Първо СУ"Св.Седмочисленици" гр.Търговище Вторник, 2024-04-16, 11:21 AM
Добре дошли Гост | RSS      
Главно меню

Важни връзки
  • Главни учители
  • МОН
  • РУО Търговище
  • MOODLE
  • Електронен дневник
  • Шуменски университет
  • Национална педагогическа мрежа

  • Статистика

    Онлайн: 1
    Гости: 1
    Потребители: 0

    Влизане

    Начало » Архив на новините
    « 1 2 ... 25 26 27 28 29 ... 36 37 »

    Организаторите на XVI Национален фестивал на детската книга проведоха в гр. Сливен Национален литературен конкурс на тема: “Историята на един търсач на вълшебства”.

    Елена Жекова, ученичка от Х клас, І СОУ „Свети Седмочисленици”, спечели ІІ награда от ІІІ възрастова група със стихотворението „Малкият търсач на вълшебства”.

    Пожелаваме на Елена нови успехи!

    Никога да не престава да търси силата на вълшебството в „омайващите слова”  „любов” и „доброта”!  

     

    Малкият търсач на вълшебства

                & ... Още>>

    Прегледи: 920 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-05-16

    Единайсетокласникът Айсун Седатов от Първо СОУ „Свети Седмочисленици” получи пълен отличен и стана лауреат на 12-та Национална олимпиада по Информационни технологии, която се проведе преди броени дни в град Монтана. Той участва в най-трудното направление "Интернет приложения" с проект Express LMS, който представлява платформа за електронно обучение и беше класиран от журито на второ място.

    Айсун беше награден с таблет, който ще го улесни в работата по следващите му проекти. Той и ръководителят му - старши учител Дарина Петрова получиха грамоти.

    Честито и нови успехи! 

    IСОУ"Св.Седмочисленици"

    Прегледи: 904 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-05-13

    Седмокласничката от I СОУ „Св. Седмочисленици” Мая Николаева се представи отлично  и е лауреат на Националния кръг на състезанието за английска граматика Spelling Bee. Финалът на състезанието се проведе на 10 май в хотел Хилтън в София и беше открит от заместник-посланик Брайън Далтън. Освен прекрасната организация на състезанието, любезните домакини от „КоРПлюс” организираха посещение в Американското посолство, където децата се срещнаха и разговаряха със заместник-посланика, културното аташе Ричард Дамстра и други служители от посолството.

    Финалният кръг беше не само състезание, но и истински вълнуващо преживяване за Мая и нейната учителка Мария Атанасова. 

    IСОУ"Св.Седмочисленици" ... Още>>

    Прегледи: 829 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-05-12

    Първо СОУ „Свети Седмочисленици” продължава да е активен член на семейството на училищата на Фондация „Америка за България”. След като през миналата година  изгради своя проект по програма „Училище на бъдещето”  и обогати библиотечния си фонд по програма за училищни библиотеки, през тази година, след конкурс, директорът Севдалина Зафирова премина обучение за училищни директори, а учителката по английски език  Ивелина Суккариа извоюва своето участие в обучение в Колумбийския университет в Ню Йорк.

    След като се представи успешно на всички кръгове, включващи тестове и интервюта, г-жа Суккариа е сред двадесетте български учители, които ще преминат триседмично интензивно обучение в Ню Йорк по Програма „Млади лидери в образованието”, подкрепена от Фондация & ... Още>>

    Прегледи: 870 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-05-09

    За втора  поредна година учениците от  II „в” клас подготвиха и  представиха дейностите по класния си проект „Искам всичко да знам”.

    Целта на проекта е да  подхранва, обогатява и поддържа спонтанния интерес на децата  към научното познание.

    Насочвани и провокирани от своите учители, учениците обогатиха познавателния си  потенциал  с енциклопедични знания  за първите хора, човешкото тяло, митични чудовища, видове животни, космоса.

    При разработването и оформянето на постери и тематични проекти децата приложиха своята креативност  и придобиха  умение за подбиране и структуриране на научни факти.

     В центъра по природоматематически науки, ... Още>>

    Прегледи: 957 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-05-08

    Ученичката от III в клас Траяна Величкова се класира на II място в областния кръг на Математическото състезание "Европейско кенгуру ".
    Траяна получи Грамота за отлично представяне и поздравления от съученици и учители.

    Във Великденското математическо състезание на регионално ниво учникът от III в клас Станимир Пейков се класира на III място.
    Успех на Станимир и в други математически състезания !

     

    Емилия Александрова

    Прегледи: 763 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-05-07

    Ученик на I СОУ „СВЕТИ СЕДМОЧИСЛЕНИЦИ” – ТЪРГОВИЩЕ има поощрителна награда от Петия юбилеен международен конкурс за компютърна рисунка и колаж „Творчество без граници” – Хасково 2014, организиран от Фондация Еврика, ОНЧ "Заря-1858" и Компютърна школа „Вале”- Хасково. Петокласникът ТЕОДОСИ ТОДОРОВ ДИМИТРОВ участва с компютърна рисунка  „Слънчице огря Земята, радост завладя сърцата”, създадена с програмата Microsoft Paint, в категория 11 г. – ІV група.

    Организаторите са имали нелеката задача да определят кои да са победителите и поощрените сред получените 1451 рисунки от 351 участници и 716 колажа от 276 участници. В надпреварата са взели участие и 98 участници от чужбина с 264 творби.

    Фактът, че Теодоси ... Още>>

    Прегледи: 1004 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-04-29

    „Очите и душата – образи на човешката същност в интимната лирика на Яворов” беше откритият урок, който главен учител Керанка Петкова изнесе с учениците от 11 б клас в Първо СОУ „Свети Седмочисленици” пред учители от гимназиален етап от Търговище и Омуртаг. Въпреки че урокът беше по плана на Регионалния инспекторат, скоро единайсетокласниците забравиха за гостите и се пренесоха в света на ангелската и демонската любов. Урокът се превърна във вълнуващо преживяване. Ето как изглежда това през очите на Делян Димитров:

    „Беше един наистина много интересен, прекрасно поднесен от преподавателя и уважен от много учители и специалисти урок. Материалът, който г-жа Керанка Петкова преподаде, бе ... Още>>

    Прегледи: 1095 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-04-29

    Златен медал, грамоти и предметни награди извоюваха учениците от 2 б клас на І СОУ "Свети Седмочисленици"
    През учебната година единадесет ученици от 2.б клас на І СОУ „Свети Седмочисленици” взеха участие в кореспондентското математическо състезание „Математически таланти“ организирано от Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата, ПМГ „Никола Обрешков“, гр. Казанлък и Педагогическа асоциация „Папирус“.
    На проведените три предварителни кръга всички ученици се представиха достойно и получиха покана за участие в Националния финален кръг на състезанието, който се проведе на 27.04.2014г., в ПМГ „Никола Обрешков”, гр. Казанлък.
    На финалния на кръг се явиха тридесет и двама участници от десет града в страната.
    Ева Ангелова Владимирова, ученичка от 2 ... Още>>

    Прегледи: 711 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-04-27

    Филмът „Търговище – град и памет”,и мултимедийният проект  и брошурата „Памет и паметни места в Търговище”, продукти от съвместната дейност на клуб Краезнание от Първо СОУ „Свети Седмочисленици” и Регионалния исторически музей, бяха представени днес в конферентната зала на училището.

     Третокласниците от клуба по проект УСПЕХ с ръководител Ася Трендафилова, в сътрудничество със специалистите от музея успешно се справиха със задачата да открият, проучат и популяризират паметни места и културно-исторически обекти в Търговище, свързани с имената на исторически  личности. През последните няколко месеца децата бяха по следите на историята. С помощта и подкрепата на родителите, те обиколиха и заснеха  много обекти, поднесоха цветя и стихове на паметниците на героит ... Още>>

    Прегледи: 914 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-04-25

    По повод Деня на Земята в IСОУ ”Свети Седмочисленици ”– се проведе изложба на домашни любимци.

    В изложбата взеха участие ученици от начален, прогимназиален и горен етап. Децата представиха домашните си любимци пред публика от ученици, родители и учители.

    Компетентно жури в състав: Зоя Георгиева - учител по биология, Галина Коларова-учител по биология, Силвия Малинова - педагогически съветник, Любомир Спасов- 8 „б” клас, Стефан Свиленов- 8 „б” клас, Мария Пиперова- 10 „б ”клас оцени и награди участващите деца и техните любимци , като имаше предвид определени изисквания и критерии за оценка в конкурса:

    • Стойка, здравословно състояние, козина, хигиена
    • ... Още>>
    Прегледи: 2053 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-04-25

            В края на учебната година равносметката от успехите при  участия в състезания, на IIIа клас с класен ръководител – Ася Трендафилова,  при IСОУ „Свети Седмочисленици“,  е следната:

                  Национален  Математическият турнир "Иван Салабашев"-  Общинско ниво                        

     ІI място – 1 ученик                                                           ... Още>>

    Прегледи: 888 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-04-25

    Във връзка с  отбелязването Седмицата на Земята за трета поредна година учениците от Ателие по приложно изкуство при ІСОУ"Свети Седмочисленици" участват в организирания от  Младежки дом – Търговище   конкурс  „Еко-фантазии”.

    Произведенията  на младите творци бяха показани на изложба във фоайето на Младежки дом .

     На 23.04.2014г.    Светлана Калинова и Мелиса Судаилова от 9б клас, Десислава Пламенова от 7в клас и Калин Зафиров от 8б клас бяха отличени с грамоти и предметни награди  за най-оригинална еко-идея , за изработените от тях цветя от пластмасови бутилки и други сувенири.

     

    ... Още>>

    Прегледи: 883 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-04-24

    От 15 до 17 април в КК „Слънчев ден” край гр. Варна се проведе Втората национална конференция за споделяне на добри практики по проект УСПЕХ. Участие взеха представители от цялата страна.Бяха представени нестандартни форми и подходи, чрез които учителите преследват една основна цел – да осмислят свободното време на младите хора и да направят училището по-привлекателна територия за тях.Област Търговище беше представена от четири извънучилищни форми, две от които са от Първо СОУ „Св. Седмочисленици”. Това са гл. учител Керанка Петкова – преподавател по Български език и литература, и ст. учител Марийка Трифонова – преподавател в начален етап.

    ... Още>>
    Прегледи: 1021 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-04-22

    Учениците от училищния парламент на IСОУ„Свети Седмочисленици” изготвиха и украсиха Великденски яйца. Те се подготвиха за празника и вложиха, сръчност, старание, любов, богата фантазия и въображение. Изработиха и Великденски украси: петли, кокошки и пиленца от глина, венчета от цветя и върбови клонки.

    С много обич в голямото междучасие подариха на учителите и на учениците изработените от тях „Великднечета”. Размениха се пожелания за настъпващия християнски празник.

    След учебните часове , посетихме дома за възрастни хора и хора с увреждания –

    „ ДАР”- гр.Търговище.

    Там децата споделиха знания за българските традиции и празници. Защо и как се чества възкръсването на Иисус Христос в християнската религия? Как се украсяват яйцата? Какво символизира червеното яйце?

    Възрастните хора обясниха, че първото яйце с ... Още>>

    Прегледи: 1058 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-04-18

    ФИРМА „ДИПОНИКС“ И IСОУ „СВЕТИ СЕДМОЧИСЛЕНИЦИ“ ГР. ТЪРГОВИЩЕ

    ОБЯВЯВАТ КОНКУРС ЗА ЕЖЕГОДНАТА НАГРАДА НА ИМЕТО НА НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ – ВЪЗПИТАНИК НА IСОУ

     

    РЕГЛАМЕНТ:

    Участниците представят есе на тема „Моето училище“
    Право на участие имат всички ученици от гимназиален етап
    Всеки автор може да участва с една творба, непубликувана до този момент
    Към всяко есе да бъде приложена следната информация

    трите имена;
    клас;
    телефон за връзка;
    е-mail.

    Краен срок за изпращане – 08.05.2014г. на е-mail: sou1_tg@abv.bg  /за конкурса „Николай Димитров“/

    КЛАСИРАНЕ:

    Качества на есето.
    Трайни интереси и постижения на автора в областта на изкуствата, спорта и др., доказани с копия на грамоти, с ... Още>>

    Прегледи: 765 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-04-17

    Айсун Нихатов Седатов от 11в клас на IСОУ"Св. Седмочисленици" е класиран за финалния кръг на 12-тата Национална олимпиада по информационни технологии, която ще се проведе в Монтана на 10-11 май. Проектът „Express LMS“, с който той участва, е в най-трудната категория -  направление  Интернет приложения.

    Айсун се представи отлично и на проведеното състезание по химия и математика, което се счита за предварителен приемен изпит в Химикотехнологичен и металургичен университет – гр.  София. Състезавайки се с дванадесетокласници, с получената оценка 6,00 той е приет за студент, година преди да завърши ІСОУ „ Свети Седмочисленици“ гр. Търговище.

    Гимназистът е изправен пред труден избор за своята професионална насоченост – ... Още>>

    Прегледи: 851 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-04-16

    На 27.03.2014г. в IСОУ се проведе състезание, организирано от Химикотехнологичен и металургичен университет гр.София, за ученици от XI и XII клас, което се счита за предварителен приемен изпит в Университета.

    В състезанието по химия, проведено лично от проф.Стоян Джамбазов - ръководител на катедра "Технология на силикатите", се явиха 17 ученици от нашето училище. С оценките, които получиха учениците, могат да кандидатстват за прием в университета.

    Макар че времето за подготовка не беше достатъчно и химията е сред "трудните" предмети, нашите ученици се представиха много добре - средният успех на участниците е 5,25; пълен отличен имат трима ученици, отличните оценки са шест. Така голяма част от учениците вече със сигурност са прие ... Още>>

    Прегледи: 1481 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-04-15

    Класната стая на учениците от І "г" клас се превърна в работилница за Великденски яйца! С много желание и усърдие първокласниците приложиха техника декупаж и крайният резултат беше впечатляващ! Ще предадат уменията си вкъщи при боядисването на яйцата. 
    Сн. Митева 

    Прегледи: 788 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-04-15

    Седмокласничката Мая Николова от Първо СОУ „Св. Седмочисленици” зае второ място на регионалния кръг на Четвъртото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, който се проведе на 12.04.2014 в гр. Варна и се класира за участие в националния кръг на 10 май в хотел Хилтън в София. Много уверено и достойно се представи и другият участник от училището, шестокласникът Николай Янков, който достигна до 5 позиция, като премина 10 от общо 12те рунда на регионалния кръг. Учителката на двамата Мария Атанасова счита подготовката и  участието в състезанието, в което учениците спелуват думи на английски език, за възможност за забавно и ефективно учене на езика.  Състезанието се  организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС” с подкрепата на Фондация “Америка за България&r ... Още>>

    Прегледи: 855 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-04-14

    Търсене

    Календар
    «  Април 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930

    Нашата анкета
    Случват ли се чудеса по Коледа?
    Всички отговори: 107

    Архив


    Copyright IСОУ"Св.Седмочисленици" © 2024