Първо СУ"Св.Седмочисленици" гр.Търговище Петък, 2024-04-19, 8:25 AM
Добре дошли Гост | RSS      
Главно меню

Важни връзки
  • Главни учители
  • МОН
  • РУО Търговище
  • MOODLE
  • Електронен дневник
  • Шуменски университет
  • Национална педагогическа мрежа

  • Статистика

    Онлайн: 1
    Гости: 1
    Потребители: 0

    Влизане

    Начало » 2017 » Март » 20 » Участие в иновационен лагер на Джуниър Ачийвмънт
    8:04 AM
    Участие в иновационен лагер на Джуниър Ачийвмънт

    Учениците от клубове „Млад предприемач“ и „Предприемачество“ /“Твоят час“/ разработиха свои идеи за предварителната селекция на лагер по „Социални иновации“ организиран от Джуниър Ачийвмънт България.  

    Магдалена Стоянова от 9 б клас бе избрана да участва в Националния иновационен лагер на 17 и 18 март 2017 г. в София Тех парк. Новият казус /Предложете идея, която би увеличила финансовата грамотност на хората в трудоспособна възраст, като средство за обезпечаване на доходите за годините след пенсиониране.“/ я събра в екип с ученици от други градове.  

    „За мен това беше втория път, в който участвам в инициатива на Junior Achievement, като първия път, иновационният лагер се проведе в училище"Същевременно беше и огромно предизвикателство и начин да разбера много нови неща за себе си. Работата в екип с хора, които са напълно непознати за теб е наистина вълнуваща, защото времето което имате, за да се сработите е наистина ограничено. По този начин откриваш много свои качества и изграждаш себе си като лидер. Всеки от екипа ни имаше важен принос за качеството на крайния продукт. С много усилия, противоречия и градивна критика, успяхме да постигнем консенсус и създадем това, за което работихме в продължение на почти два дни.

    Обстановката беше повече от напрегната. Времето ни беше ограничено, а зададеният казус изискваше изключителна съсредоточеност и внимание. Презентацията на крайния продукт на всеки от 16-те екипа беше резултат от тяхната екипна работа. Имахме възможност да работим с ментори и хора от бранша, които ни дадоха изключително полезни съвети и ни насочиха в правилната посока. Беше удоволствие да получим съвет от човек, който е запознат с нещата от тази сфера и знае кое решение би било най-доброто.

    Ще излъжа, ако кажа че победата не беше важна за мен. Напълно нормално е да се стремиш към нея, щом си заобиколен от толкова силни конкуренти и хора с потенциал. Въпреки че отборът ни не спечели, научих много нови неща, както за себе си, така и за работата в екип. Запознах се с много нови хора, с които си бяхме взаимно полезни.

    За мен, иновационният лагер на Junior Achievement беше един старт и възможност да ориентирам интересите си в бъдеще. И със сигурност не мисля да спирам дотук! " 

    Магдалена Стоянова

    Прегледи: 708 | Добавено от: IСОУ | Рейтинг: 0.0/0
    Всички коментари: 0
    Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
    [ Регистрация | Вход ]
    Търсене

    Календар
    «  Март 2017  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031

    Нашата анкета
    За или против ядрената енергетика сте?
    Всички отговори: 159

    Архив


    Copyright IСОУ"Св.Седмочисленици" © 2024