Първо СУ"Св.Седмочисленици" гр.Търговище Петък, 2024-04-26, 4:19 PM
Добре дошли Гост | RSS      
Главно меню

Важни връзки
  • Главни учители
  • МОН
  • РУО Търговище
  • MOODLE
  • Електронен дневник
  • Шуменски университет
  • Национална педагогическа мрежа

  • Статистика

    Онлайн: 1
    Гости: 1
    Потребители: 0

    Влизане

    Начало » Архив на новините
    « 1 2 ... 22 23 24 25 26 ... 36 37 »

    "Да правим само добро, за да бъде животът ни хубав празник" .С тези думи отец Бисер благослови ученици от 2 б, 3 б и 4 а клас от IСОУ " Св. Седмочисленици".
    Във връзка с настъпването на светлото Рождество Христово те посетиха църквата "Успение Богородично&qu ... Още>>

    Прегледи: 756 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-12-23

    Малчуганите от подготвителната група на I СОУ и техните по-големи „каки и батковци“ от 8а клас посетиха дома за стари хора в град Търговище и изненадаха пенсионерите с художествено музикална програма. Бъдещите малки ученици разчустваха старите хора с песнички и стихчета за Коледа, а осмокласниците ги научиха да играят бинго, като бабите и дядовците в Англия.

    Срещата на двете поколения беше много приятна и учениците обещаха да посещават често дома без да чакат специални поводи, както и да разучат още много забавни игри, с които да направят дните на старите хора по-забавни и емоционални.

    Прегледи: 891 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-12-22

    Асоциация Родители изказва своята благодарност на екипа на IСОУ"Свети Седмочисленици" за мотивираното участие и успешното провеждане на дейности в "Седмицата на бащата", част от националната кампания "Да бъдеш баща".

    Надяваме се нашият пример да достигне до максимален брой хора.

    Прегледи: 868 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-12-19

    На 04.12.2014 в град Елена се състоя ежегодното Коледното парти на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. На него бяха раздадени традиционните годишни награди на Асоциацията. Тази година признание получи и Първо СОУ с грамота за активно членство и добро представяне на учениците на традиционните състезания, организирани от Асоциацията. Всяка година възпитаници на Първо СОУ вземат участие и завоюват челни места места на Националното състезание по английски език и на състезанието Spelling Bee, като Мая Николаева Николова от VIIIа клас, достигна националния кръг на състезанието  Spelling Bee, където след успешно класиране спечели награда – участие в международен лагер.

    Тази награда за училището е по ... Още>>

    Прегледи: 1028 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-12-17

    Четвъртокласници от Първо СОУ, работещи по проект "Успех" заедно със своя класен  ръководител Ася Трендафилова, бяха на посещение при кмета на община Търговище д-р Красимир Мирев. Целта бе учениците да се срещнат с настоящия управник на града и се запознаят с неговата дейност като кмет на общината. Вече четвърта година децата проучват забележителностите на Търговище, с улиците и личностите, определили историческия ход на нашия град през различни периоди от развитието му. Тази година техен обект са кметовете на Търговище от Освобождението до 1944 г., включително.  Съвсем естествено  бе инициирана и срещата им с най-дълго управляващия досега градоначалник - настоящият кмет д-р Красимир Мирев, който е на този пост от 1999 г. насам. Под ф ... Още>>

    Прегледи: 861 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-12-16

    В рамките на две седмици в часовете по история и цивилизация в I СОУ бяха осъществени поредица от срещи на гост – лектор доктор на науките Тоня Любенова, уредник в РИМ Търговище и бивш възпитаник на училището с ученици от XI б и XIIб  клас.

    Д-р Любенова представи своята книга “Стопанска история на Търговище”. Беше прожектиран филм, посветен на бележити личности, свързали живота си с нашия град, чиито имена признателните граждани са дали на част от улиците на града. Книгата предизвика голям интерес сред учениците с любопитните и малко известни факти за родния град. Тя им припомни, че имат много поводи да се гордеят, че са потомци на интелигентни и предприемчиви граждани на нашата страна. Един от най-впечатляващите за тях се оказа фактът, че през 30-те години на миналия век Търговищка околия е свето ... Още>>

    Прегледи: 1102 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-12-12

    С голям интерес правят своите първи стъпки във визуалното програмиране с програмата Scratch и компютърната игра Kodu учениците от начален етап в Първо СОУ"Свети Седмочисленици". По време на занятията учениците от III б клас, зареждат герои, задават последователност от действия, оцветяват. Работата е лесна, забавна и увлекателна.

    Може би това е начало на успешна ИТ кариера?

    Прегледи: 904 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-12-12

    Зрелостничката от Първо СОУ „Свети Седмочисленици” Йоана Андонова  взе първото място за проза в раздел  Литературно творчество  на деветия национален конкурс „Морето, морето, морето…”. Поредната награда на Йоана е за нейния разказ за един млад художник, който рисува морето и светлината на хищните жълти очи на младо момиче, в което безумно се влюбва… Разказът  започва и завършва с цитат от „Великият Гетсби”. Младата авторка продължава  да пише в различни жанрове, въпреки че възнамерява да се реализира в областта на информационните технологии.

    Прегледи: 748 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-12-09

    Отлични познания и готовност за отговорно поведение демонстрираха участниците в клубовете по здравно образование в Първо СОУ „Свети Седмочисленици” и техните гости на събитието „Информирай се и бъди отговорен” в световния ден за борба със СПИН. Клипове, викторина и кръстословици направиха антиспин кампанията не само образователна, но и занимателна. Томбола с награди беше осигурена за всички, които предварително бяха решили кръстословица в електронната платформа на училището, а партньорите от РЗИ раздадоха листовки и презервативи.

    Прегледи: 2056 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-12-02

    С 52 нови заглавия се обогати библиотечния фонд на училищната библиотека на I СОУ. Изборът на новите книги направихме заедно с най-активните читатели - учениците от начален етап.

    Прегледи: 793 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-12-01

    Победителите в „Цветна олимпиада“ от Област Търговище са 32 ученици. Част от тях бяха наградени лично от гласовете на „България си ти!“ – популярната изпълнителка Сантра, както и от „човека-оркестър“ Васко Иванов – Декстър. Те предизвикаха аплодисментите и усмивките на ученици, учители и родители в Голямата зала на Младежкия дом в Търговище. На първо място се отличиха от Първо СОУ „Св. Седмочисленици“-Търговище.

    ... Още>>

    Прегледи: 1384 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-11-29

    Директорът на Първо СОУ „Свети Седмочисленици” Севдалина Зафирова беше на десетдневно интензивно обучение в Банк Стрийт Колидж в Ню Йорк по програмата „Академия за училищни лидери”, а Ивелина Суккариа, главен учител по английски език, участва в триседмично обучение в педагогическия факултет на Колумбийския университет, също в Ню Йорк, по програмата „Млади лидери в образованието”.

    Краткотрайната, но интензивна квалификационна програма за директорите беше фокусирана върху управление на училището – планиране и професионално развитие на персонала, докато учителите, също така интензивно, бяха обучавани в  най-новите образователни методи и практики в САЩ. Общото в двете програми беше  представянето на конкретни иновативни подходи и методи на обучен ... Още>>

    Прегледи: 2184 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-11-28

    Учениците от ІІІ а клас на І СОУ „Св. Седмочисленици” град Търговище с класен ръководител Стела Вълчева се включиха в открит урок по програмите за предприемаческо образование и поведение на Джуниър Ачийвмънт България. Тази година учениците работят по програмата „Нашият град”.

    Откритият урок е част от серия инициативи на Джуниър Ачийвмънт България в рамките на световната седмица по предприемачество от 17 – 23 ноември 2014 година. Темата на урока – „Градски зони. Архитектурни стилове” бе посрещната с интерес.

    Сред гостите бяха: г-жа Магдалена Жечева – Директор на РИМ в Търговище, г-н Витан Витов – старши експерт „Начално образование” в РИО Търговище, г-жа Зафирова – Директор на І СОУ „Св. Седмочисленици& ... Още>>

    Прегледи: 2266 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-11-25

    Ученикът от 2а клас Джан Мустафов постигна призови класирания в международен турнир по спортна гимнастика "Л. Солачки"-гр.Благоевград. Той спечели 5 медала на отделните уреди и II-ро място в крайното класиране в неговата възрастова група. Джан се очертава като един от големите таланти на спортен клуб "Торнадо". 

    Прегледи: 857 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-11-25

    Учители от Първо СОУ „Свети Седмочисленици” преминаха трето ниво на обучение за работа в електронната образователна платформа Мудъл, която вече широко се използва в учебния процес. То беше проведено от Центъра за образователни инициативи. Учителите са научиха да създават  игрови модули (кръстословици, „бесеница”), с които учениците могат да учат, като се забавляват, но и да бъдат изпитвани.  Конфигурация на интерактивни модули за самоподготовка ще дава възможност на учениците да усвояват допълнително учебно съдържание, да преговарят и обобщават, да проверяват своите знания. Те ще бъдат особено полезни за ученици, които по някакви причини отсъстват от училище и за дистанционно обучение.

    Прегледи: 1084 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-11-22

    Отдавна не сме виждали токова много татковци в училище, както това стана през седмицата на националната кампания „Да бъдеш баща”, инициирана от  асоциация „Родители” –  от 17 до 23 ноември.

    Идеята за провеждане на „Седмица на бащата” се прие с огромен ентусиазъм от учители и ученици, а бащите се отзоваха с готовност и желание.

    Инициативата в  подготвителната група беше наречена „Аз и моят татко правим заедно…”, като със снимките бяха направени постери и презентации.

    Татковците на второкласниците изработиха заедно със своите деца постери за европейски столици и подкрепяха малчуганите при тяхното представяне. В група във Фейсбук се споделяха снимки „Татко и аз”. В една о ... Още>>

    Прегледи: 957 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-11-21

    žДенят на бащата е празник, на който се чества бащинството и родителските   грижи на мъжете.
    žОбикновено на този ден се правят подаръци на бащите и семейството празнува.
    Прегледи: 857 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-11-20

    По случай Международния ден на толерантността на 17 ноември в ІСОУ „Свети Седмочисленици”, с учениците от 3б и 2б клас  бе проведен открит урок  - "Толерантни ли сме към себе си и другите?".

    С голям интерес проследиха презентацията „Приказка за цветовете”.  След което дискутираха, по проследените в презентациите актуални теми: Да не се караме един с друг, защото всеки от нас е единствен и неповторим; Появил се е на този свят, за да изпълни дадена мисия; Създаден е с определена цел; Между нас трябва да цари уважение; Заедно можем да живеем в мир и разбирателство; Независимо от цвета на кожата и етноса, можем да бъдем добри приятели, защото

      ... Още>>

    Прегледи: 1479 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-11-17

    По случай 60 годишнината от издаването на първата книга „Рекордите на Гинес”, Регионална библиотека „Петър Стъпов” гр. Търговище организира изложба на колекционери. Инициативата даде възможност да бъдат представени колекции без ограничения в тематиката. Сред експонатите могат да се видят малки колички и мотори, гоблени, картини, книги, сувенири от различни страни и много други.І СОУ „Свети Седмочисленици” прие предизвикателството – ученици и учители участваха със свои колекции. От VІ б клас - Ниляй Нергинова показа колекция от салфетки и от сватбени цветчета, а Никола Наков - от монети. Г-жа Р. Станкова предостави своята колекция от книги, посветени на киното и съвместно с г-жа Д. Стоянова – колекция от туристически сувенири.

    На тържественото откриване присъстваха ученици о ... Още>>

    Прегледи: 885 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-11-14

    Интересна творческа атмосфера и използване на интерактивни методи, предразполагат учениците от IIIб клас към заинтересованост, себепознание и постоянство в часовете по Човекът и обществото и Човекът и природата. Без притеснение от неуспех и порицание разкриват своите мисли и идеи. Свободно представят проекти свързани с темите, гатанки, кръстословици, опити.  

    В часовете по Човекът и обществото на третокласниците бе предоставена възможността да работят самостоятелно или в малки групи по проектите „Траки, славяни, българи“ и „Създаване на българската държава“. След урока „Двубоят между България и Византия“ всички ученици, на случаен принцип, получиха картинка на владетел, историческо събитие или предмет със задача да потърсят, да напишат, да нар ... Още>>

    Прегледи: 1430 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-11-13

    Търсене

    Календар
    «  Април 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930

    Нашата анкета
    Случват ли се чудеса по Коледа?
    Всички отговори: 107

    Архив


    Copyright IСОУ"Св.Седмочисленици" © 2024