Първо СУ"Св.Седмочисленици" гр.Търговище Събота, 2024-04-20, 2:20 PM
Добре дошли Гост | RSS      
Главно меню

Важни връзки
 • Главни учители
 • МОН
 • РУО Търговище
 • MOODLE
 • Електронен дневник
 • Шуменски университет
 • Национална педагогическа мрежа

 • Статистика

  Онлайн: 1
  Гости: 1
  Потребители: 0

  Влизане

  Училището се намира в екологично чист район в близост до боровата гора и езеро „Борово око”. Състои се от три корпуса – сградата на училището, физкултурен комплекс и общежитие с актова зала и училищна столова.

  Обучението на учениците се извършва в модерно обзаведени стаи и специализирани кабинети по химия, физика, биология, труд и техника, изобразително изкуство и стаи за обучение на групите по чужди езици. Всички кабинети са оборудвани с проектор, стенен екран и преносим компютър.

  Достъп до стаите ни осигуряват просторните и изчистени коридори, в които както и в учебните стаи има денонощно наблюдение с камери - гаранция за спазването на реда и дисциплината в училище.

  Има четири компютърни кабинета свързани в локална мрежа, в които се провеждат часовете по "Информатика" и "Информационни технологии". Единият от тях е обзаведен по програмата „ I-klas”. Осигурен е и свободен достъп до Интернет. В цялата сграда на училището е изградена безжична мрежа.

  От началото на учебната 2010/2011 г. в начален етап стартира работата със със софтуерната програма „ Енвижън” – един компютър много мишки. Системата е проектирана така, че да осигури активното участие на всеки ученик в учебния процес и едновременна работа на множество потребители.

  На разположение, както на учениците, така и на учителите, е училищната библиотека. Разполага с фонд от 12 030 библиотечни единици - справочна, техническа, художествена литература и периодика. В нея можем да открием информацията, която ни е необходима по съответния учебен предмет.

  По програма на UNFPA училището има и специално оборудван кабинет по здравно образование, в който обучени педагози водят занятия с ученици.

   Музеят на I СОУ е мястото, в което се съхраняват множество физични уреди, исторически документи и книги, знамената на училището и оригинален екземпляр на Рибния буквар.

  Училището ни притежава най–голямата спортна площадка с баскетболни, волейболно игрище и игрище за тенис на корт.

  Добре обзаведените стаи в общежитието и кътовете за отдих и занимания са в непосредствена близост до главната учебна сграда и са уютен дом за учениците, които не са от Търговище.

  Поради голямата си площ актовата зала дава възможност за провеждане на различни обучения, вътрешноучилищни и междуучилищни състезания, мероприятия и празненства.

  Търсене

  Календар
  «  Април 2024  »
  ПнВтСрЧтПтСбНд
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  2930

  Нашата анкета
  Случват ли се чудеса по Коледа?
  Всички отговори: 107

  Архив


  Copyright IСОУ"Св.Седмочисленици" © 2024