Първо СУ"Св.Седмочисленици" гр.Търговище Неделя, 2024-04-28, 10:53 AM
Добре дошли Гост | RSS      
Главно меню

Важни връзки
  • Главни учители
  • МОН
  • РУО Търговище
  • MOODLE
  • Електронен дневник
  • Шуменски университет
  • Национална педагогическа мрежа

  • Статистика

    Онлайн: 1
    Гости: 1
    Потребители: 0

    Влизане

    Начало » Архив на новините
    « 1 2 ... 19 20 21 22 23 ... 36 37 »

    Шестокласниците от 1 СОУ „Свети Седмочисленици“, Търговище, участваха в инициативата „Бъдещето е код“ която се провежда по повод Европейската седмица на програмирането, 10 – 18 октомври 2015г.

    „Бъдещето е код“ е турне на работещи в IT-сферата из училища в страната. Организаторите са Дигитална национална коалиция с помощта на екип от доброволци и със съдействието на Министерството на образованието и науката.

    Гости на учениците от гимназията бяха две дами - Диана Йорданова и Стела Вълчанова от студио за графичен дизайн и цялостно рекламно обслужване „Уни Арт“, Търговище. Дизайнерите разказаха за същността на работата си, показаха свои произведения, споделиха какви информационни технологии използват и ... Още>>

    Прегледи: 1056 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-10-15

    В международния празничен календар този ден е момент за признание към учителството от средата на миналия век. Идеята за празника се ражда през 1966 г., когато в Париж се провежда междуправителствена конференция за статута на учителите, на която е подписан документът „Препоръки, засягащи статуса на учителя".

    Тя е реализирана едва през1994 г., по инициатива на ЮНЕСКО. Тогава за първи 5 октомври се чества като ден на учителите.

    Към момента празникът се отбелязва в над 100 държави на планетата.

    Щастливи сред тях са преподавателите и учениците от Първо СОУ „Св. Седмочисленици” в гр. Търговище.  В свежата есенна утрин на 05.10.2015г . те бяха посрещнати от бодри песни за училището, знанието и учителите. Истинската изне ... Още>>

    Прегледи: 830 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-10-05

    ... Още>>
    Прегледи: 893 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-09-30

    "Кои са най-големите проблеми, които имат хората днес?" 

    На този въпрос се опитаха да отговорят учениците от 4 б клас  в  I СОУ "Свети Седмочисленици", участвайки в "Най-големият урок в света" - посветен на Глобалните цели за устойчиво развитие, инициатива на Министерството на образованието и Уницеф.

    Учениците от Първо СОУ се включиха в глобалната инициатива, за да помогнат да направим нашата планета справедлива, здрава и устойчива.

    Прегледи: 810 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-09-29

    Четирима преподаватели от Първо СОУ „Св. Седмочисленици”, гр. Търговище взеха участие в Първи национален учителски форум „Учителят в действие. Съвременни методи и подходи за ефективно преподаване“, който се проведе на 10 и 11 септември 2015 г. в хотел „Рамада София“, в конферентна зала „Диамант“.

    Форумът беше открит от Надежда Цветкова – Управител на РАББЕ, България; д.ик.н. Янка Такева – Председател на Съюза на българските учители и  доц. д-р Емил Бузов – Изпълнителен директор на Фондация „Програма стъпка по стъпка”.

    Перспективи пред преподаването и ученето, Изграждане на позитивна класна стая, Развиване на дигитална компетентност чрез образованието, Формиране на ... Още>>

    Прегледи: 975 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-09-28

    Как учениците от нашето Първо средно общообразователно училище „Св.Седмочисленици” усетиха предизвикателството? С много положителни емоции, физическа активност, спорт, музика и танци. Тези няколко думи обединяват инициативите  за включване в Европейската седмица на физическата активност и спорта. Европейското събитие се проведе в периода от 21-ви до 27-ми септември. То е част от кампанията NOWWEMOVE, в която тази година вземат участие 38 държави от Европа. Кампанията NowWeMOVE и MOVE Week е визия, в която секторът „спорт за всички“ намира начини за сътрудничество с други сектори за увеличаване нивото на физическа активност, както в България, така и в цяла Европа.

    Целта на кампанията е 100 милиона повече европейци да станат физически активни до 2020 година. Три са основните принципи, на които е изградено събитието - да се повиши информираността относно ползите от фи ... Още>>

    Прегледи: 1041 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-09-28

    След упорита и последователна подготовка трима зрелостници от Първо СОУ  „Св. Седмочисленици” вече са редовни студенти в Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов”. За тях  може да се каже, че са еманацията на един артистичен и одухотворен випуск на танцьори, певци, актьори, творци на словото и спортисти с множество награди, призове и медали, национални стипендии и още други признания.Георги Иванов, Светлина Станчева и Георги Тодоров са от онази оставяла ни много пъти без дъх трупа, вещо ръководена от г-н Ивайло Марков, която е доказателство, че когато мечтата се превърне в цел, тя е постижима и реална.Младите ни актьори се превъплъщаваха в драматични и куклени роли и за сравнително краткото време за подготовка показваха завидни професионални постижения ... Още>>

    Прегледи: 918 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-09-25

    Днес  в Първо СОУ беше тържествено осветено новото знаме на училището с ликовете на Светите Седмочисленици. То е изработено по модел на старото знаме с образите на светците, което е осветено  през  1940 г. като знаме на Търговищката смесена гимназия и е използвано  през различни  периоди от 1940 до 1950 г. Когато през 1992 г беше възстановено името на училището „Свети Седмочисленици”, то отново беше изнесено пред строя на училището. Този тържествен момент беше директно предаван по националното радио. Във връзка с предстоящи годишнини – 110 години гимназиално образование и 170 години светско образование, както и за да бъде с настоящото име на училището, училищното ръководство взе решение за ушиване на ново знаме, като старото вече се намира в специална витрина  на музейната сбирка, разположена във входното фо ... Още>>

    Прегледи: 977 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-09-14

    Четвъртокласниците от I СОУ “Св. Седмочисленици” участваха  в третата глобална седмица за безопасност на движението по пътищата  “СПАСИ ЖИВОТА НА ДЕЦАТА!”.  Инициативата  е на РИО Търговище и РУ на МВР в града ни.   

    На второкласен път II-74 – в близост до завод  „Терем”  учениците  се включиха в специализираната  полицейска операция по метода „широкообхватен контрол”, с акцент  използване на обезопасителни системи за деца.

    Водачите на спрените за проверка автомобили получиха от четвъртокласниците написани  послания за безопасно шофиране на пътя с цел опазване здравето и живота на децата на пътя.

     

     

    ... Още>>
    Прегледи: 883 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-09-11

    Специалната награда на кмета на Община Казанлък Галина Стоянова за максимален резултат, бе връчена на четвъртокласника Ангел Пламенов Иванов от IСОУ „Свети Седмочисленици“ – Търговище.

    Г-жа Галина Стоянова награди участниците в Националната викторина по история. Това е първият турнир, организиран от Асоциация „Образование без граници“, който се състоя от четири кръга и премина под патронажа на кмета. Финалният кръг се проведе в казанлъшкото училище „Паисий Хилендарски“. Ангел Иванов спечели златен медал на финалния кръг, а Георги Тотев – сребърен. Ангел бе отличен и с купа „Първенец” и за получени максимален брой точки от трите предварителни кръга на турнира.

    С грамоти и медали бяха наградени 24 деца от цялата страна. Те се съ ... Още>>

    Прегледи: 776 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-09-09

    На 1 и 2 юли 2015 г. отбор от пет ученици  от втори до четвърти клас - Мервин и Георги от 2 клас, Ева и Гергана от 3 клас и Траяна от 4 клас взеха участие във II международен турнир „Математика без граници”, организиран от Педагогическа асоциация „Образование без граници” (България) и Научно-образователен център „Innovation” (Казахстан).

    С бронзов медал триумфира Ева Ангелова Владимирова от 3 клас, а останалите участници се завърнаха с грамоти и много предметни награди.

    Турнирът се проведе в гр. Несебър, под патронажа на кмета на община Несебър г-н Николай Димитров и бе организиран от Педагогическа асоциация „Образование без граници” (България) и Научно-образователен център „Innovat ... Още>>

    Прегледи: 1106 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-09-07

    Утвърдил:

                / С. Зафирова /

    Директор на І СОУ „Св. Седмочисленици”

    ГРАФИК

    ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ПРИРАВНИТЕЛНИ  ИЗПИТИ

    СЕПТЕМВРИ 2015

     

    ... Още>>
    Прегледи: 980 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-08-26

    СПИСЪК НА УЧЕБНИЦИТЕ ЗА УЧЕБНАТА 2015/2016 ГОДИНА

     

    Учебен предмет и вид подготовка

    Автор /и/

    Валидни издания

    Издателство

     

     

    VІІІ А, Б клас

     

    ... Още>>
    Прегледи: 2035 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-07-07

    Учениците от Първо СОУ участват вече цяла година в  националната  инициатива на фондация „Идея в действие”„Капачки в действие”, при която се събират пластмасови капачки и се предават за рециклиране.

    „Капачки в действие”е благотворителна кампания за събиране на всякакви пластмасови капачки. С получената сума от предаването им за рециклиране се закупуват електрически уреди за центрове за настаняване от семеен тип за деца, лишени от родителска грижа в страната. КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ е истинска зелена благотворителна кампания. Зад нея стои идеята за опазване на околната среда чрез възпитание от ранна възраст в разделно събиране на отпадъците, но и иновативен начин за благотворителност от привидно ненужни неща – пластмасови капачки.

    ... Още>>

    Прегледи: 1204 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-07-03

    На 24.06.2015г. в аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски” бе проведена церемония по награждаване на класираните отбори в националното научно състезание „Герои на бъдещето”, организиран от BASF в партньорство с МОН,  Българска академия на науките,  СУ „Св. Климент Охридски”,  ХТМУ,  Съюз на химиците в България,  Съюз на учените в България,  Национална мрежа за децата,  Джуниър Ачийвмънт България,  БНТ,  БНР и БТА, чиято основна цел е да стимулира интереса на младите хора към химията.

    Най-напред бе награден отбора на І СОУ „Свети Седмочисленици” - „Спестовниците”, който реализира проект за пестеливо използване на питейната вода в училище и спечели наградата на публиката. Ученици ... Още>>

    Прегледи: 940 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-06-26

    V КЛАС

    1. Митове и легенди за сътворението:

    - старогръцки (Уран и Гея);

    - библейски (Сътворението);

    - скандинавски (“Имир, леденият великан”);

    - български

    - “Раждането на Вахагн”(арменски епос)

    1. “Славки си рожба не трае” (фолклорна песен)
    2. “Тримата братя и златната ябълка” (българска фолклорна приказка)
    3. “Слънцето и луната” (еврейска приказка)
    4. “Легенда за рома” (ромска приказка)
    5. “Събра Марко триесе юнаци” (песен от цикъла за Крали Марко)
    6. “Ой те, дръвце, право дръвце”(фолклорна песен)
    7. “Станенине, господине” (фолклорна песен)
    8. “Млада Бога” - Илия Волен
    9. “Благословия на кукерския цар” (фол ... Още>>
    Прегледи: 1753 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-06-25

    Театралната трупа на Първо СОУ „Свети Седмочисленици” с ръководител Ивайло Марков, която вече 3 години работи по проект УСПЕХ, се завърна с първа награда от международния фестивал на изкуствата „Утринна звезда” в Албена. През тази година младите актьори са на сцената със завладяващ мюзикъл заедно с балет „Вега”.

    Театралната трупа се включва за първи път в конкурса, който тази година премина под егидата на ЮНЕСКО. Представлението „Любов в класна стая 304“, съвместна продукция на I СОУ „Св. Седмочисленици“, Държавен куклен театър – Търговище и Балет „Вега“,  беше изненадата на фестивала, защото представи една успешна симбиоза между театър и балет, събрала много талант и любов към изкуството. На   ... Още>>

    Прегледи: 891 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-06-22

    На 19.06.2015г. в Първо СОУ ще се проведе Национално външно оценяване за ученици с интензивно изучаване на английски език. Начало на изпита 10.00 часа. Всички ученици от 8а и 8б клас да бъдат във фоайето на третия етаж в Природоматематическия център в 9.30 часа!

     

    Прегледи: 687 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-06-18

    Вътрешноучилищна квалификация под мотото „Как да изгоним скуката от училище?” беше проведена в Първо СОУ „Свети Седмочисленици”. Тя премина под формата на практически семинари по темите „Проектно-базирано обучение” и „Интерактивни методи, стратегии и техники”. Участие взеха всички начални учители и възпитатели и учителката от подготвителната група, а обучители бяха директорът на училището Севдалина Зафирова и главният начален учител Боряна Ботева.
    Модерно и качествено образование може да бъде постигнато само с квалифициран педагогически екип, който следва новите образователни тенденции.
    Една от възможностите за повишаване на научната, педагогическ ... Още>>

    Прегледи: 1062 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-06-11

    Зрелостниците от Випуск 2015г. да се явят за подписване на дипломите в петък 12.06.2015г. от 13 до 16 часа в кабинета на помощник директорите.

    Церемонията по връчването на дипломите ще се състои на 17.06.2015г. от 14.00 часа във фоайето на третия етаж на Природоматематическия център.

    Ръководството на IСОУ

    Прегледи: 789 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-06-09

    Търсене

    Календар
    «  Април 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930

    Нашата анкета
    Случват ли се чудеса по Коледа?
    Всички отговори: 107

    Архив


    Copyright IСОУ"Св.Седмочисленици" © 2024