Първо СУ"Св.Седмочисленици" гр.Търговище Петък, 2024-04-26, 2:06 PM
Добре дошли Гост | RSS      
Главно меню

Важни връзки
  • Главни учители
  • МОН
  • РУО Търговище
  • MOODLE
  • Електронен дневник
  • Шуменски университет
  • Национална педагогическа мрежа

  • Статистика

    Онлайн: 1
    Гости: 1
    Потребители: 0

    Влизане

    Начало » Архив на новините
    « 1 2 3 4 5 6 7 ... 36 37 »

    Отличен резултат показаха 84% от учениците в 10 клас от националното външно оценяване по дигитални компетентности през 2017г. Те получиха сертификат за самостоятелно ниво на владеене по европейската референтна рамка за оценяване от Министерството на образованието и науката.

    Прегледи: 760 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-10-23

    Отборът на I СУ „Св. Седмочисленици“ – момчета V-VII клас,  с ръководител Мариян Хараланов, постигна четири победи и безапелационно спечели първото място на Общинското първенство по футбол. В състезанието взеха участие отборите на  IV ОУ „Иван Вазов“, I ОУ „Христо Ботев“, II СУ „Проф. Никола Маринов и III ОУ „П.Р.Славейков“. За голмайстор на ученическите игри с 10 попадения бе избран Даниел Халачев, а за най-добър вратар, с най-малко пропуснати голове -  Хакан Хаккъ, и двамата от  I СУ „Св. Седмочисленици“.

    Поздравления за футболистите и г-н Хараланов!

    Прегледи: 718 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-10-20

    С включване на алармената система на противопожарната защита, продължително биене на звънците и съобщение по училищната радиоточка започна пробната евакуация в Първо СУ „Свети Седмочисленици“, проведена на 18 октомври. Организирано в изпълнение на плана за противопожарната защита, практическото занятие беше с цел отработване на действията в случай на пожар и изграждане на практически умения за действие при бедствени ситуации.

    Всички ученици и членове на персонала се евакуираха спокойно и за кратко време, като заеха своите места на спортната площадка, на  безопасно разстояние от сградата на училището. Учителите докладваха за присъствието на учениците от съответната паралелка. Липсваха седем единайсетокласници. Направената  проверка от член на противопожарния щаб ... Още>>

    Прегледи: 747 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-10-19

    Ученици от Първо СУ „Св. Седмочисленици“-гр. Търговище успешно участваха в заключителния етап на проект „Дай старта на успеха“ на Джуниър Ачийвмънт и Coca Cola HBC Bulgaria. Проектът стартира преди 6 месеца и в него се включиха около 600 ученици от страната. След упорита работа и няколко селекции Илияна Мирославова от Xб клас и Тодор Борисов от XIб клас спечелиха правото на участие в лидерската академия от 10 до 12 октомври 2017г. в София.

    Младежите посетиха централния офис на Coca Cola HBC, където се срещнаха с част от мениджърския екип. Слушаха лекции, участваха в ролеви игри  и дискутираха възможностите за кариерно развитие в България. Темите свързани с  бизнес комуникациите и ролевите игри предизвикаха голям интерес.

    ... Още>>

    Прегледи: 848 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-10-13

    От обучение по програмата „Академия за училищни лидери“ на Фондация “Америка за България” в Разград се завърнаха екип  от Първо СУ „Свети Седмочисленици“ – директорът Севдалина Зафирова, заместник директорът Иван Иванов и младата учителка Мирела Маринова и Второ СУ „Проф. Н. Маринов“. Четиридневният професионалният семинар „Прогресивни училищни практики“, в който участваха директори и учители от Севроизточна България, беше фокусиран върху възможностите за отваряне на учителски практики за наблюдение, споделяне и конструктивна обратна връзка с цел усъвършенстване на преподаването. Бяха предоставени и усвоени инструменти за работа в екип, за наблюдение и конфериране на урок. Под ръководството на обучителите  от колежа Банк Стрийт в ... Още>>

    Прегледи: 773 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-10-11

    Първокласниците от ІСУ“ Свети Седмочисленици“ проведоха занятие по БДП в детския мобилен център в Целодневна детска градина „ Осми март“ гр. Търговище на 06.10.2017 г.

    Модерната детска площадка дава възможност за пресъздаване на реални условия, в които попадат участниците в движението по пътищата. Децата си припомниха как трябва да се придвижват по улиците – пеша, с велосипед, цветовете на светофара и как правилно да пресичат, правилата, които трябва да спазват.

    Домакините изненадаха първокласниците със специален поздрав – песни и танци, свързани с темата на занятието. Гостите подариха рисунки за безопасността на пътя, зададоха гатанки, в които „герои“ бяха пътните знаци, светофара, пешеход ... Още>>

    Прегледи: 903 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-10-10

    Днес 29.09.2017г. в Първо СУ „Св. Седмочисленици“-гр. Търговище беше отбелязан Европейският ден на спорта в училище. В инициативата се включиха ученици от всички възрастови групи. Особено активни бяха децата от подготвителната група, които устроиха истинско спортно дерби. Основните спортни дисциплини, на които премериха сили учениците бяха лека атлетика, състезателни игри за време, волейбол и крос. Европейският ден на спорта в училище беше повод да се раздвижим и с традиционните български хора, които представляват уникална и неотменна част от европейското културно наследство. На 29.09.2017г. Първо средно училище „Св. Седмочисленици“ привлече над 500 ученици в спортните надпревари по повод Европейският ден на спорта в училище.

    Прегледи: 752 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-09-29

    Първото си заседание за тази учебна година проведе Ученическият съвет /УС/ на I СУ „Св.Седмочисленици“. За Председател на УС с явно гласуване бе избран Калин Зафиров от 12 „Б“ клас; за зам.-председател – Серай Фикри от 11 „Б“ клас; за секретар – Ерсин Алишев от 10 „В“ клас.

    Представителите на класовете решиха да се събират всеки понеделник след 7-мия час, както и в други дни при необходимост.

    По предложение на Ерсин Алишев представителите на УС взеха решение за създаване на нова традиция в училище – избор на песни /мелодии/, които да звучат вместо училищен звънец. Във връзка с това, за периода 02 – 05 октомври 2017 г. УС на училището обявява конкурс с 12 предло ... Още>>

    Прегледи: 760 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-09-28

    Да творят добро, да издигат авторитета на училището си и да оставят следа в I СУ „Свети Седмочисленици“ – в това се заклеха осмокласниците от новосформираните паралелки в нашето училище.

    Събитието се провежда традиционно в Европейския ден нa езиците – 25.09 - и има за цел да приобщи учениците към голямото семейство на най-старото училище в града ни.

    Директорът на училището – г-жа Севдалина Зафирова – отправи към осмокласниците  емоционално приветствие, в което ги увери, че да си ученик в I СУ „Свети Седмочисленици“ е привилегия, но и голяма отговорност – както към самото училище, така и към традициите му. Освен че положиха клетва, осмокласниците и гостите на тържеството участваха във ви ... Още>>

    Прегледи: 732 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-09-26

    На 16.09.2017г.  35 ученици на различна възраст от I СУ „Св. Седмочисленици“ се включиха в инициативата „Да изчистим България заедно“. Почистени бяха дворът на училището и прилежащите територии около него. В кампанията участваха ученици от начален, прогимназиален и гимназиален етап. Инициативата за пореден път допринесе за екологичното възпитание на учениците и бе посрещната с интерес.

    Прегледи: 907 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-09-18

    На 15 септември от 10 часа в двора на Първо СУ "Свети Седмочисленици" тържествено ще бъде открита новата учебна година. Директорът на училището и гостите ще приветстват учениците и учителите. На тържеството са поканени всички, които се чувстват свързани с училището и за които първият учебен ден е празник, и повод за внимание към институцията.

    Прегледи: 1661 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-09-13 | Коментари (0)

     Учител от I СУ „ Свети Седмочисленици“ се включи в лятна академия за немски език 2017 , която се проведе в ДИКПО- гр. Варна от 10 . 07. до 14. 07. 2017 г. Целта на академията е да се насърчат учителите да организират обучението по немски език по различен начин, игрово и иновативно, за да се повиши мотивацията на ученици и учители. Госпожа Даниела Стойкова се квалифицира по следните теми : „ Театрални методи в обучението“, „ С музика всичко е по-лесно“ , „Да учим и преподаваме smart” “Странознание в ребуси“ и „ Преподаване с изкуство: Визуални поводи за писане и говорене“. Интензивната работа в лятната академия подпомага и обмена между учителите от различни видове училища и от различни държави. Тази година имаше участници  ... Още>>

    Прегледи: 847 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-07-17 | Коментари (0)

    Учителят по немски език Даниела Стойкова участва в двуседмичен курс на тема „Методика и език“ в училище „Horizonte” – гр. Регенсбург. На училищно ниво, придобитите знания, умения и компетентности бяха представени пред МО на учителите по чужд език и пред други колеги, проявяващи интерес към участие в мобилности по програма „Еразъм+“ КД1. В частност, засегнатите теми бяха свързани с използването на комуникативно ориентирани уроци-използване на картини и музика, филми и театър в обучението по чужд/немски език.

    Д. Стойкова проведе демонстрационен открит урок в пети клас и изнесено обучение на тема „Немски храни и напит ... Още>>

    Прегледи: 1136 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-07-12

    На 24 и 25 юни 2017 г.  в София Техпарк ученици от Първо СУ „Свети Седмочислениц“ участваха  в „48-часовото предизвикателство”  по проект „Дай старт на успеха” на Coca-Cola HBC и JA Bulgaria. Илияна Мирославова Илиева от ІХ б клас и Тодор  Борисов Тодоров от Х б клас  бяха сред победителите и през октомври ще участват в   Лидерската академия на Youthempower. В рамките на два дни те ще преминат през редица лекции и практически занимания в офиса на Кока-Кола, водени от мениджмънта на компанията. В последния ден от Академията учениците ще имат възможност да приложат наученото, като станат част от инициативата на Джуниър Ачийвмънт България „Мениджър за един ден&ldquo ... Още>>

    Прегледи: 974 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-06-28

    На 17 и 18 юни във вилно селище „Пирин” на СОК „Камчия” Първо СУ „Свети Седмочисленици”гр. Търговище проведе конференция за представяне на своето международно партньорство по Ключова дейност 2 „Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики“ на европейската програма Еразъм+.  В събитието участие взеха 40 представители от 16 образователни институции от Търговищка, Шуменска и Разградска област. Гости и участници от РУО-Търговище бяха Кремелита Бонева – началник отдел „Инспектиране и организационно-методическа дейност” и Маргарита Гаджовска – старши експерт по математика.Представители на ШУ “Епископ Константин Преславски” бяха проф. д-р Светлозар Вацов от катедра „Педагогика и управление на образованието” на Педагогическия факултет, гл. ас д- ... Още>>

    Прегледи: 1125 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-06-19

    Успешна благотворителна кампания реализира Ученическия съвет на училището. За по-малко от месец младите хора успяха да мотивират ученици, учители и родители, и събраха сумата от 2010 лв. /две хиляди и десет лв./, от които: Фирма „Виктория“ - 200 лв.; първи „В“ клас – 270 лв.; ученическа компания към училището - 200 лв. и др. Сумата ще бъде дарена за лечението на болно дете от училището.

    Прегледи: 785 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-06-19

    Дванадесетокласниците на Първо СУ "Свети Седмочисленици" от Випуск 2017 година се дипломираха на 100%. Те завършиха средното си образование с общ успех  мн.добър 5.08.

    На добър час скъпи зрелостници!

    Прегледи: 1602 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-06-16 | Коментари (0)

    Пред учители, родители и ученици от 4 клас, малките ученици четоха стихотворения и приказки, чрез които си припомниха „вежливите думи“. С подходящи граматически упражнения преговориха наученото през учебната година, подредиха „объркан“ текст и избраха подходящо заглавие. С помощта на пчелата робот Bee Bot преговориха частите на речта.  Грамоти за успешно завършване на обучението по проекта получиха всички ученици от групата.

    Прегледи: 939 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-06-14

    Търсене

    Календар
    «  Април 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930

    Нашата анкета
    Имате ли отношение към 8 март?
    Всички отговори: 144

    Архив


    Copyright IСОУ"Св.Седмочисленици" © 2024