Първо СУ"Св.Седмочисленици" гр.Търговище Петък, 2024-03-29, 12:49 PM
Добре дошли Гост | RSS      
Главно меню

Важни връзки
  • Главни учители
  • МОН
  • РУО Търговище
  • MOODLE
  • Електронен дневник
  • Шуменски университет
  • Национална педагогическа мрежа

  • Статистика

    Онлайн: 1
    Гости: 1
    Потребители: 0

    Влизане

    Начало » Архив на новините
    « 1 2 3 4 5 ... 36 37 »

    Целите на иновативното училище и неговите основни елементи бяха обект на обсъждане на поредната работна среща на иновативните учители от Първо СУ „Свети Седмочисленици“. Разделени по групи, те се запознаха с протоколите като инструмент за провеждане на структурирана дискусия. Изказаха мнения, идея, прозрения, свързани с иновативните методи на преподаване, управление и организиране на учебния процес, квалификацията на учителите, организирани в професионални учебни общности. Оживена дискусия предизвика видеото на лекцията на сър Кен Робинсън „Как да се измъкнем от Долината на смъртта в образованието“. Изводите бяха свързани с органичната същност на образователната система, важните основни принципи – да се отчита индивидуалността на всяко дете, да се провокира и развива неговите естествено любопитство и вродена креативно ... Още>>

    Прегледи: 869 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-12-01

    На 30.11.2017 г. група за народни танци "Хороводец" по проект "Твоят час" проведе занимание с участието на родители на тема "Символика на хляба във фолклорните традиции". Учениците презентираха интересни факти, свързани със символното значение на хляба, вярвания за хляба и месенето на хлябове като ритуал. Майките, които се включиха, имаха практическа задача и бяха подготвили  вкусна питка и чудесни кифлички. Беше полезно, интересно и забавно за всички.

    Прегледи: 684 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-12-01

    Педагогически екип от I СУ „Св. Седмочисленици“ гр.Търговище участва във въвеждащо обучение по Програмата за училища посланици на Европейския парламент. Боряна Ботева и Анета Милева са учителите, които се заемат с организацията и осъществяването на Програмата през учебната 2017/2018 година.

    В ролята си на старши посланици на ЕП, те ще се стремят да разяснят на младежите в горния курс на обучение техните права като европейски граждани, да ги запознаят с работата на техните представители в ЕП, както и да им покажат как те самите биха могли да оказват влияние върху политическия и демократичен живот в Европейския съюз.

    Учителите ще работят в екип с 20 младши посланици, избрани от училището, и заедно ще изпълняват заложените в програмата дейности, сред които симул ... Още>>

    Прегледи: 859 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-11-29

      ОБЯВА ЗА ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС

    ... Още>>

    Прегледи: 716 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-11-28

    Положително заредени и с най- добри чувства децата от трети а клас посветиха тази седмица на добрите дела. За да започнат седмицата с настроение и усмивка нарекоха първия ден от седмицата "Ден на прегръдката".  Всяко дете подари прегръдка на своите другарчета. И тъй като човек не може без приятели последва изработването на табло със съвети за най- добри приятели. В четвъртък изненадахме малките първолачета с късметчета с добрини. Децата сричаха и с радост обещаха да ги изпълняват. Като за финал всяко дете получи листче с поръчение за добро дело от класния  си ръководител г-жа Долапчиева, което то трябва да извърши през почивните дни. В понеделник децата ще опишат всичко в "Тетрадката за добрини" на класа. И както едно дете каза: "Добрите дела ще спасят света!".

    Прегледи: 839 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-11-24

    Групата по предприемачество във I в клас, проведе занятие под ръководството на родители. Децата изработиха коледни картички с благотворителна цел. Екипната работа помогна на първокласниците да се справят успешно. Резултатите са показателни!

    Снежана Митева

    Прегледи: 934 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-11-23

    Между 6 и 12 ноември 2017г. в цялата страна за пети пореден път се проведе Седмица на Бащата – седмицата, в която бащите могат „официално“ да се възползват от възможностите да прекарат весело и ценно време със своите деца.

    Седмицата на бащата протeчe под надслова „Истинският мъж знае как да бъде баща“. За поредна година децата и учениците в нашето училище отбелязаха Седмицата на бащата.  В нея те се включиха според интересите и възможностите си със свои творби. В заключителната част Ученическият съвет на училището награди най-изявените участници в конкурса за рисунка „Когато стана татко, аз…“ .

    Прегледи: 725 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-11-21

    Учениците от Първо СУ „Св. Седмочисленици“ се включиха в международната инициатива Седмица Анти – тормоз в училище.  Тя се организира вече 14-та година във Великобритания, както и в редица училища по света, като се случва през 3-та седмица на месец ноември. Тази година мотото на седмицата е „Всички различни, всички равни”. Учениците от всеки клас сами подбраха формата и начина за включване в инициативата – събраха информация от интернет, изготвиха постери, разиграха ситуации.

    Прегледи: 781 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-11-21

    На  17.11.2017 г. в Първо СУ „Свети Седмочисленици” се проведе Вторият  иновационен лагер. Той бе част от Световната седмица на предприемачеството от 13 до 19 ноември 2017 г.  и се осъществи със специалното участие на ученици от ПГИИ „Джон Атанасов”. Целта на Иновационния лагер е учениците да развият  умения за работа в екип, вземане на решения под напрежение за кратки срокове, презентационни умения, бизнес планиране и разработка на предприемачески идеи.

    Иновационният лагер започна с игри за „разчупване на леда“,  с цел запознаване на младежите. По-късно се формираха екипите, в които участваха по 2 ученици от всяко училище.  

    Казусът ” Как искам да изглежда градът на моите мечти” ... Още>>

    Прегледи: 819 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-11-20

    Във връзка с предстоящото българското председателство на Съвета на Европейския съюз, учениците от 2а клас в час на класа  се  запознаха  с основните задължения на председателството. След това в часа по изобразително изкуство - ИУЧ, като истински европейски граждани те се подготвиха за конкурса "Рисувам за децата на Европа".

    кл. ръководител: Ивайла Иванова

    Прегледи: 953 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-11-20

    Във връзка със Световния ден на добротата 13. XI.2017 г., учениците от III кл. – III гр. за ЦОУД изработиха табло на добродетелите. Чрез него децата показват, че макар и различни, всички могат да бъдат добри и усмихнати, че могат  лесно да разберат другия, да повярват в доброто и да си намерят истински приятели. 

    Прегледи: 851 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-11-20

    Днес в І СУ „Свети Седмочисленици” по случай Международния ден на толерантността, с учениците от 2.б клас и учениците от 1 а. клас бе проведен открит урок  - "Толерантни ли сме към себе си и другите?".

    Есента е сезонът, в който царуват цветовете на разнообразието. Листата по дърветата са обагрени в ярки тонове и всички са колкото различни, толкова и красиви. Точно както при толерантността! Един от основните принципи е: „Всички сме различни, но единни!”. Него учениците от 1 а и 2 б  класове претвориха чрез изработването на есенни листа, изписани с послания, посветени на Световния ден на толерантността.
    В днешният ден, освен на цветните си творения, учениците се радваха и на интересна презентация за толерантните взаимоотношения, изготвиха и цветни сърчиц ... Още>>

    Прегледи: 750 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-11-20

    На 16.11.2017г. - четвъртък, учениците от 2а, 2б, 2в и 2г клас, заедно с техните класни ръководители, се срещнаха с представител на РЗИ - Търговище. Г-жа Маргарита Друмева представи презентация, с която запозна малките ученици с най- важните правила за здравословното хранене- консумирането на здравословна храна, съобразена с възрастта, ежедневната употреба на плодове и зеленчуци, зърнени храни, мляко и млечни продукти, месо и месни продукти, пиене на вода и не на последно място - движението. В урока по здравословно хранене участваха и доброволци от БЧК, които със забавни игри запознаха децата с различните физически активности. Малките ученици достигнаха до извода, че трябва да живеят активно и здравословно.

    класни ръководители:

    Ив ... Още>>

    Прегледи: 948 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-11-17

    Пред родители и гости, учениците от групите „Mатематика и компютърно моделиране” официално представиха и откриха работата по проект „Твоят час”. След запознаването на участниците с целите, задачите и насоките на дейността на групата, родителите изказаха желание и готовност за съвместна работа и предложиха параметри за бъдещо сътрудничество. По време на публичната изява децата попълваха верижки и таблици с числа. Работата продължи с оцветяване, конструиране, откриване закономерности, решаване задачи от вида "Лъжа или истина ". Емоцията беше на високо ниво.

    Ръководител на групите: М. Трифонова

    Прегледи: 800 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-11-16

    II а клас  се включи в честването на международната седмица  "Анти-стрес 13.11 - 17.11.2017г." в Световния ден на добротата - 13.11.- понеделник, след  кратка дискусия достигнахме до извода, че  "Не всеки може да бъде красив и богат, но всеки може да бъде добър".  Малките ученици вложиха частица любов и направиха символи - сърца, които си размениха в клас, с най - мили думи и пожелания в знак на приятелство. 

    Учениците от ІІ а  клас казаха "Не на тормоза в училище", като изработиха постер със своите първи стъпки към  толерантност.

    Ивайла  Иванова  - класен ръководител на ІІ а клас

    Прегледи: 773 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-11-16

    В навечерието на председателството на България в съвета на Европейския съюз, учениците от втори „в“ клас се запознаха с основателите, символите и цeннocтитe нa cъюзa. Рaзглeдaха 28- тe eвpoпeйcĸитe знaмeнa нa дъpжaвитe – члeнĸи. Изпяха българския и европейски химн. С помощта на уебсайта http://europa.eu/kids откриха интересни факти за европейската общност.

    Прегледи: 885 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-11-15

    На 13.11.2017г.  във фоайето на ІСУ „Свети Седмочисленици” децата от група  „Шарени пръсти” по проект „Твоят час” подредиха изложба от рисунки на тема „Златна есен” пред ученици, учители и родители.

    Писаните кратунки  с есенни мотиви и топли цветове , рисунките изпълнени с много въображение, нови идеи и есенни багри впечатлиха всички.

    Емилия Александрова

    Прегледи: 795 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-11-14

    За поредна година ученици от Първо СУ „Свети Седмочисленици“ участваха в международно състезание по информатика и компютърна грамотност „Бобър“. Осмокласниците Пресиян Касъров и Александър Антонов от профил „Математически“, се състезаваха  с още 239 участници от България в категория 8 – 9 клас. Резултатите на нашите момчета заслужават адмирации: Пресиян е на пето място със 126 точки, а Александър на четиринадесето място със  111 точки.

    Фирдес Рушудова- ст.учител по ИТ

    Прегледи: 872 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-11-14

    На 23.10.2017 г. се проведе първата представителна изява на клуб „Предприемачество“ по проект „Твоят час“. Родителите се запознаха с целите на проекта и подкрепиха представянето на малчуганите. Част от тях се включеха като доброволци на импровизирания пазар. Учениците се запознаха с историята „Явор в зеленчуковата градина“ и научиха как героите засаждат своя градина в квартала. Разбраха значението на работата в екип и откриха други форми за възнаграждение освен парите. Предприемачите научиха повече за зеленчуците, професиите свързани със зеленчукопроизводството и имаха възможност да направят своя зеленчукова градина.

    Прегледи: 675 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-11-13

    Една от инициативите в рамките на националната кампания „Да бъдеш Баща“ е провеждане на родителска среща с татковците на учениците от I а клас. Поканата определено беше голямо предизвикателство и вълнение. Бащите се запознаха с постиженията на учениците и насочени, как активно да участват в живота, обучението и възпитанието на децата.

    Прегледи: 707 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2017-11-13

    Търсене

    Календар
    «  Март 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Нашата анкета
    За или против ядрената енергетика сте?
    Всички отговори: 159

    Архив


    Copyright IСОУ"Св.Седмочисленици" © 2024