Първо СУ"Св.Седмочисленици" гр.Търговище Четвъртък, 2024-05-02, 1:48 PM
Добре дошли Гост | RSS      
Главно меню

Важни връзки
  • Главни учители
  • МОН
  • РУО Търговище
  • MOODLE
  • Електронен дневник
  • Шуменски университет
  • Национална педагогическа мрежа

  • Статистика

    Онлайн: 1
    Гости: 1
    Потребители: 0

    Влизане

    Начало » Архив на новините
    « 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 36 37 »

    На 26 април участниците в кръжок „Математика за напреднали“ проведоха  представително мероприятие в  кабинет № 317 на Първо СУ „Свети Седмочисленици”. Участниците показаха подготвените от тях презентации на теми „Симетриите в природата, архитектурата и изобразителното изкуство“, „Геометричните фигури  в изобразителното изкуство“, „Модата и геометричните фигури“. При подготовката на презентациите те отговориха на „вечният “ си въпрос: „За какво се използва това  или къде ще го използвам ?”. Гости на събитието бяха учители от училището, съученици.

    Прегледи: 941 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-04-28

    Група за народни танци "Хороводец" - V клас, по проект "Твоят час", към Първо СУ "Св. Седмочисленици" гр. Търговище, започна своите изяви. На 21.04.2017 г. танцьорите участваха в отбелязването на Деня на Земята, а на 27.04.2017 г. танцуваха в почивката на организираната волейболна среща между учители и ученици в нашето училище. На 25. 04. 2017 г. беше проведена представителната изява на групата по проект "Твоят час" на тема "Великден в балканските страни". Малките танцьори представиха информация и презентация за празнуването на Великден на Балканите и танцуваха сборен танц от хора на балканските народи. Публиката се наслади на изпълнението на ганкино хоро, гръцко хоро, македонско хо ... Още>>

    Прегледи: 1052 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-04-28

    На 27.04.2017 г. децата от група "Шарени пръсти " по проект   "Твоят час" представиха изложба от детски рисунки на тема "Под дъгата на детството" във фоайето на училището. 
    С различни материали и техники на изобразяване малките художници показаха свои идеи по темата и свой стил на изобразяване . 
    Мечтите и игрите на децата , любимите приказни герои и вълшебствата на природата въздействаха емоционално на малките ученици , които разгледаха изложбата. 

    Прегледи: 934 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-04-28

    Сред най-добрите в страната по IT се наредиха възпитаниците на I СУ “Св. Седмочисленици“ гр. Търговище – Ели Божанова от 7Б клас; Нихал Сюлейманова - 8А клас и Елинор Георгиева - 8А клас, с ръководители Дарина Петрова и Фирдес Рушудова.

    Младите и амбициозни информатици участваха в Националното състезание IT Знайко – национален кръг, което се проведе 21 – 23 април 2017 г. в курорта Пампорово.

    В хода на събитието Ели Божанова създаде авторска компютърна рисунка на тема „Къщата, в която ще живея“, Нихал Сюлейманова презентира по тема „Приключения в джунглата“ и Елинор Георгиева - „Шапка невидимка“.

    Компетентното жури от преподаватели и специалисти оцениха високо креативнос ... Още>>

    Прегледи: 1012 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-04-26

    На 03.04.2017 г. в Първо СУ „Св.Седмочисленици” беше проведен открит урок-практикум  по български език и литература  в десети клас на тема „Традиционното и модернистичното в романа на М.Булгаков „Майстора и Маргарита”.Учениците на г-жа Диана Рунчева от Хб клас представиха резултатите от изследванията си върху романа по предварително поставени задачи.Урокът започна с мозъчна атака, проведена чрез електронната платформа Plickers. Въпросите се въвеждат от учителя предварително в платформата, като може да се включат и изображения.При работа въпросите се виждат на екрана, а учителят сканира с телефон отговорите на учениците, които използват специални карти.Статистиката с верните и грешните отговори също се вижда на екрана.Работата с тази платформа е интересна и забавна за учениците, а освен това дава възможно ... Още>>

    Прегледи: 1207 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-04-25

    Във връзка с 46 годишнината от обявяване на Международния ден на Земята учителите и учениците от І СУ“Св. Седмочисленици“ съвместно изготвихме план за организиране и провеждане на обявената седмица на Земята – 18-22.04.2017 г.

    Всички събития бяха насочени за „Повишаване на знанията за околната среда и климата“ - мото за Деня на Земята’2017.

    На 18.04. се осъществи тържествено откриване на Седмицата чрез радиопредаване, като официално бяха обявени предстоящите инициативи.

    На 19.04. бе създаден кът на Земята във фоайето на втория етаж. Още преди ваканцията ученици от 6а клас изработиха  два макета на Земята в работилницата за идеи.

    ... Още>>

    Прегледи: 979 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-04-24

    На 30 март 2017 година първокласниците от клуб „Предприемач” (1) с желание пристъпиха към изработването на великденски картички и кошнички за яйца.С тях ще поздравят пенсионерите от клуба на ул.”Паисий” в града. Сръчните ръце на децата изрязваха цветните картони, оцветяваха по шаблон великденски яйца. С помощта на пънч изработиха пеперуди, които апликираха върху готовите картички. В края на занятието направиха изложба с изработените предмети. Ще зарадват с тях възрастните хора за Великден!

    Прегледи: 816 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-04-21

    Във връзка с подобряване качеството на образованието чрез включване на компетентни външни институции в учебния процес и във връзка с реализирането на съвместни дейности с Окръжен съд – Търговище, часове по учебния предмет Етика и право, изучаван в 10 клас, бяха проведени от г-н Йордан Иванов – съдия по наказателно право в Окръжен съд – Търговище.

    Темите, по които съдията разисква с учениците, бяха свързани с Конституцията, разделението на властите, структурата на съдебната система, както и някои основни видове престъпления, които са актуални за младите хора – изнасилване и блудство; производство, съхранение и употреба на наркотични вещества.

    Срещите преминаха при изключителен интерес от страна на учениците, като бяха з ... Още>>

    Прегледи: 1121 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-04-21

    В дните от 13.02.2017г. до 20.02.2017 г. учениците от клуб "ИТ Академия" по проект "Твоят час" отбелязаха Международния ден за безопасен Интернет. Те гостуваха в часа на класа на петокласниците от своето училище и изнесоха урок за онлайн безопасността.

    Целта им бе насочване вниманието на подрастващите към явлението кибертормоз и формиране на нагласи за противопоставяне и справяне с негативните последствия от него.

    Участниците от клуба поднесоха ценни съвети за правилното и безопасно поведение в мрежата, за блокиране, за запазване на скрийншот на чат сесия, за да служи за доказателство и др. Подготвиха скеч с реална ситуация в лайфчат. Имаше и тест в kahoot. Поставиха задача за работа по групи – „Как ще отговоря, ... Още>>

    Прегледи: 806 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-04-21

    На 2.03.2017г. се проведе първата представителна изява–открит урок на децата от ”Танцов състав” при I СУ”Свети Седмочисленици” град Търговище. В танцовия състав участват ученици от първи до четвърти клас.

    Гости бяха родители,ученици от първи клас и учители от училището.

    Децата се представиха отлично и вложиха голям ентусиазъм. Откритият урок беше приет радушно с много аплодисменти.

    Прегледи: 912 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-04-21

    На 7.04.2017 год. децата от група "Шарени пръсти " по проект " Твоят час " , заедно със своите родители се забавляваха като рисуваха върху яйца и използваха различни  техники и материали. 
    Така с много настроение и в духа на предстоящите пролетни празници , всички заедно направиха декоративна украса с писани яйца ,върбови клонки и пролетни цветя. 

    Прегледи: 859 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-04-10

    На 7 април 2017 г. На 4 април 2017 г., в I СУ „Свети Седмочисленици“ гр. Търговище, се проведе представителна изява по проект «Твоят час» – родителска среща на групата от VIIв клас, с ръководител Д. Стоянова – учител по български език и литература. Присъстваха всички родители на учениците, включени в групата. Присъства класният ръководител – г-жа Виолета Русева, и г-жа Севдалина Зафирова – директор на училището. Беше разяснено какви затруднения срещат учениците и какви дейности предстоят във връзка с приема след завършен VII клас.

    Г-жа Зафирова изясни цялостната процедура по провеждане и класиране на учениците, видовете паралелки, кoито ще се формират в училище и начинът на образуване на бала за прием. Отговори на всички поставени въпроси.&nb ... Още>>

    Прегледи: 810 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-04-07

    На 6 април участниците в кръжок „Испански език“ проведоха финално представително мероприятие в Конферентната зала на Първо СУ „Свети Седмочисленици”. Участниците показаха придобити основни умения по испански език като се представиха, разказаха за себе си и семейството си, отговаряха на въпроси, презентираха изработените по време на кръжока родословно дърво, учебна програма, колаж и подготвени диалози. За финал взеха участие в екипно състезание помежду си и премериха сили в решаването на забавни задачи,  кръстословици и песни. Участниците получиха грамоти за участие и отлични постижения.

    Прегледи: 685 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-04-07

    На 06.04.2017 г. се проведе  втората представителна изява -  родителска среща на група БЕЛ 7.3 по Проект "Твоят час". Присъстваха всички родители на учениците, включени в групата. Присъства и г-жа С. Зафирова – директор на училището. Беше разяснено какви затруднения срещат учениците и какви дейности предстоят във връзка с приема след завършен VII клас. Г-жа Зафирова представи видовете паралелки, които ще се формират в училище, и начина на образуване на бала за прием. Отговори на всички поставени въпроси.  

    Директорът направи същите разяснения и на родителската среща на втора група БЕЛ 7.4 по Проект "Твоят час", която се проведе на 07.04.2017 г.

    Прегледи: 898 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-04-07

    ФИРМА „ДИПОНИКС“ И IСУ „СВЕТИ СЕДМОЧИСЛЕНИЦИ“

    ГР. ТЪРГОВИЩЕ

    ОБЯВЯВАТ КОНКУРС ЗА ЕЖЕГОДНАТА НАГРАДА НА ИМЕТО НА НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ – ВЪЗПИТАНИК НА IСУ

    РЕГЛАМЕНТ:

    ·         Участниците представят есе на тема „Моето училище“.

    ·         Право на участие имат всички ученици от гимназиален етап в Първо СУ.

    ·         Всеки автор може да участва с една творба, непубликувана до този момент.

    ·         Към всяко есе да бъде приложена следната информация:

    • трите имена;
    • клас;
    • телефон за връзка;
    • е-mail.

    Краен с ... Още>>

    Прегледи: 724 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-04-06

    Директорът Севдалина Зафирова и заместник-директорът по административната дейност Ивалина Костова взеха участие в едноседмичен курс за директори в Белфаст, Северна Ирландия. Под формата на устни доклади, презентации и дискусии по време служебни съвещания и педагогически съвети и практически семинари, представителите на училищното ръководство информираха за преминатото обучение РУО-Търговище, педагогическите специалисти от Първо СУ „Свети Седмочисленици“, както и заинтересовани лица от други образователни институции. Основните теми бяха: „Училищен мениджмънт-роля, отговорности, правомощия“, „Контрол и оценка на качеството, инспекции, изпити“, „Интегрирано ... Още>>

    Прегледи: 1185 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-04-05

    На 4 април 2017 г., в I СУ „Свети Седмочисленици“ гр. Търговище, се проведе представителна изява по проект «Твоят час» – родителска среща на групата от VIIв клас, с ръководител Д. Стоянова – учител по български език и литература. Присъстваха всички родители на учениците, включени в групата. Присъства класният ръководител – г-жа Виолета Русева, и г-жа Севдалина Зафирова – директор на училището. Беше разяснено какви затруднения срещат учениците и какви дейности предстоят във връзка с приема след завършен VII клас.

    Г-жа Зафирова изясни цялостната процедура по провеждане и класиране на учениците, видовете паралелки, кoито ще се формират в училище и начинът на образуване на бала за прием. Отговори на всички поставени въпроси.  

    Прегледи: 562 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-04-04

    На 30.03.2017г. се проведе заключителното събитие на групата за деца с обучителни затруднения по математика -4 клас по проект "Твоят час"

    Събитието се проведе под формата на състезание,състоящо се от три етапа:

    1.Решаване на задачи от табличното умножение и деление с помощта на пчеличката Bee Bot.

    2.Решаване на различни по вид задачи от материала по математика за 3 клас чрез Envision.

    3.Решаване на задачи от учебното съдържание по математика за 4 клас чрез електронната платформа Quizizz

    Децата работиха с огромно желание,решаваха задачи и усетиха математиката като много интересен и не толкова труден предмет.

    Прегледи: 889 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-04-03

    На 30.03.2107г. в залата на Младежки дом Търговище се състоя 14 парад на детската песен. Участниците от вокална формация "Славееви гласове", с ръководител М.Събева и „Нашият клас“- ученици от Vб клас с ръководител Румяна Николова, се представиха блестящо и получиха най-високата награда - Звезда на парада.

    Децата от формацията "Славееви гласове" участваха в гала-концерта с песента "Детски лудории", която изправи публиката на крака. Индивидуална награда за своето изпълнение получи Елена Райкова за песента "Пианото".

    Представител на детското жури беше Мария Магдалена от VIIа клас.

    Прегледи: 1013 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-03-31

    Публикуваха резултатите от областния кръг на Националното състезание по информационни технологии "IT Знайко", който се състоя на 11.03.2017 г. в Първо средно училище „Свети Седмочисленици“. Седмокласничката Ели Божанова и осмокласничките Елинор Георгиева и Нихал Сюлейманова са класирани за финалния кръг. Елинор е в група А, а Ели и Нихал са в група В. И трите девойки посещават клубове по интереси по проект „Твоят час“ с ръководители Дарина Петрова и Фирдес Рушудова. Тази година финалът на състезанието ще се проведе в  Пампорово от 21.04.2017г.  до 23.04.2017г. Несъмнено  участието на момичетата ще бъде едно вълнуващо преживяване и ще ги обогати с нови познания в света на информационните технологии, както и с много нови приятелства. Те ще представят не само себе си, но и училището и града си! У ... Още>>

    Прегледи: 720 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-03-30

    Търсене

    Календар
    «  Май 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031

    Нашата анкета
    Имате ли отношение към 8 март?
    Всички отговори: 144

    Архив


    Copyright IСОУ"Св.Седмочисленици" © 2024