Първо СУ"Св.Седмочисленици" гр.Търговище Петък, 2024-04-19, 9:09 PM
Добре дошли Гост | RSS      
Главно меню

Важни връзки
  • Главни учители
  • МОН
  • РУО Търговище
  • MOODLE
  • Електронен дневник
  • Шуменски университет
  • Национална педагогическа мрежа

  • Статистика

    Онлайн: 1
    Гости: 1
    Потребители: 0

    Влизане

    Начало » Архив на новините
    1 2 3 ... 36 37 »

    Уважаеми посетители,

    Първо СУ "Свети Седмочисленици" Търговище има нова интернет страница - http://1su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

    Благодарим за търпението.

    Прегледи: 2158 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2018-02-01

    Ученици от клуб "Млади възрожденци" към I СУ "Свети Седмочисленици" се включиха в мащабна възстановка за Освобождението на Търговище.

    Днес, заедно с други над 150 участници, те се върнаха близо век и половина назад във времето и направиха зрителите преки свидетели на събитията от паметния 29 януари 1878г.

    Учениците Петър Петров (12 б), Серкан Нежмиев (10 г), Стойчо Трифонов (10 г), Анна Милева (7а), Ема Милева (7а) и Гамзе Месут (7а)  с ръководител Радослав Димитров участват активно в съхраняването на българския дух и традициите.

    Освен усилено изучаване на историята, за да си помогнат в нелеката задача да пресъздадат епичните събития от 1878 г., младежите посетиха и специалната изложба на Историческия музей, посветена н ... Още>>

    Прегледи: 1677 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2018-01-29

    Ученици от Първо СУ „Свети Седмочисленици“ Търговище създадоха сайт, който да популяризира дейността им на посланици на Европейския парламент.

    Новата онлайн платформа дава възможност на младежите да споделят добри практики със своите приятели, съученици и с всички желаещи да се информират за дейността на клуба.

    Информацията в сайта се обновява периодично, като се публикуват снимки, текстове и презентации за инициативите на младшите посланици. Поместени са и различни обучителни материали.

    Намерението на посланиците е да разширяват присъствието си като организират обществени събития и дискусии по актуални теми, свързани с Европа и с работата на европейските институции.

    Уеб страницата можете да ... Още>>

    Прегледи: 1722 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2018-01-24

    "На 12.01.2018 година в V „г” се проведе открит урок на тема „Въздуха в моя роден край” по учебния предмет Човекът и природата с преподавател Мирела Маринова. Опазването чистотата на въздуха е актуален и основен проблем на човечеството. Във връзка с разработването на урока Димитър Стойков и Михаил Долапчиев имаха среща с еколога на Община Търговище Йоана Стефанова, която им предостави данни относно замърсяването на въздуха в област Търговище. Те анализираха и обобщиха данните, като достигнаха до извода, че дишаме сравнително чист въздух. Учениците разработиха проекти, рисуваха плакати и представиха презентации. Запознаха гостите с основните замърсители на въздуха и излязоха с предложения за опазването му. Всички достигнаха до извода, че опазване чистотата на въздуха е едн ... Още>>

    Прегледи: 1541 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2018-01-16

    Президентът Румен Радев връчи специална награда на Никола Георгиев.  Ученикът на Първо СУ „Свети Седмочисленици” Търговище заслужи бронзова значка от херцога на Единбург след участие в международната програма за личностно развитие. Никола получи наградата си на  официалната церемония във военния клуб, на която  присъства и посланикът на Великобритания у нас  Ема Хопкинс. В България Наградата се провежда под патронажа на президента Радев.

    Държавният глава поздрави всички млади участници за смелостта и амбицията им да участват в надпреварата за международната награда.

    Никола е сред 120-те наградени младежи и е първият участник от Търговище. 

    „Покореното бронзово ниво ми отвори много врати“, споделя Никола. „Много хора ми помагат да се изграждам като човек и като личност. Имам много нови приятелства, ко ... Още>>

    Прегледи: 2012 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2018-01-16 | Коментари (0)

    104  ученици от подготвителна група до  ІV клас на Първо СУ „Св.Седмочисленици” гр. Търговище се включиха в Националния конкурс за детска рисунка „Рисувам за децата на Европа“, организиран  във връзка с българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 година от Министерство на образованието и науката.

    Целта на конкурса е да се популяризира Председателството на България в Европейския съюз сред учениците от подготвителен до 4 клас, да се стимулира детското въображение по темата за образа на България в Европа и да се осигури възможност за творческа изява на детските таланти.

    Регионалното жури допусна до национален кръг 3 рисунки от Първо СУ.

    Ето и  имената на победителите в областния етап на конкурса:

    2 място             & ... Още>>

    Прегледи: 1195 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2018-01-11

    На 08.01.2018 г. се състоя тържествено отбелязване на паметната 170-годишнина от рождението на поета, революционера, патриота, философа Христо Ботев. Учениците от единадесетите класове, които вече познават неговата поезия, представиха поетичен рецитал по стихове на твореца.

    На тържеството бяха наградени и участниците в Общинския литературен конкурс „... и певци песни за него пеят”. На първо място за есе беше наградена единадесетокласничката Гергана Радославова Пейчева, а за стихотворение беше отличена с първа награда Дариана Николаева Трифонова.Всички участници получиха грамоти.

    Прегледи: 1387 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2018-01-08

    В навечерието на коледните празници учениците от V “В” клас, с класен ръководител Мариян Хараланов, изработваха благотворително коледни и  новогодишни  картички. В продължение на пет дни, в часовете за занимания по интереси, децата направиха повече от 100 картички и организираха благотворителен базар. Събраните средства те дариха на малкия Найден, който страда от синдром на Уест и се нуждае от ортопедичен стол.
    Идеята за благотворителната инициатива е на самите деца. Подкрепа те получиха от класния си ръководител. Това е една прекрасна инициатива, която развива творческо мислене на децата и едновременно с това ги учи на милосърдие, доброта  и човечност .
    За самите деца направата на картички беше удоволствие.
    “Не беше трудно, напротив даже беше забавно. Аз направих около 20 картички. Прос ... Още>>

    Прегледи: 1236 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2018-01-08

    С много настроение, обич, усмивки премина нашият Празник на Добрината. Децата от клуб "Малки лейди и джентълмени" поздравиха родителите си с богата музикално-литературна програма и им подариха картички, изработени от сръчните им ръчички.

    Прегледи: 1033 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-12-22

    На 21.12., броени дни преди Рождество, малките ученици от групата за извънкласни дейности за занимания по интереси „Приключения в англоезичния свят” с ръководител Боряна Ботева проведоха представителна изява на тема „Коледа по британски”. Техни гости бяха роднини и приятели. Участниците в групата показаха лексикални знания по темата, разказаха на гостите за британските коледни традиции и заедно с тях нарисуваха и надписаха на английски език поздравителни картички. Празничната изява беше съпроводена с коледни песни на чуждия език, забавни езикови игри, решаване на тематични кръстословици. Децата изгледаха и коментираха кратък филм на английски език, чрез който откриха истинския смисъл на Коледа – да бъдат добронамерени, да даряват обич, да споделят празничните емоции и най-близките си и любими хора.

    ... Още>>
    Прегледи: 959 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-12-22

    По повод коледните и новогодишните празници ученическият съвет на училището организира благотворителна акция за набиране на подаръци, дрехи и пособия за деца, лишени от родителска грижа и/или застрашени от отпадане от училище. Само за седмица бяха събрани, сортирани, подредени и предоставени огромно количество дрехи – дънки, якета, блузи; още повече - играчки, книги и други ученически пособия. Отделно от това, членовете на ученическия съвет приготвиха индивидуални подаръци – изненада за връстниците си.

    Прегледи: 965 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-12-22

    През периода  1.09.2017 – 31.12.2017г., Екипът  по проект „ Подкрепа за равен достъп и личностно развитие“ осигури възможност за включване в разнообразни занимания с изкуство на учениците от обща и  допълнителна  логопедична подкрепа в начален курс.  Те представиха пред своите съученици „Коледна сюита“, включваща елементи от обичая „Коледуване“, стихове на Пенчо Славейков и  три песни ( „Коледари“, „Дай, Боже“- обр.  Ст. Драгостинов, „Песен за Христа“).  Наред с доброто настроение, децата получиха много похвали за своите изяви, добро  артистично самочувствие и  удовлетворение от партнирането с изявените си   съученици. Трудът им бе възнаграден от многобройните  аплодисменти  и  одобрението на техните учи ... Още>>

    Прегледи: 917 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-12-22

    В навечерието на Коледа на 19.12.2017, с групата по български език и литература във втори клас по Проект " Твоят час", се проведе екипна работа с родители. Учениците се запознаха с обичаите за Бъдни вечер и Коледа. Четоха Коледна приказка на своите родители и заедно с тях изработиха коледни картички. Малките ученици бяха приятно изненадани от получените подаръчета и писмо от Дядо Коледа, като награда за старанието в часовете.

    Прегледи: 1127 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-12-21

    Един от необичайните часове на 3б клас по Човекът и обществото в картинната галерия „ Никола Маринов“ на тема: Наши съграждани, представители на изобразителното изкуство, прославили родното ни място в родината и в чужбина.

    С помощта на художника  Цончо Денев и г-жа Трендафилова, учениците се запознаха с творби на художниците: Деян Йорданов, Йордан Йорданов, Ирина Стоянова, Кирил Батенбергски, Ангел Гаджев, Цончо Денев, Димитър Костадинов, Николай Ангелов, Румен Райнов, Татяна Трендафилова, Тодор Тодоров, Илия Иванов, Яна Любенова, Стефан Митефф, Нели Чолакова, Пламен Проданов, Ивелин Климентов, Александър Христов, Галина Абаджимаринова, Валентина Бонева, Сашо Николов, Er. Nacte Nasimo, Иван Рашков, Диана Миланова, Сава Моллов, Пенка Асенова, Станьо Станев и Диана Ангелова. Запознаха се и с образц ... Още>>

    Прегледи: 1003 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-12-20

    Изминалата седмица в Първо СУ „Св. Седмочисленици” бе под знака на споделената мъдрост от безсмъртния роман на Екзюпери „Малкият принц”. В своеобразен маратон на четенето неколцина ученици, предрешени като Малкия принц, Лисицата, розата и слънцето посетиха класовете от малки до големи и предложиха подбрани откъси от книгата. Ентусиазирани представители на всяка паралелка четоха вдъхновено, а останалите търсеха явните и скритите послания на романа, като извличаха поуки и крилати фрази. Преживяното и „видяното със сърцето” те нарисуваха и подредиха постери с рисунки и послания.

    Във връзка с „Национална седмица на четенето-11-15.12.2017“ на гости при шестокласниците беше  Малкият принц от едноименната книга заедно с опитомен ... Още>>

    Прегледи: 1228 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-12-19

    В началото на октомври беше обявено коледното издание на Националния литературен конкурс „Млад писател”. Ментор, наставник патрон на конкурса е доц. Георги Лозанов, а Национален център Интеграл – домакин, генерален спонсор и медиен партньор. Конкурсът е уникален както по характера на формата си, така и по съществото на задачите си. Провежда се в два етапа, като в първия могат да участват по желание всички пишещи ученици от гимназиален етап. За целта те отговарят на провокативни въпроси и задачи в три раздела, пишат съчинения( есе, разказ, стихотворение) на задължителна и на свободна тема. До втория етап достигат 12 ученици от цялата страна. Той се провежда в гр. София и поставя нови и по-интересни задачи пред участниците.

    От кръжока „Слово” по Проект „Твоят час&rd ... Още>>

    Прегледи: 1101 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-12-19

    Учениците от Iа клас се включиха в инициативата за повишаване на грамотността. Седмицата започна с  Маратон на четенето на Коледни приказки. Заедно с учениците от 2а клас четоха и отгатваха гатанки. Разгледаха с  интерес книжките, които второкласниците сами са изработили. Първокласниците разказаха любимата си приказка и разгледаха книжките, които всяко дете донесе за къта на малкия читател в класната стая. Седмицата завърши със състезание по краснопис. Грамоти за красиво и вярно писане получиха единадесет първокласници.

    Прегледи: 1025 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-12-18

    В навечерието на Коледа в групата по предприемачество от Iа клас по Проект „Твоят час“ се проведе екипна работа с родители. Целта на занятието е изработване на коледни и новогодишни картички с благотворителна цел. Правенето на картички е забавно, интересно, предизвикателно, а също така и поучително, защото показва на децата, че заедно можем повече. Нужно е само желание и търпение да направим някой в нужда щастлив.

    Прегледи: 995 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-12-18

    Отборът по футбол на Първо СУ „Св. Седмочисленици“, момчета 3-4 клас, спечели Коледния турнир по футбол в зала. В груповата фаза нашите момчета победиха учениците от Трето ОУ „П.Р.Славейков“ с резултат 2:1 и постигнаха равен  срещу футболистите от Първо ОУ „Хр. Ботев“. На полуфиналите, след оспорвана игра в редовното време и дузпи, момчетата на Първо СУ победиха  с 2:1  и отбора на Второ СУ „Проф.Н.Маринов“. На финала малките ни футболисти отново се изправиха срещу Първо ОУ“ Хр. Ботев“ и  постигнаха убедителна победа с 4:1.

    Четвъртокласниците Мариян, Георги, Николай Росенов, Даян, Мехметджан, Мартин, Виктор, Алпай, Теодор и Кристиян от 3 клас, заслужено се окичиха със златни медали, получиха ... Още>>

    Прегледи: 810 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-12-18

    „Аз съм мечтател на пълен работен ден.“ – така започна Кирил Николов – Дизела своята среща с ученици и учители от Първо СУ „Свети Седмочисленици“ гр. Търговище. Спортистът, държавен и балкански шампион по планинско бягане и ориентиране, победител в трите най-големи щафети в света, заел второ място на Европейското първенство по ориентиране в Швейцария и станал шести в света (2012), говори открито и завладяващо с аудиторията. Той не само каза, че човек не може без цели и мечти, защото трябва да знае накъде е тръгнал, а и го показа – с видео, снимки, емоционален разказ. Дизела сподели своята формула за успеха – цели, вяра, отдаденост, конкуренция, мотивация, загуби. Той внуши на младите хора, че не трябва да се страхуват от конкуренцията, а да я търсят и предизвикат, защото тя ги движи към целта. Показа ... Още>>

    Прегледи: 788 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-12-15

    Търсене

    Календар
    «  Април 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930

    Нашата анкета
    24 май е:
    Всички отговори: 207

    Архив


    Copyright IСОУ"Св.Седмочисленици" © 2024