Първо СУ"Св.Седмочисленици" гр.Търговище Четвъртък, 2024-05-02, 6:33 AM
Добре дошли Гост | RSS      
Главно меню

Важни връзки
  • Главни учители
  • МОН
  • РУО Търговище
  • MOODLE
  • Електронен дневник
  • Шуменски университет
  • Национална педагогическа мрежа

  • Статистика

    Онлайн: 1
    Гости: 1
    Потребители: 0

    Влизане

    Начало » Архив на новините
    « 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 36 37 »

    Група деца от 2 клас посетиха храма „Успение Богородично” в гр.Търговище и представиха пред миряните множество философски разкази и притчи по повод 25 март – Благовещение. Те рецитираха и стихове за доброто и любовта.

    Прегледи: 847 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-03-28

    На 22.03.2017г.,  във връзка с Първа пролет чаровните момичета от 9г клас на I СУ "Св. Седмочисленици" организираха много мило тържество с децата от ЦДГ "Здравец". Подариха на малките палавници красиви плюшени играчки. Поздравиха ги с няколко народни песни и хора. Тържеството приключи с " урок" по народни танци. Заедно тропнаха малки и големи. Момичетата благодариха за топлия прием на колектива на детската градина. 

    Прегледи: 862 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-03-27

    На свое заседание ученическия съвет на училището обсъди необходимостта от създаване на доброволчески клуб и взе решение за това. Идеята бе породена от желанието и необходимостта да се работи в насоката доброволчество, съпричастност и взаимопомощ в процеса на функциониране на нашето училище като център на общността.

    След бурни дебати и множество варианти за име, ученическото мнозинство избра доброволческият клуб да се именува „Кореспонденция на независимите доброволци“ или накратко с абревиатурата – КНД.

    Всички, които желаят да се включат в новосъздадения клуб, било с идеи, било с нещо друго – са добре дошли!

    Прегледи: 886 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-03-24

     Мертол Бекиров от VIIIа клас на Първо СУ „Св. Седмочисленици” зае престижното трето място сред осмокласниците от цялата страна във финалния национален кръг  на състезанието. 

    Приключи тазгодишното издание на Националното състезание по творческо писане на английски език. Състезанието е създадено, за да насърчи българските ученици да мислят творчески, пишат и се забавляват на английски език. Повече от 4000 български ученици от 6 до 12 клас участваха със свои творби. Състезанието се организира от Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС” с подкрепата Министерството на образованието и науката, Посолството на САЩ в България и Американския Университет в България.

     

    Прегледи: 1684 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-03-23

    Във втория кръг на Националното състезание по история „Моята родина“ участваха 73 ученици от II до Х клас. Те се конкурираха с над 1500 ученици от цялата страна. Равносметката – 13 златни, 4 сребърни и 16 бронзови медала. Всички участници получиха грамоти за отлично представяне. Пожелаваме успех на участниците на финалното състезание, което ще се проведе на 29.04.2017 г. в Стара Загора.

    Прегледи: 1010 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-03-23

    На 22.03.17г. първокласниците от клуб „Математика за състезатели“ по проект Твоят час, проведоха занятие под ръководството на родител.

    С подходяща презентация, фолклорни интересни задачи – загадки, развлекателни задачи, при които има математически действия премина дейността с родител  на тема Задачи от фолклора.

    Фолклорните задачи представени от майката на Еля дадоха възможност на учениците да се преборят с главоблъсканици, логически задачки-закачки, известни ни още от времето на нашите пра-пра родители. Освен логиката,  децата преоткриха красотата на симетрията в шевиците, с които навремето жените са украсявали дрехите и домовете си. Насладиха се на мъдростта, силата и красотата на великата вълшебница М ... Още>>

    Прегледи: 947 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-03-23

    Учениците Светлана Калинова Илчева от 12 „Б“ клас и Теодора Николова Йотова от 9 „А“ клас, с ръководител Светлана Чанкова, взеха участие в ХХI - вата Национална ученическа философска конференция “Човек – Свят“. Събитието се проведе на 16 – 17 март 2017 г. в гр. Бургас. В него взеха участие 75 ученици от цялата страна. Присъстваха и г-н К. Костов – гл.експерт в дирекция „Образователни програми и образователно съдържание“ към МОН, както и преподаватели от ВТУ „Св.св.Кирил и Методий“. Теодора Йотова блестящо представи и защити есето си на тема „КОЛКОТО ПО – НАПРЕД ОТИВА РАЗУМЪТ, ТОЛКОВА ПО – СИЛНО СКЪРЦА СЪС ЗЪБИ ФАНАТИЗМА“ - ФРАНСОЯ МАРИ АРУЕ – ВОЛТЕР, а Светлана Илчева – „ЧОВЕК ВИНАГИ Е СВИКНАЛ ДА ... Още>>

    Прегледи: 1089 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-03-21

    Учениците от клубове „Млад предприемач“ и „Предприемачество“ /“Твоят час“/ разработиха свои идеи за предварителната селекция на лагер по „Социални иновации“ организиран от Джуниър Ачийвмънт България.  

    Магдалена Стоянова от 9 б клас бе избрана да участва в Националния иновационен лагер на 17 и 18 март 2017 г. в София Тех парк. Новият казус /Предложете идея, която би увеличила финансовата грамотност на хората в трудоспособна възраст, като средство за обезпечаване на доходите за годините след пенсиониране.“/ я събра в екип с ученици от други градове.  

    „За мен това беше втория път, в който участвам в инициатива на Junior Achievement, като първия път, иновационният лагер се проведе в училище"Съ ... Още>>

    Прегледи: 709 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-03-20

    Учениците от клубове „Млад предприемач“ и „Предприемачество“ /“Твоят час“/ разработиха свои идеи за предварителната селекция на лагер по „Социални иновации“ организиран от Джуниър Ачийвмънт България.  

    Магдалена Стоянова от 9 б клас бе избрана да участва в Националния иновационен лагер на 17 и 18 март 2017 г. в София Тех парк. Новият казус /Предложете идея, която би увеличила финансовата грамотност на хората в трудоспособна възраст, като средство за обезпечаване на доходите за годините след пенсиониране.“/ я събра в екип с ученици от други градове.  

    „За мен това беше втория път, в който участвам в инициатива на Junior Achievement, като първия път, иновационният лагер се проведе в училище"Съ ... Още>>

    Прегледи: 711 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-03-20

    На 09.02.2017 г. учениците от кръжок „За чиста вода” по европейския проект „Твоят час” проведохa първата си открита сбирка, за да покажaт какво са научили и какво са направили през първата част от соята дейност. На представянето присъстват съученици, учители и родители. Водещи са Станислав Симеонов и Емона Янчева.

    Чрез презентации и клипове учениците представиха изследване на питейната вода, която се пие в Търговищки регион, с помощта на приятели си от озонаторната пречиствателна станция в Търговище.

    Предварително е направено проучване, че в град Търговище се пие вода от язовир Тича, който се намира на юг от град Велики Преслав, област Шумен. Тъй като докато стигне по дългите водопроводни тръби водата се замърсява, тя трябва добре да се пре ... Още>>

    Прегледи: 1000 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-03-17

    На 16.03.2017г. в Конферентната зала на I СУ  "Св.Седмочисленици", клуб " Предприемачество" по проект "Твоят час", представи занятие на тема "Нашата общност". Беше дискутирана данъчната  политика, формирането на заплати в производството и бюджетната сфера; ролята на държавата за развитието на дадена общност. По атрактивен начин четвъртокласниците проследиха  движението на парите в общността, чрез играта "Пътят на левчето". С помощта на гостите - доброволци, учениците научиха повече за общността, в която живеем.

    Гости на публичната изява бяха: г-жа С.Зафирова - директор на I СУ, г-н Константин Костов - директор  Дирекция "Хуманитарни дейности"; г-жа Десислава Петрова - общински съветник; г-жа ... Още>>

    Прегледи: 1003 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-03-16

     

    За своето участие в национален литературен конкурс "Вдъхновители" организиран от БНТ, с подкрепата на Министерството на образованието, ученичката от V A клас Айфер Сали Ахмед получи "Грамота за добро представяне" за своето есе. 

    Пожелаваме й още много успехи и творчески изяви и нека вдъхновено да развива своя писателски талант.

    Прегледи: 1671 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-03-14

    На 11.03.2017 г. в Първо средно училище „Свети Седмочисленици“ се проведе областен кръг на Националното състезание по информационни технологии "IT Знайко".  Учениците Ели Божанова от 7б клас и Елинор Георгиева и Нихал Сюлейманова от 8а клас преминаха достойно през поредното изпитание за ИТ уменията си. Девойките участваха и в първия кръг на състезанието "IT Знайко" и се класираха в група А (сред първите 10 в съответната възраст). Подготовката на състезателките продължи близо месец. И трите момичета посещават групи по интереси в областта на компютърните науки по проект „Твоят час“.

    Темите в областния кръг бяха предварително зададени. Ели създаде анимация с рисувани от нея герои на тема "Приключение в света на животните".  Нихал избра да ни от ... Още>>

    Прегледи: 976 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-03-12

    На 23.02.2017 г.  беше проведена родителска среща на първа група от седми клас 7.3 по проект «Твоят час». Присъстваха родителите и учениците, на които беше разяснено как протича изпитът за НВО и какъв е неговият формат.Родители и ученици заедно решаваха пробен тест, като всички въпроси бяха разяснявани отделно.Родителите получиха ясна и точна представа за формата на изпита и за техническите подробности.

    На 10.03.2017 г. Беше проведена родителска среща и на втора група от седми клас 7.4, която протече по подобен начин – на родителите и учениците бяха разяснени условията, при които протича изпитът за НВО.След това всички заедно решаваха пробен тест, за да получат ясна представа какво предстои на седмокласниците.

    Прегледи: 805 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-03-10

    На 7.03.2017 г. в І СУ „ Свети Седмочисленици“ гр. Търговище бе проведен бинарен урок с учениците от ХІІВ клас, профил „Природоматематически“ по биология и ЗО и химия и ООС на тема „Биологични и антропогенни замърсители на водата“. Часът бе посветен на Деня на водата – 22 март, и посетен от учителите по природни науки.

    Групи ученици от класа предварително проучиха методите за замърсяване и за пречистване на водата, потърсиха информация от РЗИ – гр. Търговище за чистотата на питейната вода в града. Обходиха част от брега на р. Врана, където констатираха наличие на за ... Още>>

    Прегледи: 1699 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-03-09

    От семинар по училищен мениджмънт в Белфаст се завърнаха представителите на ръководството на Първо СУ „Свети Седмочисленици“ – директорът Севдалина Зафирова и заместник-директорът Ивалина Костова. Това бяха финалните обучения по проекта „Интерактивна дигитална класна стая“ по програма Еразъм +, по който през лятото и есента на миналата година във Великобритания и Малта бяха 13 учители от училището. Докато учителите работиха по темите за усъвършенстване на методите на преподаване и използване на иновативни и интерактивни подходи, директорите обмениха опит и мнение с представители на европейски образователни институции по въпросите за ролята, отговорностите, проблемите и предизвикателствата при управление на училищата. Ролята на учебната програма и свободата на училищата, свързани с нея; управлението на промяната ... Още>>

    Прегледи: 934 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-03-09

    Втора награда от гимназиална възрастова група в Седмия национален конкурс на Институт Конфуций към ВТУ "Св.св. Кирил и Методий"  -  "България и Китай - древни и уникални цивилизации" получи ученикът Серхан Неджет Хаджиисмаилов от Първо СУ"Св.Седмочисленици". 

    Той впечатли журито със своя презентация по темата, в която показа един по-пространен и задълбочен интерес към Китай, културата и историята на страната.

    Прегледи: 745 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-03-09

    На 02.03.2017г., в I СУ „Свети Седмочисленици“, гр.Търговище беше проведена представителна изява по проект «Твоят час» – родителска среща на групата от VIIв клас, с ръководител Д. Стоянова – учител по български език и литература. Присъстваха родителите и учениците, на които беше разяснено подробно как протича изпитът за НВО по български език и литература и какъв е неговият формат. Родители и ученици заедно решаваха пробен тест, като всички въпроси бяха разяснявани отделно. Родителите получиха ясна и точна представа за формата на изпита и за техническите подробности.

    Прегледи: 746 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-03-02

    На 15 февруари се проведе регионалният кръг на състезанието по Креативно писане на английски език. В него взеха участие 14 деца от VI до XII клас. Целите на състезанието са участниците да покажат умения за създаване на авторски текст на английски език. Организатори залагат на креативността на състезателите и уменията им да мислят нестандартно. За всяка възрастова група се задават три теми от които състезателите избират една и съставят разказ или поема по нея. Днес стана ясно, че творците от I СУ са направили силно впечатление на журито и то е класирало трима от нашите участници за оценяване от национално жури. Това са:

                Елица Бончева от VI клас за нейния разказ на тема: „ What do trees think about?“

    ... Още>>

    Прегледи: 814 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-03-02

    По повод 3 март – Национален празник на Р България, ученическият съвет на училището поздравява всички свои съученици и учители.

    Бъдете живи и здрави, обичайте родината ни, гордейте се с падналите за нейната свобода и независимост!

    Подкрепете кампанията ни и закачете на ревера си родолюбиво празнично послание: „Ако печеля-печели цял народ“ В . Левски; „Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира“ Хр. Ботев; „Гордея се, че съм българин“; „3 март – Национален празник на РБългария“!

    Прегледи: 993 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-03-02

    Търсене

    Календар
    «  Май 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031

    Нашата анкета
    За или против ядрената енергетика сте?
    Всички отговори: 159

    Архив


    Copyright IСОУ"Св.Седмочисленици" © 2024