Първо СУ"Св.Седмочисленици" гр.Търговище Петък, 2024-04-19, 2:59 PM
Добре дошли Гост | RSS      
Главно меню

Важни връзки
  • Главни учители
  • МОН
  • РУО Търговище
  • MOODLE
  • Електронен дневник
  • Шуменски университет
  • Национална педагогическа мрежа

  • Статистика

    Онлайн: 1
    Гости: 1
    Потребители: 0

    Влизане

    Начало » Архив на новините
    « 1 2 ... 24 25 26 27 28 ... 36 37 »

    Студенти по химия от Софийски университет „Климент Охридски” гостуваха в ІСОУ„Свети Седмочисленици”, гр. Търговище с мобилна химическа лаборатория на 26 юни 2014 г., заедно с доц. Лъчезар Христов. Пред учениците от ІХ и Х класове беше направена демонстрация на   интересни химични опити, в които бяха поканени да участват.     

    Учениците смесваха „вода” и я превръщаха в разноцветни разтвори, палиха огън без кибрит, получаваха цветни комплекси на медта, изследваха извлек от зеле, охлаждаха се и се загряваха с ендо и екзотермични процеси, доказваха кислород и въглероден диоксид, получени чрез окислителни процеси, запознаха се с приложението на познати вещества в медицината и в бита на човека, и чрез още много забавни ... Още>>

    Прегледи: 1066 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-06-27

    Проектът „Моят живот, моите финанси“ – финансова грамотност за младежи цели повишаване на финансовата  грамотност на ученици от горен гимназиален етап - ключово за тях умение на прага на самостоятелен живот.Реализира се от фондация „Инициатива за финансова грамотност“  в партньорство  с фондация „Джуниър Ачийвмънт България“ и експерти от финансовия портал „Моите пари“.

    В рамките му е разработена уникална за България  образователна програма по лични финанси за ученици. Включени са теми като финансово планиране и бюджет, кредит, спестяване и инвестиции, основни финансови продукти и услуги, трудови взаимоотношения, осигуряване.

    Екипът на проект  „Моят живот, моите ... Още>>

    Прегледи: 1153 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-06-20

    Десетокласниците Николай Найденов и Богдан Рачев от Първо СОУ са първите от област Търговище членове на Обществото ма Майкрософт специалистите. Те получиха своите сертификати с уникален номер на Майкрософт, които им дават право на собствен сайт в системата на Майкрософт и възможност да подготвят свои съученици за сертифициране, както и да планират по-нататъшното си развитие и усъвършенстване  по продуктите на Майкрософт.

    Това са първите успешни стъпки на отскоро стартиралата ИТ Академия към Майкрософт България.

    Прегледи: 825 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-06-18

    Изграждането на поточна линия за бутилиране на минерална вода чрез геотермално захранване е проектът-победител в младежкия конкурс „Да създаваме ЗАЕДНО европейски проекти“ за област Търговище. Иновативната идея е на Йоанна Андонова, ученичка от XI б на I СОУ „Св. Седмочисленици“. Разработката е подпомогната от нейния съученик Дилян Димитров. Двамата получиха грамоти и подаръци от Обласния информационен център. На победителката Йоанна беше връчена и наградата - електронен четец. Тя има и право на участие в националния кръг на конкурса.

    Призьорите от страната са поканени на специално събитие в София, на което ще бъде оповестен победителят на национално ниво. То ще се състои на 30 юни, в Гранитната зала на Министерския съвет.

    ... Още>>

    Прегледи: 895 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-06-17

    Ученичката от 8 „а” клас  Марчела-Василена Димитрова отново се завърна със златен медал от Национален конкурс.

    Госпожицата спечели отличието от  Национален конкурс за класически, характерни и модерни танци за Купа „Българска Роза” – Казанлък в неделя. Качи се на най-високото място на стълбичката на победителите със соловото си изпълнение на танца „С пламъка на танца” във възрастова група 12-15 г.

    Марчела - Василена е възпитаничка на Балетна формация „Търговище” към Младежки дом, с ръководители Мариам Макарнаян и Севдалина Стойчева.  Освен златен медал за соловото изпълнение групата, в която танцува Марчела се завърна и с още две първи и едно второ място.

    ... Още>>

    Прегледи: 936 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-06-17

    9-годишната Бусе Йълдъз, ученичка от Първо СОУ „Св.Седмочисленици” в Търговище се завърна с 4 медала и грамоти от Националния конкурс за класически, характерни и модерни танци за   Купа „Българска Роза” – Казанлък.

    Като солист на Балетна формация- Търговище, към Младежки дом,  с ръководители Мариам Макарнаян и Севдалина Стойчева тя спечели 2 първи места за класически и характерен танц, за дуетния танц „Кукли” също се нареди на първо място. Освен това получи и грамота за най-талантлив изпълнител. 

    Прегледи: 962 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-06-16

     „Имаме пъстър вълшебен килим…” пееше цялата зала заедно с актьорите след премиерата  на спектакъла „Пиеса за деца и възрастни“ на клуба по театрално майсторство на Първо СОУ „Свети Седмочисленици” по проект УСПЕХ.

    Директорът на кукленият театър Ивайло Марков работи с младите актьори вече втора година. Миналата година младежката трупа представи на сцена много успешно романтичната комедия от Уилям Шекспир "Сън в лятна нощ".

    Новата пиеса е по текст на Яна Добрева и Петя Миладинова с монолози – лично създадени от всеки един млад актьор. Постановката е на Ивайло Марков, музиката е дело на композитора Ценко Минкин, а хореографията – на Марианна Савова.

    Сценографията на спектакъл ... Още>>

    Прегледи: 1380 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-06-13

    През месец май в германския град Шотен беше проведена последната работна среща в рамките на международното партньорство „Твоята Европа – демократично създаване и споделяне”, с която приключиха двугодишните дейности по проекта. Освен нашето училище, в този трети пореден успешен за нас проект, участие взеха още образователни институции от Германия, Унгария, Италия, Естония, Румъния и Латвия.

    Учителите и учениците инициираха и се включиха в много разнообразни дейности и прояви: дискусии, симулации, работни ателиета, изложби, концерти, тематични екскурзии. Създадоха презентации, постери и филми по темите на партньорството. Във всяко едно от училищата бяха проведени партньорски срещи, по време на които участниците споделиха познания за демократичните процеси в Европа, представиха по различни начини св ... Още>>

    Прегледи: 813 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-06-12

    Зрелостниците от випуск 2014 година да се явят в училище на 12.06.2014 година до 12.00 часа за подписване на дипломите за завършено средно образование.

    Връчването на дипломите ще се извърши на 13.06.2014 г. от 10.30 часа.

    (Всички зрелостници, които са заели книги от училищната библиотека да ги върнат до 12.06.2014г.)

    Ръководството на IСОУ

    Прегледи: 794 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-06-11

    Зрелостниците от випуск 2014 година могат да се запознаят с резултатите и да разгледат изпитните си работи от ДЗИ в дните 10, 11 и 12 юни 2014 година от 13.00 до 15.00 часа в кабинета на помощник - директорите.

    Ръководството на IСОУ

    Прегледи: 768 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-06-09

    IСОУ”Св.Седмочисленици” вече е сертификационен център за продуктите на Microsoft и дава възможност на своите възпитаници да получат професионален, международно признат IT сертификат след полагане на изпит. Първите ученици, които успешно издържаха изпити за програми от Microsoft Office 2010 вече очакват своя сертификат.

    Членството на  IСОУ„Свети Седмочисленици“ в Microsoft IT Academy, стартира през тази учебна година. Благодарение на това ученици, преподаватели и служители на училището преминават електронни обучителни  курсове за продукти на Microsoft.

    Програмата IT Academy увеличава шансовете за реализация на учениците след дипломиране, като им помага с подходящи технологични курсове да развият уменията си за работа с ... Още>>

    Прегледи: 985 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-06-04

    Рисунките на четири деца от ІСОУ„Свети Седмочисленици” бяха избрани и станаха част от детската карта на Европа. Инициативата "Деца рисуват Европа" се провежда в навечерието на Евро-изборите и беше отворена за участие на деца от целия Европейски съюз на възраст до 18 год. Отличените деца са:

    1. Елина Димитрова

    2. Елеонора Димитрова
    3. Мухамед Исмаилов

    4. Станислава Стоянова

    Ръководители: М. Трифонова и Емилия Александрова

    http://www.hanisauland.de/spezial/europaeische-union/europaeische-union-kapitel-7.html

    Прегледи: 854 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-05-31

    Нов кабинет по български език и литература, наречен на името на големия български поет – символист Пейо Яворов, беше открит днес в Първо СОУ „Свети Седмочисленици”. Портрет на Яворов и стихове от „Две души” посрещат учениците на влизане в кабинета, а на стената зад чиновете, от двете страни на стилизиран женски образ, са изписани текстовете на „Две хубави очи” и „На Лора”.

    Кабинетът е ремонтиран и естетизиран със средства от училищния бюджет. Пожеланията на директора Севдалина Зафирова към символичните домакини на кабинета, учениците от хуманитарната паралелка с интензивно изучаване на английски език в девети клас, бяха за още по-висока мотивация  и вдъхновение за ... Още>>

    Прегледи: 902 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-05-29

    На 2 юни от 17.30 часа ще се проведе родителска среща за I клас. Молим родителите да носят удостоверенията за завършена подготвителна група.

    За повече информация:

    тел. 0601 6 30 70 и

             0894659400

    Прегледи: 857 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-05-29

    Oтборът по тенис на маса  юноши 8 – 10 клас от Първо СОУ „Свети Седмочисленици”,  с треньор Мирослав Иванов – старши учител по ФКС зае престижното четвърто място на финалите на Ученическите игри 2014 година.  Георги Иванов от IX клас е пети в индивидуалното класиране. Това е поредното отлично отборно и индивидуално представяне по тенис на маса на учениците от I СОУ.

     Браво на победителите!

     

    Прегледи: 1012 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-05-28

    Учениците от  V клас на І СОУ „Свети Седмочисленици”  са победители в тазгодишното национално състезание „Идеите на малките в действие”, организирано от Джуниър Ачийвмънт България. Идеята бе оценена в категория „Принос за обществото”. Учениците разработиха проект за създаване на „Магически квадрат” – помагало по математика за малки деца и ученици със специфични образователни потребности. Чрез продажбата на книгоразделители и дарения, младите предприемачи ще  финансират  производството. Направените помагала ще бъдат подарени на малките ученици. Проектът ще приключи през следващата учебна година.

    Победителите получиха сертификати и награди от Джуниър Ачийвмънт  България.

    Ръководител на учениците е Роси ... Още>>

    Прегледи: 848 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-05-27

    Браво, Ева! Единствена от Търговищка област е класирана за участие в математическото състезание Национално Европейско Кенгуру, което ще се проведе в София на 07.06.2014г. Нейни подгласници са Ивайла, Ерай и Селиме, всички от 2 б клас на ІСОУ "Свети Седмочисленици", които са заели второ и трето място на Областния кръг.

     

    M.Трифонова

    Прегледи: 755 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-05-22

    За поредна година четвъртокласниците от І СОУ „Свети Седмочисленици“ гр. Търговище се представиха отлично на проведеното национално външно оценяване.

    Класните ръководители Павлина Малчева, Мима Събева, Нели Стефанова и децата от класовете им системно и упорито се готвиха през цялата година, решиха много тестове, упражняваха се допълнително. Подкрепяха ги и възпитателките Албена Радославова и Ивайла Иванова, както и родителите.

    Средният успех за училището е  Отличен  5,70,  а  средните  резултати по предмети са:

    Български език и литература – Отличен 5,52

    Математика  - Много добър 5,25

    Човекът и природата – Отличен 5,90

    ... Още>>

    Прегледи: 964 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-05-21

    Росица Георгиева – старши учител по химия и ООС в IСОУ”Св.Седмочисленици”  получи Специалната награда на ХVІІ Национален конкурс "Учител на годината 2014" на Председателя на СБУ. Наградата се връчва за дългогодишна дейност и принос за развитие на образованието. Г-жа Р.Георгиева е учител – новатор. В своята работа тя прилага широко информационните и комуникационни технологии, както и интерактивни методи на преподаване и обучение.

    IСОУ"Св.Седмочисленици"

    Прегледи: 998 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-05-21

    На 19.05.2014г от 14.00ч. до 16.00ч и на 20.05.2014г. от 8.00ч. до 16.00ч. всички зрелостници от Първо СОУ трябва да получат служебните си бележки за явяване на ДЗИ от техническия секретар!

    Прегледи: 843 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2014-05-19

    Търсене

    Календар
    «  Април 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930

    Нашата анкета
    Случват ли се чудеса по Коледа?
    Всички отговори: 107

    Архив


    Copyright IСОУ"Св.Седмочисленици" © 2024