Първо СУ"Св.Седмочисленици" гр.Търговище Петък, 2024-04-19, 3:11 AM
Добре дошли Гост | RSS      
Главно меню

Важни връзки
  • Главни учители
  • МОН
  • РУО Търговище
  • MOODLE
  • Електронен дневник
  • Шуменски университет
  • Национална педагогическа мрежа

  • Статистика

    Онлайн: 1
    Гости: 1
    Потребители: 0

    Влизане

    Начало » 2014 » Ноември » 21 » Благодарим ви, татковци!
    9:33 AM
    Благодарим ви, татковци!

    Отдавна не сме виждали токова много татковци в училище, както това стана през седмицата на националната кампания „Да бъдеш баща”, инициирана от  асоциация „Родители” –  от 17 до 23 ноември.

    Идеята за провеждане на „Седмица на бащата” се прие с огромен ентусиазъм от учители и ученици, а бащите се отзоваха с готовност и желание.

    Инициативата в  подготвителната група беше наречена „Аз и моят татко правим заедно…”, като със снимките бяха направени постери и презентации.

    Татковците на второкласниците изработиха заедно със своите деца постери за европейски столици и подкрепяха малчуганите при тяхното представяне. В група във Фейсбук се споделяха снимки „Татко и аз”. В една от паралелките децата проведоха урока по Домашен бит и техника в „работата на тати” – млекопреработвателна фирма, където се запознаха с млечни хранителни продукти.

    Инициативата "Чети с татко" задържа бащите на втори г на 18 ноември през първия час в училище. Освен че четоха заедно с децата любими приказки, те бяха изненадани от емоционалните детски послания към тях и участваха в съвместно правени на постери „Пътешествия-приключение”. Тръгнаха си изработени специално за тях  картички-сърца.

    Изключително ангажирани бяха татковците на  ІІІ б клас. Някои от тях влязоха в час и разказаха за своите професии (капитан на кораб, треньор по ориентиране, DJ). Наложи им се да отговаряха на много детски въпроси, включително за и важните  неща от живота. В събота във физкултурния салон на училището татковци и деца играха футбол и „сляпа баба”, скачаха в чувал, надбягваха се на един крак. Финалът беше публикуването на снимки във виртуалната стена   "Аз съм татко и се гордея с това".

    Доста трябваше да се потрудят бащите на учениците ІV а клас, защото децата  привиха снимки и клипчета за това, как те полагат грижи за дома и семейството. На организираната среща деца и родители обменяха идеи как всеки може да допринесе за хармоничните отношения вкъщи.

    Учениците от V в клас изработиха красиви рамки, в които поставиха снимките на своите бащи.

    В VІ и VІІ  клас час на класа беше посветен на  професията на бащите – лекар, полицай, пожарникар. От разказите на татковците децата осъзнаха колко са важни тези професии за нас, колко са трудни и с каква отговорност са натоварени.

    СМС с текст „Обичам те, татко” бе оригиналната идея на учениците от ІХ в клас да се включат в „Седмицата на бащата”.

    Кампанията на Асоциация Родители имаше за цел да  фокусира вниманието на обществото върху значимостта на бащината роля за пълноценното развитие на детето, върху ползите от активното участие на бащите (и важните за детето мъже) в живота на децата за създаване на семейна среда без насилие и за пълноценно развитие на детето. Както показват резултатите от редица изследвания, децата с грижовни и отдадени на семейството бащи имат по-добра самооценка, по-висока мотивация за учене, по-рядко изпитват стрес и по-рядко проявяват или стават жертви на насилие.

    „Седмицата на бащата” беше и повод татковците да преосмислят тази своя роля.

    Благодарим ви, татковци, за активността и всеотдайността, за доставената на децата радост! 

    Прегледи: 955 | Добавено от: IСОУ | Рейтинг: 0.0/0
    Всички коментари: 0
    Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
    [ Регистрация | Вход ]
    Търсене

    Календар
    «  Ноември 2014  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930

    Нашата анкета
    За или против ядрената енергетика сте?
    Всички отговори: 159

    Архив


    Copyright IСОУ"Св.Седмочисленици" © 2024