Първо СУ"Св.Седмочисленици" гр.Търговище Сряда, 2024-04-17, 1:09 AM
Добре дошли Гост | RSS      
Главно меню

Важни връзки
  • Главни учители
  • МОН
  • РУО Търговище
  • MOODLE
  • Електронен дневник
  • Шуменски университет
  • Национална педагогическа мрежа

  • Статистика

    Онлайн: 1
    Гости: 1
    Потребители: 0

    Влизане

    Начало » 2017 » Април » 24 » Седмица на Земята в І СУ“Св. Седмочисленици“
    7:54 AM
    Седмица на Земята в І СУ“Св. Седмочисленици“

    Във връзка с 46 годишнината от обявяване на Международния ден на Земята учителите и учениците от І СУ“Св. Седмочисленици“ съвместно изготвихме план за организиране и провеждане на обявената седмица на Земята – 18-22.04.2017 г.

    Всички събития бяха насочени за „Повишаване на знанията за околната среда и климата“ - мото за Деня на Земята’2017.

    На 18.04. се осъществи тържествено откриване на Седмицата чрез радиопредаване, като официално бяха обявени предстоящите инициативи.

    На 19.04. бе създаден кът на Земята във фоайето на втория етаж. Още преди ваканцията ученици от 6а клас изработиха  два макета на Земята в работилницата за идеи.

    В единия макет събирахме  послания за опазване на Земята-Мисли зелени в макета.

    Тъжната планета.Във втория макет събирахме  снимки и картички, отразяващи красиви кътчета на Земята в макета Прекрасната планета, които сме посетили или мечтаем да посетим.Оформянето на къта бе осъществено от  ученици от 9г и 10в клас. Тази събирателна дейност ще продължи и следващата седмица.А след това с предложените най-интересни послания и най красиви снимки и картички ще изготвим табла.

    Ученици от 6 б клас нарисуваха красиви табла под надслов „Земята – застрашеният дом на човечеството“ и изработиха и поставиха  екотабелки на дървета с призив за опазването им.  Стелиян от 9а клас изработи красиво познавателно табло с много снимков материал и любопитни факти на тема „Познаваш ли красивата ни планета?“

    Множество състезателни игри „Кой е по- по- най-  и най -много знай за континентите ?“  бяха проведени в учебните часове по география и икономика в 5 и 6 клас. Проведоха се състезания за рисунка и есе  на екологична тематика в отделни паралелки.

    Презентация-викторина за Земята и тематични беседи за повишаване на знанията за околната среда и климата   бяха осъществени от  отряд „Зелени патрули“ при 9г клас с деца от всички паралелки на начален етап.

    Бяха изготвени емблеми и лентички, посветени на Деня на Земята с текст:“ Ако си приятел на Земята,   помогни за решаването на  проблемите й!  И се усмихвай по--често! За Земята! За нас! За теб!“. На фона на песни за Земята, огласящи цялото училище на 21.04. ученици от 9а, б клас посрещнаха учители и ученици на входа на училището със стръкче росен здравец и раздаваха лентички на всички.

    На 21 април се организира и реализира тържество  под надслов „Земята в песни, стихове и танци“.Учениците от 9г клас ни запознаха с историята на празника, както и действията, които трябва да предприеме всеки от нас , за да опазим застрашения дом на човечеството. С много настроение за Земята танцуваха Зорница и Невена от 6а клас.Андриана от 9б клас изпълни красивата песен „Хубава си, моя горо“. Красиви народни хора извиха петокласници в пъстроцветни носии от танцовата група „Хороводец“. Много красота и пролетно настроение създадоха всички участници.

    В момента тече дискусия по класове на тема „Какво добро направих през Седмицата на Земята за Земята?“

    Стремежът ни е всички тези инициативи да се превърнат в ежедневие за всички нас, за да изпълним девиза” Мисли глобално, действай локално!”

     Р.Радославова

    Прегледи: 975 | Добавено от: IСОУ | Рейтинг: 5.0/2
    Всички коментари: 0
    Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
    [ Регистрация | Вход ]
    Търсене

    Календар
    «  Април 2017  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930

    Нашата анкета
    Случват ли се чудеса по Коледа?
    Всички отговори: 107

    Архив


    Copyright IСОУ"Св.Седмочисленици" © 2024