Първо СУ"Св.Седмочисленици" гр.Търговище Петък, 2024-03-29, 5:02 AM
Добре дошли Гост | RSS      
Главно меню

Важни връзки
  • Главни учители
  • МОН
  • РУО Търговище
  • MOODLE
  • Електронен дневник
  • Шуменски университет
  • Национална педагогическа мрежа

  • Статистика

    Онлайн: 1
    Гости: 1
    Потребители: 0

    Влизане

    Начало » Архив на новините
    « 1 2 ... 21 22 23 24 25 ... 36 37 »

    На 7 и 8 април 2015г. в Общинския дворец на културата, гр. Перник, се проведе Втората национална конференция на тема: “Иновативни методи и практики в използването ИКТ в учебния процес”, под патронажа на председателя на СБУ д.ик.н. Янка Такева. Форумът бе организиран от ОУ “Св.Иван Рилски”, гр.Перник, и СБУ в партнъорство с издателска група “Анубис – Булвест”, РААБЕ България и с подкрепата на МОН.

    Конференцията бе открита от проф.д.п.н. Тодор Танев – министър на образованието и науката. Водещи учители от цялата страна, които активно използват иновативните технологии и ресурси в учебния процес за повишаване резултатите и постиженията на своите ученици, споделиха своя опит по темата.

    Участие в конф ... Още>>

    Прегледи: 797 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-04-20

    Предприемачите от ІІІ „а” клас на Първо СОУ „Св. Седмочисленици” гр. Търговище с ръководител Стела Вълчева се включиха в Представителна изява „Можеш да разчиташ на банката”, по повод закриване на програмата „Нашият град” по проект „Успех”.Гости бяха техните родители и консултант-доброволец г-жа Христинка Ганчева- експерт по банкиране в Юробанк. . Тя разказа на учениците, че банката служи не само да съхранява парите на клиентите, но тя може да отпуска кредити, както на граждани, така и на фирми . В банката също можем да обменим валута, да съхраним ценни предмети.

     Учениците се запознаха с депозит – внасянето на пари в банката, което се осъществява чрез вносната бележка и кредит – отпускане на пари с лихва.Попълвайки сами вносната бележка тр ... Още>>

    Прегледи: 860 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-03-31

    Доброволци от Български младежки Червен кръст, ученици от гимназиален етап на Първо СОУ „Свети седмочисленици”, трета поредна година осъществяват ателиета по психосоциална подкрепа на ученици от 4-ти и 8-ми клас от училището по програма Партньори за социална промяна”. Всички доброволци са преминали обучение и са получили всички необходими материали за пълноценно провеждане на ателиетата. Ателиетата се водят по интересен и интерактивен начин, като са включени и различни ролеви игри. Темите за разпознаване на емоциите, умения за справяне със стреса, умения за общуване с другите, вкл. разрешаване на конфликти без агресия, са интересни и важни за целевата група. Методът „връстници обучават връстници” дава своя положителен резултат, а самите обучители имат вече изграден ка ... Още>>

    Прегледи: 1081 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-03-30

    Отговор на този въпрос търсят учениците от VІ-те класове на І СОУ „Свети Седмочисленици” – Търговище.

    Своето отношение към различните изразиха с участието си в Националния конкурс за деца и младежи „Словото на младите”.

    Всички участници – като екип, са наградени с грамота за отлично представяне, а Йоскан Шенолов и Момчил Николов получават поощрителни награди.

    Шестокласниците знаят, че отношението към различните, слабите и унизените, е белег на цивилизованост, но и белег на човещина…

    Д. Стоянова 

    Прегледи: 841 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-03-24

    Eдже Ахмедова от 7а клас се класира на първо място в училищния кръг на Петото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе на 05.03.2015 в IСОУ „Св. Седмочисленици”. По стечение на обстоятелствата, Едже спелува правилно думата edge и победи Ванина Стефанова от 7а клас, която се класира на второ място. И двете ученички се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 18 април в гр. Русе. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 10 май в хотел Хилтън в София. В училищното състезание участваха 13 ученици от 3 до 7 клас. Най-оспорвана беше битката при седмокласниците, но не по-зле се представиха и по-младите участници в състезанието, а именно Ивана Василева от 5в клас и Ева Владимирова от 3б клас, които достигнаха до финалната четворка. Поз ... Още>>

    Прегледи: 960 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-03-12

    Във връзка с Националното научно състезание ”Герои на бъдещето” на 5. и 6. март в ІСОУ „Свети Седмочисленици”, гр. Търговище, се проведе кампания за събиране на отпадна хартия и хартиени изделия, организирана от учениците Инна Бисерова, Айджан Халилова, Гьонюл Саидова, Джансел Ахмедова и Любомир Николов от Хв клас, под ръководството на Росица Георгиева – старши учител по Химия и ООС. Приходите от кампанията ще бъдат част от средствата за закупуване на два сензорни смесителя за най-използваните чешми в училището. Тези кранове ограничават дълготрайното изтичане на вода. Това е първото мероприятие за решаване на проблема, свързан с голямата консумация на питейна вода.

    Беше предадена 540 кг хартия. В кампанията се включиха активно много класове от училището. Заедно ... Още>>

    Прегледи: 1159 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-03-10

    Ученици от ІV до VІІ клас от Първо СОУ „Свети Седмочисленици” отново участваха в Националното състезание по история на България, организирано от Педагогическа асоциация „Образование без граници”. Състезанието се провежда в 3 дистанционни и 4-ти финален етап, който ще се състои в град Стара Загора през месец май 2015 г.

    Във втория етап от състезанието на тема „Българската култура през Възраждането” участваха  20   ученици от нашето училище.

     

    Златни медали и грамоти получиха:

    • Ангел Пламенов  Иванов  – ІV клас
    • Едже Ахмедова Неджибова – VІІ клас

    Сребърни медали и грамоти получиха:

    • Георги Николаев Тотев &ndas ... Още>>
    Прегледи: 863 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-03-09

     
    ... Още>>
    Прегледи: 760 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-03-06

    25.02.2015 г. е Световния ден за борба с тормоза в училище - Ден на Розовата фланелка. Всичко започва като протест срещу  инцидент свързан с тормоз в едно училище в канадската провинция Нова Скотия.

    Учениците и учителите от нашето училище отбелязват световния ден за противодействие на тормоза в училище за трета поредна година, като инициираха поредица от дейности по този повод.

    Деня започна с петминутка в края на първия учебен час, посветена на превенцията на насилието и тормоза в училище. Учениците бяха запознати с историята на възникването на този символичен ден на протест срещу тормоза.

    Много от учениците и учителите в този ден бяха избрали розовия цвят в своето облекло, в знак на солидарност със символиката на деня. Ученици ... Още>>

    Прегледи: 1132 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-02-25

    Доказателство за това бе проведеното на 19.02.2015 година, състезание между клуб „Знайковци в математиката и информатиката", с ученици от 3 клас и клуб „Забавна математика" - 5 клас, работещи по проект Успех.
    В първия кръг от състезанието пътешестваха с „Мелади в страната на математиката”, решаваха разнообразни задачи – математически, логически, за досещане.
    С много ентусиазъм и желание за победа участниците се впуснаха в математическата надпревара. Учениците демонстрираха много знания, наблюдателност и съобразителност.
    Във втория кръг, разделени на екипи, използваха всичките седем части на танграмите, за да направят свои собствени модели.
    В края на състезанието стана ясно, че уж – задачи, уж – математика, а никой не беше уморен. Напротив всички искаха продължение, защото математиката може да бъ ... Още>>

    Прегледи: 1115 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-02-20

    Първо СОУ „ Свети Седмочисленици” провежда обменна e-Twinning програма с училище Cor de Maria от град Олот, Испания. В програмата  участват 15 ученици от испанското училище и 19 ученици от I СОУ, а работният език е английски. В подготвителната фаза на програмата участниците се опознаха по интернет  посредством Skype видео среща. От 9.02 до 13.02.2015 испанските участници посетиха училището домакин, като се включиха в учебните занятия с дискусии, презентации, филми за нашия град и училище, и учебни игри. В следобедите гостите имаха възможност да участват в урок по български народни танци, арт студиа по рисуване с техника ебру и изработване на глинени маски. Гостите заедно с българските си партньори посетиха град Велико Търново и разгледаха заедно забележителностите на старата българска столица. Вечерите домакините представиха забел ... Още>>

    Прегледи: 846 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-02-20

    Десетки балони и красиви мисли за любовта полетяха към небето над  Първа гимназия  в навечерието на Деня на влюбените. Учениците от клубовете по здравно образование по проект УСПЕХ с ръководител Живко Зафиров организираха „Любовно междучасие”. С много усмивки, музика и настроение младите хора си пожелаха да винаги влюбени и обичани, защото „всичко,от което се нуждаем, е любов”.  За подбора и реализирането на музикалната част се грижеха учениците от клуб „Млад диджей”, също по проект УСПЕХ,  с ръководител Валентин Тенев. В  събитието се включиха и партньорите от РЗИ Търговище. Тази част от празника, насочена към учениците от гимназиален етап,  беше под  надслов ”Аз съм влюбен и разумен”.

    ... Още>>

    Прегледи: 850 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-02-16

    Седмокласниците от Първо СОУ „Св. Седмочисленици“ проведоха благотворителна кампания по повод празника на влюбените Св. Валентин под мотото „ Подай ръка на човек, който има нужда – нека да бъдем съпричастни”. Средствата са за подпомагане на Стефани Петкова от 7б клас. Идеята се роди спонтанно сред учениците, след като някои от тях изказаха желанието си да подпомогнат съученичката си. Най-активни в кампанията бяха седмокласничките Лидия, Деница, Виктория, Едже, Стелиана, Ипексу, Никол от 7а клас, Магдалена и Пламена от 7б клас, Андреана и Илиана от 7в клас. Изработените от тях валентинки, любовни пожелания и книгоразделители бяха продадени благотворително на 14 февруари, а със събраните средства бяха закупени обувки, спортен екип и учебни материали за Стефани.

    Благо ... Още>>

    Прегледи: 823 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-02-14

    Учениците от ІІІб и VІа клас отново проведоха съвместен урок по български език и литература.

    Какво представлява книгата?

    Каква е нейната история?

    Какви видове книги познават?

    Любим автор?

    Български автори и произведения…

    Ето, така по-големите ученици „изпитаха” своите приятели от ІІІ клас. Продължиха с темата за „Човекът в българския свят”, за българските народни песни – видове и герои, и изведоха приликите и разликите с народните приказки.

    За финал, два отбора от третокласниците представиха „проекти” как би изглеждала тяхната книжка – съдържание и корица.

    Урокът приключи с любимата вече игра със зарче, за която с гордост учениците казват, че „развива логическото мислене”!

    М. Трифонова и Д. Стоянова 

    ... Още>>
    Прегледи: 920 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-02-10

    На церемония в ресторант Мизия, г-жа Гаджовска – експерт по математика и физика в РИО Търговище и г-жа Светлана Косева, председател на Съюза на математиците в града, наградиха ученици, заели престижни места в традиционния Математически турнир „Иван Салабашев” и Коледното математическо състезание, организирани от РИО – Търговище и СМБ Търговище.

    За пореден път учениците от І СОУ „Свети Седмочисленици”,  доказаха, че знаят и могат.

    В съответните възрастови групи наградените ученици  в традиционния Математически турнир „Иван Салабашев”са:

    ІІ клас:

    ПЪРВИ места за:

    1. Магдалена Иванова Димитрова
    2.  Ренета Андреева Стефанова;

    ВТОРО място за:

    1.  Виктор Стойчев Николаев

    ТРЕТИ места за:

    ... Още>>
    Прегледи: 1668 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-01-30

    По време на седмицата на 137 годишнината от Освобождението на Търговище в IСОУ се проведоха множество инициативи - посещения на ученици в РИМ Търговище, където изслушаха лекция  за събитията от онова време, споделяне на мисли на таблото на Свободата, създаване на творби (рисунки, стихове, макети), вдъхновени от героичното ни минало. Завършекът на изявите на учениците беше проведеното на 29.01 тържество във фоайето на училището, в което учениците от шести  клас в състезателна  викторина показаха своите знания за историята на Родния край, пяха патриотични песни, а деветокласниците прочетоха свои стихове, посветени на Освобождението на града ни.

    В  този слънчев януарски ден, учениците от начален етап заедно със своите учителите  и родители, застанаха пред Руския паметник, за да изразят своята признателност к ... Още>>

    Прегледи: 798 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-01-29

    Конкурсът e по повод обявяването на 2015 година от ООН за година на светлината и светлинните технологии, и има за цел да разкрие значението, ролята и мястото на светлината и цветовете в живота, изкуството, технологиите, опазване на околната среда и др. области.

    КОЙ МОЖЕ ДА УЧАСТВА?

    Категория ученици: всички ученици от училището, разделени на 3 възрастови групи:

    Първа възрастова група -от ПГ и от първи до четвърти клас;

    Втора възрастова група – от пети до седми клас;

    Трета възрастова група – от осми до дванадесети клас.

    Категория възрастни

    Група педагози: всички учители, възпитатели, педагогогическият съветник и помощник-директорите на училището

    Група родители: всички родители на ученици от училищет ... Още>>

    Прегледи: 1097 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-01-16

             Кои са те и какво са си пожелали за Новата 2015 година малките третокласници – запитаха „големите” какички и батковци от VІа клас. Отговорът е  „здраве”. Но какво е то? Какво означава?

             А парите? Какво знаят за тях, за тяхното създаване и доколко човек трябва да им робува?

             На всички тези въпроси отговориха учениците от ІІІб клас по време на ТВ играта, подготвена от шестокласниците в часовете по литература.

             Не за първи път учениците от двата класа се срещат и провеждат заедно час на класа.

    Д ... Още>>

    Прегледи: 867 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-01-15

    Ученици от ІV до VІІ клас от Първо СОУ „Свети Седмочисленици” се включиха в Националното състезание по история на България, организирано от Педагогическа асоциация „Образование без граници”. Състезанието се провежда в 3 дистанционни и 4-ти финален етап, който ще се състои в град Стара Загора през месец май 2015 г. В него ще участват само учениците с най-високи резултати от първите три кръга.

    В  първия етап от състезанието  участваха 35 ученици от нашето училище, които отговаряха на въпроси свързани със създаването на българската държава. 

    Златни медали и грамоти получиха:

     

    • Георги Николаев Тотев – ІV клас
    • Петър Кирилов Събев  – ІV клас
    • Ангел Пламенов  Иванов  – ІV клас
    • Александър Антонов  Антонов – V кл ... Още>>
    Прегледи: 1022 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-01-06

    На 22 декември в Първо СОУ „Свети Седмочисленици” бяха тържествено открити новите кабинети по Български език и литература, носещи имената на Ботев, Вазов и Йовков. Кабинетите бяха ремонтирани, обзаведени и оборудвани със средства от училищния бюджет и от национална програма  „Модернизация на материалната база в училище”.

    Окончателното завършване на кабинетите беше като коледен подарък за ученици и учители.

    Всеки кабинет има свой собствен облик и представлява едно уникално естетично оформено образователно пространство:

    КАБИНЕТ "ХРИСТО БОТЕВ"

    Слял в едно поезия и борба, Ботев се е утвърдил като мяра за достойно човешко поведение. Философ по природа, гражданин на света, поетът ... Още>>

    Прегледи: 1142 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-12-23

    Търсене

    Календар
    «  Март 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Нашата анкета
    За или против ядрената енергетика сте?
    Всички отговори: 159

    Архив


    Copyright IСОУ"Св.Седмочисленици" © 2024