Първо СУ"Св.Седмочисленици" гр.Търговище Петък, 2024-04-19, 3:14 AM
Добре дошли Гост | RSS      
Главно меню

Важни връзки
  • Главни учители
  • МОН
  • РУО Търговище
  • MOODLE
  • Електронен дневник
  • Шуменски университет
  • Национална педагогическа мрежа

  • Статистика

    Онлайн: 1
    Гости: 1
    Потребители: 0

    Влизане

    Начало » 2017 » Март » 9 » Финални обучения по проект „Интерактивна дигитална класна стая“ по програма Еразъм +
    1:13 PM
    Финални обучения по проект „Интерактивна дигитална класна стая“ по програма Еразъм +

    От семинар по училищен мениджмънт в Белфаст се завърнаха представителите на ръководството на Първо СУ „Свети Седмочисленици“ – директорът Севдалина Зафирова и заместник-директорът Ивалина Костова. Това бяха финалните обучения по проекта „Интерактивна дигитална класна стая“ по програма Еразъм +, по който през лятото и есента на миналата година във Великобритания и Малта бяха 13 учители от училището. Докато учителите работиха по темите за усъвършенстване на методите на преподаване и използване на иновативни и интерактивни подходи, директорите обмениха опит и мнение с представители на европейски образователни институции по въпросите за ролята, отговорностите, проблемите и предизвикателствата при управление на училищата. Ролята на учебната програма и свободата на училищата, свързани с нея; управлението на промяната; оценката на качеството и инспектирането на училищата бяха теми, които стояха на вниманието на училищните ръководители по време на семинара.

    Изключително интересно и полезно беше посещението в различни училища, срещите и разговорите с директори, учители, педагогически специалисти. Въпреки различията и спецификата в европейските образователни системи, бяха намерени много общи въпроси, като основни са адекватната на нуждите на новото поколение образователна услуга и ефективният училищен мениджмънт.

    В туристически план програмата включваше интересни обекти – музеите Ълстър и Титаник, тур в кмеството на града, катедралата и замъка на Белфаст, Кралския университет, Ботаническата градина и др.

    Групата директори от различни европейски държави можа да усети уникалния градски дух на Белфаст, изграден от магнетичните му исторически и културни забележителности, сградите във викториански стил и стил Edwardian, площадите, фонтаните, графитите като най-популярното улично изкуство. Откриха следите от непрекъснатите в миналото конфликти между протестанти и католици, най-вече в съзнанието на хората и в темите на уличните графити..

    Уникалната природа на Северна Ирландия разкри посещението по красивото крайбрежие на север от Белфаст и природният феномен The Giant's Causeway – интересно оформени резултат на вулканично изригване базалтови скали.

    (Съдържанието на тази статия отразява само и единствено личното мнение на автора и лицата и институциите, цитирани в нея не нося отговорност за него.)

    Севдалина Зафирова

    Прегледи: 932 | Добавено от: IСОУ | Рейтинг: 0.0/0
    Всички коментари: 0
    Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
    [ Регистрация | Вход ]
    Търсене

    Календар
    «  Март 2017  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031

    Нашата анкета
    Случват ли се чудеса по Коледа?
    Всички отговори: 107

    Архив


    Copyright IСОУ"Св.Седмочисленици" © 2024