Първо СУ"Св.Седмочисленици" гр.Търговище Петък, 2024-04-26, 11:08 PM
Добре дошли Гост | RSS      
Главно меню

Важни връзки
  • Главни учители
  • МОН
  • РУО Търговище
  • MOODLE
  • Електронен дневник
  • Шуменски университет
  • Национална педагогическа мрежа

  • Статистика

    Онлайн: 1
    Гости: 1
    Потребители: 0

    Влизане

    Начало » Архив на новините
    « 1 2 ... 23 24 25 26 27 ... 36 37 »

    По покана на Литературен клуб „Петър Парижков”, гр. София ученици от пети до дванадесети клас на Първо СОУ „Св. Седмочисленици”взеха участие в конкурс на тема:”Какъв е будителят днес?” във връзка с Деня на народните будители.

    Учениците продуцираха есе в обем до три стандартни страници и изразиха отношението си към будителството като гражданска и човешка позиция в нашето време.

    Във възрастовата група IX – XII клас за отлично есе и заявена позиция по темата е отличено есето на Стефани Деянова Цонева от XIб клас „Светлината на душата”, според която:” Учителите, писателите, отк ... Още>>

    Прегледи: 933 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-11-12

    Организацията Джуниър Ачийвмънт  и посолството на САЩ в България издадоха книга с добри практики от приключилия проект „Социално  сближаване чрез обучение по предприемачество на млади хора в риск”. В книгата „Сплотяване на местната общност чрез образование по предприемачество”е публикувана иформация за  дейностите по проекта и проведените открити уроци, вкл. от учителките от Първо СОУ Снежанка Митева /начален етап/ и Росица Станкова /прогимназиален етап/.  Особен интерес представляват   занимателните задачи по предприемачество, написани от учениците на г-жа Митева и г-жа Станкова.

    Със съдействието на посолството на САЩ ще бъде издадена и подготвената от учителите и учениците от Първо СОУ книжка  по предприемачество „8 приУмици&r ... Още>>

    Прегледи: 1154 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-11-07

    Отборът по футбол- момчета зае първо място на общинското първенство по футбол. Треньор на отбора- г-н Радослав Димитров. Отборът беше награден с купа и флаг.

    На проведения от ОДК есенен лекоатлетически крос , призови места заеха следните възпитаници на г-жа Надежда Димова:

    Антоан Калоянов –IV a клас – I място  

    Теодор Филипов –IV a клас – II място

    Ева Владимирова –III б  клас – III място

    Честито на  Вас, успешните спортисти! Благодарности за това, че представихте достойно нашето училище! Благодарности на учителите, които с професионализма и всеотдайността  си допринесоха за тези успехи!

    Прегледи: 957 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-11-07

    Близо шестдесет  студенти от Шуменски университет „Константин Преславски” бяха на посещение в Първо СОУ „Свети Седмочисленици” гр. Търговище, базово училище към университета. Те наблюдаваха уроци и участваха в срещи с учители , като водещи бяха темите: „Управляване на поведението на учениците и осъществяване на  връзката с родителите чрез системата КЛАС ДОДЖО”, „ Използване на интерактивни методи и ИКТ  по различни предмети в начален етап”, „ Подходът учене чрез преживяване”.  Организираните дейности бяха изключително полезни за бъдещите учители, които се включиха активно в дискусиите с въпроси и мнения. Н ... Още>>

    Прегледи: 923 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-11-06

    В IСОУ„Свети Седмочисленици“ беше отбелязана Седмица на Информационните технологии. Ученици на гимназията успешно издържаха изпит за сертификат на Microsoft в оторизирания тест център към училището.

    В Microsoft IT Academy към гимназията сертификати за програми от MS Office 2010, за програмиране на C# и HTML5 получиха ученици от 10 и 11 и 12 клас. Широк интерес предизвика у учениците от паралелките с чуждоезиково обучение тестът за компютърна грамотност Microsoft Digital Literacy.

    Младежи от различни възрасти проявиха интерес и изработиха компютърни рисунки за участие в Девети национален конкурс “Морето, морето, морето...”, Варна 2014. Първа награда в раздел компютърна рисунка в миналогодишното издание на конкурса беше за Дилян Димитров, ученик от 12б ... Още>>

    Прегледи: 913 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-11-04

    На 01.11.2014 година, за пета година в града ни се отбелязва Войнишка задушница, в памет на загиналите от родния край във войните за Национално обединение и освобождение. Ученици от IVа клас в IСОУ„Свети Седмочисленици“ с класен ръководител г-жа Ася Трендафилова, изнесоха рецитал пред родители и общественост пред Войнишкия паметник.

    А.Трендафилова

    Прегледи: 738 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-11-03

    Организацията Джуниър Ачийвмънт  и посолството на САЩ в България издадоха книга с добри практики от приключилия проект „Социално  сближаване чрез обучение по предприемачество на млади хора в риск”. В книгата „Сплотяване на местната общност чрез образование по предприемачество” е публикувана иформация за  дейностите по проекта и проведените открити уроци, включително от учителките от Първо СОУ Снежанка Митева /начален етап/ и Росица Станкова /прогимназиален етап/.  Особен интерес представляват   занимателните задачи по предприемачество, написани от учениците на г-жа Митева и г-жа Станкова.

    Със съдействието на посолството на САЩ ще бъде издадена и подготвената от учителите и учениците от Първо СОУ книжка  по предприемачество &bdquo ... Още>>

    Прегледи: 772 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-11-03

    По случай 1 ноември - Деня на народните будители, учениците от III б клас, с класен ръководител Марийка Трифонова проведоха урок по родолюбие, в който почетоха паметта на книжовниците, просветителите, на борците за национално освобождение, съхранили през вековете, духовните ценности на нацията.

    В музейната сбирка на училището г-жа Трендафилова разказа увлекателно, с любов към историята и благоговение пред народните будители за духовния подвиг на людете, приели мисията да бъдат камбана на своето време и чрез знанието и борбата за свобода да водят народа напред.

    Учениците прочетоха текстове от Паисий Хилендарски, Софроний Врачански, Христо Ботев, Васил Левски. Рецитираха стихотворения за делото и паметните личности от българската история, презентирах ... Още>>

    Прегледи: 828 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-11-01

    В навечерието на празника на Народните будители, на 30.11.2014 година в късния следобед, учениците от  IVа клас в IСОУ„Свети Седмочисленици“ с класен ръководител г-жа Ася Трендафилова, проведоха открит урок под наслов „Първите” пред родители и общественост в Регионален исторически музей -Търговище. Гостите останаха приятно изненадани от широките познания на учениците. За настроението помогнаха стиховете и песните в чест на Народните будители.

    А.Трендафилова

    Прегледи: 831 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-10-30

    От 03.11.2014г. (понеделник) учебните занятия в IСОУ ще започват от 8.00 часа за учениците от III до XIIклас. Учебните занятия ще се провеждат съгласно приложения график:

    Разписание на часовете на учениците от III до XII клас

    в сила от: 03.11.2014г.

    начало на часовете : 8.00 часа

    III и IV клас                                                ... Още>>

    Прегледи: 994 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-10-29

    1. На приключения с английски – I клас – Боряна Ботева
    2. ИТ Знайко – I клас Йонка Стойчева и Тодор Денев
    3. Забавен и полезен английски – II клас – Боряна Ботева
    4. Клуб по предприемачество „Нашето семейство”  – II клас – Снежанка Митева
    5. Клуб по предприемачество  „Нашият град” – III клас- Стела Вълчева
    6. Многознайковци в математиката и информатиката – III клас-Марийка Трифонова
    7. Клуб по предприемачество „Нашето семейство”  – II клас Татяна Кръстева
    8. Краезнание – IV клас -  Ася трендафилова
    9. Тенис на корт  – II- IV клас – професионален треньор Аско Василев
    10. Ателие Дъга – начален етап - Емилия Александрова
    11. Магията на танца  – I и к II клас – Маргарита Василева
    12. Магията на танца  – II и к IIIклас – Маргарита Васи ... Още>>
    Прегледи: 1195 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-10-02

    Със 120 минути физическа активност, включваща различни спортни дейности – волейбол, тенис на маса, гимнастика, народна топка, дърпане на въже и други днес в Първо СОУ „Свети Седмочисленици” беше отбелязана MOVE Week - Европейската седмица на физическата активност и спорта. Събитието е част от националната програма за отбелязване на европейската инициатива. Игрите бяха масови и нямаха състезателен характер. Водеща беше идеята  за физическата активност и спорта като алтернатива на свободното време и част от здравословния начин на живот. Един от приоритетите на най-старото търговищко училище през настоящата учебна година е повишаване на физическата активност на учениците и учителите като гаранция за по-ползотворен учебен процес и повишаване на резултатите от него.

    Прегледи: 1012 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-10-01

    На 27 септември ученици от начален етап дойдоха в І СОУ „Свети Седмочисленици” с любима книга в ръка, за да участват в Националната кампания „Чети с мен”.
    Сред привлекателните и креативни дейности бяха „Вълшебният диван”- размяна на книги и заглавия от любими автори на участниците в четенето, ”Умният барбарон” – четене на откъси от любимите си книги.
    Вниманието на децата бе насочено не само върху акта на четене, но и върху осмислянето на прочетеното, да ги заинтригува, защото четящият човек е можещ човек. Той е силен да се справя с предизвикателствата пред него.

    Старши начален учител Марийка Трифонова 

    Прегледи: 945 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-09-29

    26 септември - европейският ден на езиците -  беше тържествено отбелязан в Първо СОУ „Свети Седмочисленици”. По  традиция на този ден полагат клетва учениците от новосформираните паралелки с интензивно изучаване на английски език. Състезание  между отборите на класовете, викторина с публиката и други забавни дейности допринесоха още веднъж за популяризиране на богатото европейско езиково разнообразие  и насърчаване на изучаването на чужди езици през целия живот.

    Прегледи: 971 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-09-26

    С 90 първокласници, емоционална реч и множество приветствия започна учебната 2014/2015 година в най-старото училище в градa - I СОУ "Св.Седмочисленици".

    С празнични речи на Директорът на Гимназията - Севдалина Зафирова, началникът на РИО Търговище - Дарина Димитрова, представителят на Общината - Полина Василева (директор на Дирекция Европинтеграция и хуманитарни дейности), която освен личните си поздрави, поднесе и тези на Кмета на Община Търговище, д-р Красимир Мирев. бяха приветствани всички ученици и учители, като на особено внимание се радваха както първолаците, така и дванадесетокласниците.

    Изключително емоционална бе и речта на Анелия Загорова, представител на Училищното настоятелство. За нея това бе също "особено специален празник".

    ... Още>>

    Прегледи: 908 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-09-25

    На 15 септември от 9 часа в двора на Първо СОУ "Свети Седмочисленици" тържествено ще бъде открита новата учебна година. Директорът на училището и гостите ще приветстват учениците и учителите. На тържеството са поканени всички, които се чувстват свързани с училището и за които първият учебен ден е празник и повод за внимание към институцията.

    Прегледи: 979 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-09-10

    При набавянето на учебни материали за новата учебна 2014/2015 година учениците да имат предвид следните промени:

    • учебниците по история и цивилизация да се набавят след консултация с учителите по предмета;
    • учениците от 11а и 11б клас да се снабдят с учебник по биология и здравно образование за 10 клас;
    • учебниците по физика и астрономия за 11 и 12 клас да са на издателство Булвест 2000;
    • учебните помагала по информационни технологии за  8,9,10 клас са по издателство „Изкуство“, като отпада годината на издаване.

    Ръководството на IСОУ

    Прегледи: 941 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-08-19

    Мая Николаева и нейната преподавателка Мария Атанасова от IСОУ„Св. Седмочисленици” взеха участие в летен езиков лагер, организиран от Фондация ”КОРПлюс” за финалистите от Националното състезание по английски правопис Spelling Bee. Лагера се проведе 6 до 12 юли и бе финансиран от Фондация „Америка за България”, със съдействието на доброволци от Корпуса на Мира.

    Екипът от организатори и доброволци от Корпуса на 

    мира организира шест незабравими, изключително забавни и динамични дни в комплекс Balkan Jewel, разположен в подножието на Пирин.  

    ... Още>>

    Прегледи: 998 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-07-17

    VІІІ А, Б клас


    VІІІ В клас

    ІХ А, Б  клас

    ІХ В клас

    Х А,Б КЛАС

    Х В клас

    < ... Още>>

    Прегледи: 1636 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-07-09

    Ученици от осми клас, профил природоматематически и хуманитарен с усилено изучаване на английски език, преминаха онлайн обучение Microsoft Digital Literacy и успешно издържаха съответния изпит за сертификат на Microsoft. Тази първа стъпка удостоверява компютърната им грамотност, и полага основите към по-сериозните обучителни курсове и към международно признатите сертификати на софтуерната компания.

     

    Прегледи: 921 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-07-02

    Търсене

    Календар
    «  Април 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930

    Нашата анкета
    Имате ли отношение към 8 март?
    Всички отговори: 144

    Архив


    Copyright IСОУ"Св.Седмочисленици" © 2024