Първо СУ"Св.Седмочисленици" гр.Търговище Неделя, 2023-06-04, 11:26 PM
Добре дошли Гост | RSS      
Главно меню

Важни връзки
 • Главни учители
 • МОН
 • РУО Търговище
 • MOODLE
 • Електронен дневник
 • Шуменски университет
 • Национална педагогическа мрежа

 • Статистика

  Онлайн: 1
  Гости: 1
  Потребители: 0

  Влизане

  Начало » Архив на новините
  « 1 2 ... 34 35 36 37 »

  Съвместна инициатива на І СОУ „Свети Седмочисленици” и Регионален исторически музей гр. Търговище събра две дати в едно.

  В навечерието на 6 май – ден на Българската армия и храбростта, ученици от І „А” клас с класен ръководител Ася Трендафилова, почистиха района около Войнишкия паметник в града, с което се включиха в инициативата „Да изчистим България за един ден”.

  Тоня Любенова от музея разказа на децата историята на паметника, говори за неговото място в историческата памет на Търговище, за необходимостта той да бъде поддържан.

  Г-жа Трифонова насочи вниманието на малките родолюбци към хубавия пролетен празник Гергьовден като ден на Армията и храбростта.

  Всички се преклониха пред паметта на героите от родния край, паднали за свободата на България и поднесоха цветя на признателност.
  < ... Още>>
  Прегледи: 948 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

  Отборите от търговищки училища участваха в традиционното състезание „Млад огнеборец” , което се проведе на 27.04.2012 г.

  Състезанието се проведе  в две дисциплини - бойно разгръщане на състезателна пътека и 400 метра щафетно бягане с препятствия, а идеята е още от малки децата да се запознаят с пожароприложния сбор и да станат бъдещи пожарникари.

  Нашите петокласници, които за първа година взимат участие, спориха в битка за призовото място със сили и умения в прилагането на противопожарни техники. Отборът ни се представи много добре и зае второ място.

  Всички състезатели получиха тениски, медали и  купи за доброто представяне.

  Следващата година сме сигурни, че ние ще грабнем първото място.

  Понеделник, 07 Май 2012 14:19
  Прегледи: 802 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

  Поредно признание за активно използване на иновативни подходи в преподавателската работа на учителите в І СОУ ”Св.Седмочисленици” Търговище беше поканата за участие  в проект на Център за образователни инициативи, Изследователски център за социални изследвания към СУ и Фондация за хуманитарни и социални изследвания – София. Сред 20-те учители от цялата страна, в тридневния семинар на тема ”Какво гражданско образование ни е нужно?” взеха участие Светлана Чанкова и Румяна Радославова. В заключителния уъркшоп участниците формулираха и изпратиха до МОМН мотивирани предложения във връзка с новите учебни програми и учебно съдържание по гражданско образование, които се очаква да влязат през 2013 година.


  Сряда, 02 Май 2012 10:37
  Прегледи: 1003 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

  В Първо СОУ „Свети Седмочисленици” бе тържествено открита нова интерактивна учебна зала със система за 3D телевизия.

  В тази зала ще се провеждат учебни часове, извънкласни занимания, различни събития и обучения. Идеята за реализирането на този проект се базира на това, че бъдещето принадлежи на новите технологии, а училището трябва винаги да бъде в крак с тях.

  В свежата и уютна обстановка учениците ще имат възможността да се обучават и забавляват, гледайки образователни филми на огромния 3D екран. Кабинетът ще се използва по всички учебни предмети по график.

  Четвъртък, 26 Април 2012 18:44
  Прегледи: 922 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

  Повече от 30 дръвчета бяха засадени в двора на Първо СОУ „Свети Седмочисленици” гр. Търговище точно в 11 часа на 21 април. По този начин учениците и педагозите от училището подкрепиха инициативата „Подари дръвче, засади гора” като една от многобройните дейности по кампанията „Участвам и променям” . С тази акция новозасадените дръвчета в двора на училището през тази пролет станаха 50. За тях ще се грижат учениците с помощта на класните ръководители – за да бъде дворът още по-зелен и красив и това да става с участието на всички.  Събота, 21 Април 2012 17:02
  Прегледи: 886 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

  Отличен за  отбора по тенис на маса на I СОУ,,Свети Седмочисленици,, на Световното ученическо първенство  в гр. Каляри Италия.
  Като републикански шампион за 2011 год., отборът по тенис на маса на    Първо СОУ,,Свети Седмочисленици,, 8-10 клас – юноши, придоби право на участие в Световните ученически игри, които се проведоха в гр. Каляри , Италия , в периода        31 март – 6 април 2012 год.  Четиримата наши представители бяха Светозар Стоянов – 10б клас, Валентин Николов – 9в клас, Никола Маринов – 10а клас и  Мариян Ангелов –    9 а клас, треньор на отбора – старши учител по ФКС Мирослав Иванов.

  Световното първенство се проведе в 3 направления: училищни отбори, национални отбори и деца – инвалиди -  общо 450 участници, на 20 маси, в 3 зали на спортния комплекс на Каля ... Още>>

  Прегледи: 1087 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

  Вече съм грамотно дете!

  Първокласниците от  I”б” и I „в” класове пътешестваха с влакчето на знанията в  страната „Буквария”.
  Участваха в забавни игри, редиха пъзели от думи, изненадаха своите родители със стихове, песни, скоропоговорки и гатанки. Написаха пожелания за своите учители.
  Родителите споделиха радостта на децата, че вече могат да четат, могат и да пишат. Подариха им книжки с български народни приказки.
  За първокласниците от I „в” клас имаше и „сладка” изненада – торта „Букварче”!


  Петък, 20 Април 2012 14:16

  Прегледи: 910 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

  Сътрудничеството между I СОУ ”Св.Седмочисленици” и Шуменския университет вече има своята история. Преподаватели от университета често провеждат квалификационни курсове за учителите. От началото на април обаче, тази традиция доби нов вид и посока. На 05.04.2012г. група студенти посетиха часове на преподаватели от I СОУ с цел наблюдение и обучение. Идеята на двете страни беше да въведат студентите в реална учебна среда и да ги запознаят с новаторски методи на работа в клас. Теорията от университета придоби дълбочина и реални измерения. I СОУ е известно като училище с богата материална база и новаторски дух. Технологичната обезпеченост на учебния процес и творческия подход на учителите прави часовете уникални и интересни, а това от своя страна позволи на бъдещите преподаватели да се докоснат до нови и малко познати за тях методи на преподаване.

  Учителите запознаха ... Още>>

  Прегледи: 902 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

  Учениците от І „А” клас заявиха пред своите родители и близки, че вече са грамотни.

  Празникът бе отбелязан с премиера на пиесата  „Защо угасна слънцето” от Ангелина Жекова. Малките артисти бяха убедителни :”всеки истината знае, без наука тъмнина е, а науката огромна почва с тази книга скромна, на децата пръв другар, тя нарича се БУКВАР)

  Проведе се анкета с учениците. На въпроса: „Какво е да си грамотен?”, всички отговориха: „Да мога да чета и пиша, така че другите да ме разбират”.

  А на въпроса – „Защо искам да съм грамотен?”, отговориха: „Защото ще мога по-добре да изразя своите мисли, чувства и всичко, което искам да кажа на другите”.

  „Защото се гордея, че съм българин и затова трябва да мога да пиша грамотно на майчиния си език”.

  „Защото съм взискателен към себ ... Още>>

  Прегледи: 1250 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

  На 29.03.2012 г. се състоя тържественото награждаване  на номинираните в XIII Общински конкурс за творчество „Слово и багра” на тема: „Подай ръка, бъди съпричастен!”

  Наградени от Първо СОУ „Свети Седмочисленици”бяха:

  Мария Руменова от 5а кл. – I награда за рисунка

  Станислава Георгиева от 5а клас – II награда за рисунка

  ... Още>>
  Прегледи: 918 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

  „Мечо Пух” е любима книга на много поколения. Тя е книга за деца и възрастни, за простичките, но важни неща в живота. А самият герой  Мечо пух е толкова забавен и същевременно мъдър, че всички, и малки и големи, я четем с удоволствие.

  По повод 130 години от рождението на Алън Милн, Регионална библиотека „Петър Стъпов” – гр. Търговище обяви конкурс за  илюстрация по приказния роман „Мечо Пух”.

  В конкурса участваха деца от начална и средна училищна степен.

  ... Още>>
  Прегледи: 909 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

  Как да гарантирам сигурността си беше темата на работна среща, проведена в ОД „Полиция” – Търговище с ученици от І СОУ „Св.Седмочисленици”. Тя имаше за цел да запознае младите хора с опасностите, които ги дебнат на улицата, възможностите за избягването им, за самозащита и получаване на помощ, правата и задълженията им като пълнолетни граждани. В открит и прям диалог с районния инспектор на училището и инспектори от детска педагогическа стая, бъдещите абитуриенти получиха компетентна информация и погледнаха под нов ъгъл на проблема за личната сигурност. Бяха създадени условия за формиране на умения, свързани с личната сигурност и реагиране в кризисни ситуации, общуване с органите на реда и др.

  Вторник, 03 Април 2012 07:07
  Прегледи: 817 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

  На 17.03.2012 г. се проведе областният кръг на „Европейско кенгуру”- математическо състезание, в което ежегодно участват около 5 000 000 ученици от почти 50 страни в света. Нетрадиционните задачи, изискващи въображение и логическо мислене, са интересни и провокативни за участниците.

  По традиция се включиха и учениците от І СОУ „ Свети Седмочисленици” – гр. Търговище.

  Ванина Стефанова от ІV а клас зае първо място в област Търговище, Яна Стефанова от VІ б е втора от шестокласниците. Николай Бахнев от ІІІ а, Станислав Гроздев от ІV а и Калин Зафиров от VІ а са трети в областта за съответните класове.
  Прегледи: 733 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

  Учители от Първо СОУ „Свети Седмочисленици”, които работят активно в електронната образователна платформа на училището, проведоха онлайн консултация с обучителите от Центъра за образователни инициативи. Темата на консултацията беше организирането на виртуална класна стая като дейност в платформата и именно чрез виртуална класна стая беше осъществена връзката на учителите (в ролята на ученици) с Емил Джасим.

  Вероятно в бъдеще този вид обучение на педагогическите кадри ще намери своето място в квалификационната дейност на училището.

  Събота, 17 Март 2012 13:23
  Прегледи: 857 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

  Една от четирите награди на националния конкурс „Любовта в нас”, раздел компютърна рисунка, е за Марина Пламенова Георгиева от ІХ „Б” клас. В раздела участваха повече от 400 ученици от цялата страна, което прави наградата още по-ценна.

  Четвъртък, 15 Март 2012 15:52
  Прегледи: 969 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

  В ІV областен конкурс „България в картини и слово” 2012г., организиран от ОДК Търговище в чест на Националния празник на България 3 март, учениците от І СОУ „Свети Седмочисленици” спечелиха много награди в различните направления и възрастови групи. На тържествена церемония на 01.03.2012г. в кукления театър те получиха своите грамоти и предметни награди.


  Направление „Литературно творчество”

  Ирена Пламенова Доманова – ІІ б кл. – поощрителна награда

  Андреана Тодорова Андреева – ІV в кл. – ІІ място

  Надежда Свиленова Стоянова – V а кл. – поощрителна награда

  Йоанна Красимирова Андонова – ІХ б кл. – І място


  Направление – Рисунки

  Елеонора Димитрова Димитрова – І в кл. – І място

  Ирена Пламенова Доманова – ІІ б кл.  – поощрителна награда

  Мухамед Енверов Исмаилов – ІІІ б кл. – ІІ място

  Георги ... Още>>

  Прегледи: 1040 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

  На 27.02.2012 г. преподавателите по български език и литература от Първо СОУ наблюдаваха урок обобщение върху романа „Тютюн” от Д. Димов, който беше представен от проф. Радослав Радев, преподавател във ВТУ. Чрез иновативни и нестандартни подходи бяха провокирани както натрупаните знания, така и аналитичните умения на дванадесетокласниците, за да стигнат до естетическите и философските внушения на романа. Откриването на житейски  формули, открояването на опозиции от полюсно до приравняващо положение, наблюдение на различните гледни точки за обясняване на явления и образи са  работни модели, чрез които учениците умело бяха водени от университетския преподавател, така че неусетно да стигнат сами до адекватни изводи и обобщения.
  Урокът беше последван от събесед ... Още>>
  Прегледи: 888 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

  След тримесечна работа по темата „Местните съкровища през погледа на учениците”, потеглихме към Олот, Каталония, където представихме пред партньорите резултатите от нашите проучвания и творчески инициативи. Петата, предпоследна работна среща по международното училищно партньорство „Нашите съкровища”, се проведе в столицата на „страната на вулканите”, под каквото име е известен районът в провинция Гароча, от 26-и февруари до 2-ри март. Учениците започнаха дейностите по темата в началото на ноември миналата година с анкета сред своите съученици и учители, родители и близки, представители на местната власт и интелектуалци, като въпросите бяха насочени към мотивите на интервюираните за живот и работа в града ни. Участниците в работата по проекта направиха класификация и изчерпателен списък на „Местните съкровища”: исторически, природни, ... Още>>
  Прегледи: 1026 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

  На вниманието на родителите:

  В 1 СОУ се въвежда електронен дневник. Необходимо е всички родители да имат регистриран e-mail, който да предоставят на класния ръководител.
  Прегледи: 953 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

  Внимание, внимание, внимание! Предстои  любовна евакуация. До една минута всички да бъдат на плаца за изпращане на любовно послание. Присъстващите да си намислят желание, а закъснелите няма да са щастливи в любовта!
  Тези думи прозвучаха на 14 февруари по радиоуредбата на Първо СОУ „Свети Седмочисленици”. За кратко време, по правилата за извършване на евакуация, всички ученици и учители бяха на двора. Голямо червено сърце полетя нагоре – сигурен знак, че на всички от Първа гимназия ще им върви в любовта.
  Още по-щастлива на празника на влюбените е  Марина Георгиева от девети клас, която получава една от четирите награди от Националния конкурс „Любовта в нас” в раздел „Компютърна рисунка”.

  Сряда, 15 Февруари 2012 14:51
  Прегледи: 936 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

  Търсене

  Календар
  «  Юни 2023  »
  ПнВтСрЧтПтСбНд
     1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930

  Нашата анкета
  Случват ли се чудеса по Коледа?
  Всички отговори: 106

  Архив


  Copyright IСОУ"Св.Седмочисленици" © 2023