Първо СУ"Св.Седмочисленици" гр.Търговище Петък, 2024-05-17, 5:09 AM
Добре дошли Гост | RSS      
Главно меню

Важни връзки
  • Главни учители
  • МОН
  • РУО Търговище
  • MOODLE
  • Електронен дневник
  • Шуменски университет
  • Национална педагогическа мрежа

  • Статистика

    Онлайн: 1
    Гости: 1
    Потребители: 0

    Влизане

    Начало » Архив на новините
    « 1 2 ... 9 10 11 12 13 ... 36 37 »

    На 09.02.2017 г. учениците от кръжок „За чиста вода” по европейския проект „Твоят час” от І СУ „Свети Седмочисленици“, гр. Търговище, проведоха първата си открита сбирка, за да покажат какво научиха и какво направиха през първата част от дейността на кръжока. Присъстваха ученици от VІІ и Х класове, учители и родители. Водещи бяха Станислав Симеонов и Емона Янчева.

    Учениците представиха чрез презентации и клипове изследването на питейната вода в Търговищки регион, което направиха с  помощта на лаборантите от озонаторната пречиствателна станция в Търговище.

    Най-напред проучиха, че в град Търговище питейната вода е от язовир Тича, който се намира на юг от град Велики Преслав, област Шумен. Тъй като докато стигне по ... Още>>

    Прегледи: 732 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-02-09

    Насоките за развитие на Първо СУ”Св.Седмочисленици” като общностно училище бяха обсъдени на работна среща на координационния екип на училището и модератора на проект „Училището като център на общността” г-жа Дияна Якимова от Сдружение „Клуб на нестопанските организации“, гр.Търговище.

    Това е първата от поредица срещи по реализиране на училищни политики за включване на заинтересовани страни – учители, родители, ученици и външни организации – в процеса на повишаване качеството на образование, възпитание и социализация на учениците от Първо СУ.

    Срещата имаше организационен хара ... Още>>

    Прегледи: 1126 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-02-08

    Успешни благотворителни кампании финализира в началото на новата 2017 година Ученическият съвет на Първо СУ.

    Сумата от 408,73 лв., събрана чрез преки доброволни дарения на ученици, учители и родители, както и чрез продажба на изработени от ученици картички, макети, украшения и други на Коледния базар, бяха дарени за лечението на дете от първи клас. „Благодарим за подкрепата и съпричастността“ се казва в благодарственото писмо, което детето и майката връчиха на Ученическия съвет на училището, заедно с подарък - ръчно изработен стенен часовник, чиито стрелки да сочат и винаги да ни водят напред, към доброто и човещината. ... Още>>

    Прегледи: 1612 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-02-02

    През месец януари  в конферентната зала на Първо СУ „Св. Седмочисленици” се проведе състезание между участниците в кръжок „Немски  за начинаещи“ и кръжок „Испански език“ по проект „Твоят час”. Участниците показаха знания по чуждите езици в изучаваните теми: представяне, поздрави, семейство, числа, месеци, дни от седмицата и др. Представиха диалози, плакати с родословното си дърво и разказаха за семействата си. Премериха сили в решаването на кръстословици и съставянето на думи от разпръснати буквички. Презентираха изработените колажи на тема „Кой съм аз – моите интереси, хоби, любими неща”.

    Прегледи: 887 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-01-30

    На 27 януари пред многобройна публика учениците от театралния състав на Първо СУ «Свети Седмочисленици» с ръководител Иван Иванов представи постановката «Снежанка и седемте джуджета». Събитието се проведе като представитъелна изява на състава, който е сформиран в рамките на проект «Твоят час». Целта на пиесата «Снежанка и седемте джуджета» е в сложен диалог и рими да представи класическата приказка с иновативни нотки в сценария. Пиесата беше представена на сцената на Младежки дом-гр. Търговище, където учениците показаха отлични театрални умения в една нелека 40 минутна постановка за малки и големи. На представлението присъстваха ръководството на I СУ „Св. Седмочисленици“-гр. Търговище, учители, родители и граждани на гр. Търговище. Уникалните костюми, колоритни хар ... Още>>

    Прегледи: 870 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-01-27

    Новата 2017 година започна с признание за успехите и амбициите  на І СУ в посока на иновативното образование. І СУ "Св.Седмочисленици" получи възможност за развиването на училището като общност и промяната му от училище с високи стандарти към училище с високо качество.

    Това се случва в контекста на участието на IСУ във втора фаза на  проект „Училището – център на общността” на Националната мрежа за
    децата, където заедно с други общностни училища - партньори и подкрепящи НПО - организации ще се работи за приобщаване на родителите и семейството към живота на училището. 
     
    В периода 20-24.01.2017г. заместн ... Още>>
    Прегледи: 2052 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-01-26

    На 18.01.2017 г. директорът на Първо СУ г-жа С.Зафирова поздрави победителите в конкурса „Моята коледа“  и връчи грамоти на участниците.

    Инициативата се организира от Ученическия съвет на училището месец преди празниците. Тя беше посрещната с голям ентусиазъм и в нея се включиха 38 участници с авторски рисунки и макети.

    В празнична атмосфера и шумно приповдигнато настроение, младите творци получиха грамоти и поздравления от ръководството сред овациите на публиката.

    Ето и класирането:

    За рисунка: 3-то място - Ебру Хайрединова 2 Г клас

                           3-то място - Виктория Мирославова 1 А клас

                  &nb ... Още>>

    Прегледи: 1797 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-01-19

    Ваканцията на учениците ще бъде удължена в дните 12 и 13 януари. Това бе съобщено от МОН след внесено искане от кмета на община Търговище д-р Дарин Димитров, за обявяване на дните за неучебни.

    Занятията ще бъдат подновени на 16 януари 2017г.

    Прегледи: 1120 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-01-11

    Във връзка с усложняващата се отново ситуация по междуселищните пътища в Търговище, интензивния снеговалеж и вятъра, който трупа преспи, общинското ръководство взе решение да удължи ваканцията за училищата на територията на община Търговище. Всички учебни заведения няма да учат на 11.01.2017 г. Занятията трябва да бъдат възстановени на 12.01.2017г., четвъртък.

    Решението беше взето, за да не се поставят в риск при пътуване и придвижване до учебните заведения децата. Това е последното възможно удължаване на ваканцията с решение на Общинското ръководството.

    Заповедта на кмета д-р Дарин Димитров беше издадена след оценка на актуалната ситуация към 17,30 часа. За решението е уведомено ръководството на Регионалното управление на образованието в Търговище.

    ... Още>>

    Прегледи: 1086 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-01-10

    Със заповед на директора на Първо СУ "Свети Седмочисленици" по препоръка на МОН учебните занятия в периода 11 - 13.01.2017 г. ще бъдат с намалени учебни часове. Занятията ще започват в 8.30 часа. Часовете ще са с продължителност 30 минути.

    1.8.30 – 9.00

    2.9.10 – 9.40

    3.9.50 – 10.20

    4.10.40 – 11.10

    5.11.20 – 11.50

    6.12.00 – 12.30

    7.12.40 – 13.10

    Обядът в стола ще започва в 11.30  ч.

    Групи за целодневна организация на учебния ден:

    ... Още>>

    Прегледи: 2265 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-01-09

    Двама учители по физика и астрономия от Първо СУ „Свети Седмочисленици“, единият от които и заместник-директор по учебната дейност, взеха участие в структуриран курс „Технологиите в преподаването“ по програма Еразъм+, КД1 в Скарбъро, Великобритания. След приключване на обучението те споделиха новопридобития опит с колегите си от МО по теми, свързани с използването на образователен софтуер/виртуални лаборатории и компютърни приложения в обучението по природни науки; използване на онлайн аудио и видео материали, блогове и уикита; иновативни подходи, методи и идеи за по-висока мотивация на учениците, по-голяма атрактивност на учебния процес, постигане на по-голяма задълбоченост и системност на знанията и уменията на децата, групова/екипна урочна работа и сътрудничество, корекция и компенсиране на п ... Още>>

    Прегледи: 562 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-01-07

    Кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров обяви 9 и 10 януари за неучебни във връзка с тежката зимна обстановка. Занятията на територията на общината ще бъдат възобновени на 11 януари. Заповедта е издадена днес, 7.01.2017г. и ще бъде публикувана на сайта на Общинската администрация. Тя е част от решенията на Общинския щаб по бедствия и аварии, който заседава тази сутрин след обобщаване на информацията от изминалата нощ.

    http://www.targovishte.bg/

    Прегледи: 849 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-01-07

    МОН ОБЯВЯВА 5 И 6 ЯНУАРИ ЗА НЕУЧЕБНИ ДНИ ЗА ЦЯЛАТА СТРАНА- http://www.mon.bg/  

    5 и 6 януари (четвъртък и петък) се обявяват за неучебни дни за цялата страна със заповед на вицепремиера и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева. Причините са влошената епидемиологична обстановка, по-ефективната превенция срещу грипа и метеорологичните прогнози за сериозни снеговал ... Още>>

    Прегледи: 1032 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-01-04

    На 21.12.2016г. се проведе представителна изява по проект „Твоят час“ с групата за преодоляване на обучителни затруднения по български език и литература II клас. Малките ученици четоха гатанки, коледни приказки, написаха писмо до Дядо Коледа, научиха повече за символите на Коледа и за отмора изработиха коледни къщички за бонбони с помощта на своите родители. С грамоти за „Най – добър четец“ и „Най – добър краснописец“ на групата бяха наградени: Борислав Николаев IIа клас, Денислав Николаев IIв клас и Мартин Станиславов IIд клас.

    Прегледи: 864 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2016-12-22

    В първия кръг на Националното състезание по история „Моята родина“ участваха 96 ученици от II до Х клас. Те се конкурираха с над 1500 ученици от цялата страна. Равносметката – 3 златни, 15 сребърни и 10 бронзови медала.  Всички участници получиха грамоти за отлично представяне.  

     Поздравления и успехи на втория кръг!

    Прегледи: 1186 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2016-12-22

    На празника първокласниците показаха какво са научили в часовете по математика и с интерес се пренесоха в царството на Математиката.
    Весели и засмени подредиха цифрите и знаците в стройни редици, решаваха задачи умело водени от царица Математика, показаха своите артистични заложби в сценкaта "Бабината сметка" по Асен Босев, показаха и завиден музикален и танцов талант.
    Родители и гости с гордост наблюдаваха и аплодираха успеха на децата. Оцениха техния упорит труд и сериозната им крачка напред в света на математиката.
    Празникът завърши с почерпка  осигурена от родителите, грамоти и дребни Коледни подаръци.

    Прегледи: 990 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2016-12-22

    На 21.12.2016г. учениците от кръжок "Приложни и арт дейности" по европейски проект "Твоят час", заедно със своите близки и приятели се забавляваха в "Работилница на дядо Коледа".

    Малките творци представиха кратка сценка, която ни потопи в духа на Коледните и Новогодишни празници. Родителите под ръководството на своите деца изработиха играчки за елхата. За финал трудът на всички творци беше възнаграден със сладка изнеда.

    Прегледи: 645 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2016-12-22

    Ученическият съвет на IСУ „Св.Седмочисленици“ гр.Търговище инициира апел за съпричастност към жителите на село Хитрино.

    В навечерието на най – топлите семейни празници, когато сме с хората, които обичаме и които ни подкрепят, да отворим душите си към тези, които са в нужда. „Уважаеми съученици – се казва в обръщението на ученическия съвет на училището – отправяме апел към всички Вас да изразим кой както може и желае своята съпричастност и подкрепа към всички жители на село Хитрино!“.

    Инициативата се организира в последните учебни дни и привлича голямо внимание и интерес от страна на младите хора.

    Прегледи: 868 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2016-12-21

    На 20.12.2016г. децата от група „ Шарени пръсти“ по проект „Твоят час“ подредиха изложба с картини, картички и рисувани коледни мотиви върху речни камъчета.

    С предколедно настроение учениците от първи и втори класове разгледаха изложбата.

    Малките художници направиха рисувани картички с пожелания за Коледа на своите семейства.

    Прегледи: 847 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2016-12-20

    Търсене

    Календар
    «  Май 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031

    Нашата анкета
    Случват ли се чудеса по Коледа?
    Всички отговори: 107

    Архив


    Copyright IСОУ"Св.Седмочисленици" © 2024