Първо СУ"Св.Седмочисленици" гр.Търговище Неделя, 2024-05-12, 5:32 PM
Добре дошли Гост | RSS      
Главно меню

Важни връзки
  • Главни учители
  • МОН
  • РУО Търговище
  • MOODLE
  • Електронен дневник
  • Шуменски университет
  • Национална педагогическа мрежа

  • Статистика

    Онлайн: 1
    Гости: 1
    Потребители: 0

    Влизане

    Начало » Архив на новините
    « 1 2 ... 17 18 19 20 21 ... 36 37 »

    На 11.01.2016г.  учениците от VII”а” и VII”б” клас в I СОУ „ Свети Седмочисленици”  с класни ръководители Даниела Стоянова и Румяна Николова проведоха дискусия и тренинг на тема: „ Превенция на рисковото поведение, училищен тормоз и последиците от него”. Гост беше инспектор от ДПС Бойко Янакиев.

    Г-н Янакиев  по изключително интересен начин представи проблема.

    В разговора учениците се включиха в разсъждения за самопознанието, самовъзприемането и предотвратяване на евентуални проблеми, свързани със страха и стреса в резултат на училищния тормоз.

    Игра на светофар беше образната ключова рамка на тренинга. Учениците и класните ръководители задаваха много въпроси, които ги вълнуват.

    < ... Още>>
    Прегледи: 924 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2016-01-12

    Във връзка с предстоящите коледни празници Ученическият парламент при Първо СОУ „Св. Седмочисленици” инициира благотворителна акция за подпомагане на деца с редки заболявания от училището под наслов „Да отворим сърцата си за доброто”. В продължение на няколко седмици малки, големи и възрастни даряваха средства, за да поднесат лъч надежда и доброта на страдащите в навечерието на Коледа. Поднасяйки даренията, децата вярваха в чудото на добротворчеството и в тайнството на милосърдието, които ще озарят и тях.

    С голямо вълнение членовете на Ученическия парламент подготвиха късметчета за Новата година и в последната сутрин преди ваканцията посрещнаха всички с красиви подноси и с ведри пожелания за весели празници.

    Прегледи: 865 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-12-23

    Дванадесет учители от І СОУ придобиха международно признати сертификати на Microsoft. Преподаватели по чужди езици, математика, информатика и ИТ и начални учители с преподаване на английски език успешно преминаха изпити към училищния тестови център. Technology Literacy for Educators, Networking Fundamentals, Windows Operating System Fundamentals са част от програмите, по които учители на гимназията се сертифицират.

    Действащата в училището от две години ИТ Академия на Майкрософт предизвиква интереса и на учениците.  Гимназистите валидират своите познания за офис програмите Word, Excel, Power Point, както и знанията си по програмиране, компютърни мрежи и др. Платформата IT Academy увеличава шансовете им за реализация след дипломиране. С подходящи технологични курсове те развиват уменията си за работа с програми  и позн ... Още>>

    Прегледи: 1284 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-12-22

    На 20.12.15 г. ученици от I Б и IV Б класове от I СОУ "Свети Седмочисленици" изразиха в стихове в църквата "Успение Богородично", радостта си от настъпващите Коледни празници, пред миряните в храма. Отец Бисер поздрави децата за хубавата инициатива и им пожела мъдрост, сили, та възраствайки в наука и духовност, да бъдат гордост на родители, учители и на своя народ.

    Прегледи: 892 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-12-21

    Месец декември е наситен с изяви, хубави емоции, Коледно настроение, благотворителност...

    Учениците от III г клас, научиха повече за Коледните празници и традиции в музея. На софрата похапнаха пита и традиционни ястия за Бъдни вечер.

    Включиха се активно в Националната седмица на ... Още>>

    Прегледи: 849 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-12-20

    навечерието на Коледните и Новогодишните празници Iа клас празнуваха. Празнуваха деца, родители, учители, увлечени от магията на математиката. Много вълнение, настроение  и усмивки изпълниха Конферентната зала на СОУ ”Свети Седмочисленици”. Със стихове, песни и забавни задачки първолаците показаха, че вече познават числата до десет и могат да решават сложните задачи с тях. Със сценката „Бабината сметка” на Асен Босев представиха и артистичните си способности. В края на този прекрасен празник те получиха грамоти и малък подарък за своето старание, а ли ... Още>>

    Прегледи: 1132 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-12-19

    За втора поредна година ученици от ІV до VІІ клас от Първо СОУ „Свети Седмочисленици” участваха в Националното състезание по история на България, организирано от Педагогическа асоциация „Образование без граници”.

    Вчера бяха връчени медалите за отлично представяне на учениците в І кръг – Празничен календар на българите.

         Златни медали и грамоти получиха:

    Гергана Делянова Стефанова – ІV клас

    Ерай Кенанов Ахмедов – ІV клас

    Ангел Пламенов Иванов – V клас

          Сребърни медали ... Още>>

    Прегледи: 1166 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-12-18

    Днес  учениците от  Първо СОУ „Свети Седмочисленици” откриха своя коледен базар. За тази благотворителна кампания  деца от ІІІ, ІV, VІІ и VІІІ клас изработиха коледни картички и празнична новогодишна украса.  Със своята съпричастност  те се присъединяват към инициатива на Ученическия парламент.

    Прегледи: 1065 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-12-17

    С много вълнение учениците от XI б клас, профил хуманитарен, участваха в Седмицата на четенето. Припомниха си любими детски приказки, избраха най-интересните и гласуваха доверие на Адриана Генкова и Лилия Драганова да ги прочетат пред малчуганите от Іб и Ів класове. Възпитаниците на г-жа Трендафилова и г-жа Радославова харесаха и приказките, и каките. Първокласниците също бяха се подготвили, показаха своите четивни умения, четоха думички, изречения. Класната библиотека на І б клас бе обогатена с интересни приказки, които са подарък от учениците от XI в клас.

    Прегледи: 658 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-12-14

    Националната  седмица на четенето напомни на всички, които са ангажирани с учебния процес, че четенето не е една от обичайните ни механични дейности, а е личен духовен акт на познание и самопознание. Осмокласниците и част от дванадесетокласниците от Първо СОУ „Св. Седмочисленици” в гр. Търговище с готовност се включиха в своеобразна анкета, която се състоеше в това – да продължат изречението: ”Чета, защото….”. След първоначалните шеговити реакции от типа на: ”Ами ако не чета?” или „Не чета, защото…” последва задълбочен размисъл, който най-общо показа, че младите хора в по-голямата им част са ангажирани с разнообразно четене, което за тях е възможност за информираност и обогатяване на познанията, а също и извор на естетическа наслада. Не е редно да си затваряме очите пред малцината, за ... Още>>

    Прегледи: 1163 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-12-14

    За  учениците  от  V клас НАЦИОНАЛНАТА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО  започна  с представяне на любима книга пред класа. Учениците показаха  много висока читателска култура, убедително представиха любимата си книга и прочетоха уместно подбран откъс,  за  да провокират интереса на останалите. Учителят им по български език и литература Цветелина Досева с радост и приятна изненада установи интереса на децата към различни жанрове. Петокласниците  четат издания за личностно развитие, енциклопедии, криминални романи, митология и приказки, разбира се. А за някои предпочитана пред всички книги е Библията.

    В V а клас  за най- добро представяне  на книга бяха отличени Атила Якубов и Василен Здравков, а учениците единодушно избраха  за най-интересно четиво българския ... Още>>

    Прегледи: 842 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-12-14

    В седмицата на Компютърните науки и образованието, 7 – 13 декември, десетокласниците от І СОУ, проведоха час за въведение в програмирането, с ученици от четвъртите класове.

    „Познавате ли професии, в които се използват компютри?  За какво най-често използвате вашите устройства - компютри, таблети, телефони? С какви компютърни програми работите? А как се създават програми?“ – с тези въпроси четвъртокласниците бяха въведени в темата за програмирането в началото на часа. 

    С пчелата-робот, която те използват в обучението си отдавна,  децата създадоха няколко програми за придвижване на устройството в лабиринт до достигане на определена цел. При наличие на грешки (bug), сами предлагаха начини да ги отстранят (debug).

    След ... Още>>

    Прегледи: 911 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-12-14

    В  Националната седмица на четенето учениците от 8 в клас направиха един по-различен прочит на българска поезия. Самостоятелно подбраха и представиха пред класа текстове на популярни български песни от Недялко Йорданов, Михаил Белчев, Живко Колев, Дамян Дамянов, Жива Кюлджиева, Богдана Карадочева и др. Въодушевено коментираха избора си и емоционалното въздействие на текстовете.

    А учителят им по български език и литература им „подари” Разказ за ученик и дропла с цайси по маршрута Ком-нос Емине”. Тийнейджърската тематика и език, близък до жаргона провокираха интереса на учениците към текста.

    В часа по ЗИП учениците създадоха  персонална психологическа приказка и я представиха. Така влязоха в ролята и на творци, и на читател ... Още>>

    Прегледи: 1073 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-12-13

     В Іг клас гостува Ганка Димова учител- пенсионер и баба на първокласника Рад.

    Баба приказки разказва… Приказките „Неволята учи” и „ Двама другари” разбудиха детското мислене. Децата разказваха за поведението на героите и подбираха най-подходящата за приказката поговорка. Малкият Рад прочете Андерсеновата приказка „Грозното патенце”.

    Книгата е прозорче към света…

    Госпожа Димова показа на децата Читанка за І клас издадена преди 40 години. Децата разгледаха стари издания детска литература с красиви цветни илюстрации. От „На читанката другарче” децата прочетоха за „ Книжка пъструшка”. Пиесата „Дядо и ряпа” беше представена от децата с изработени от тях куклички за пръсти, а музиката от Добри Христов – „Чудо ряпа”

    Децата пожелаха здраве , дълголетие и ... Още>>

    Прегледи: 982 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-12-13

    В националната седмица на четенето на 09.12.2015 г. във II в клас се проведе литературна вечер " Чета с мама и тати". Децата прочетоха откъси от любими детски книжки, включиха се и родители.Всички деца получиха значки, награда за доброто им представяне.

    Прегледи: 812 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-12-12

    Учениците от IXа клас от Първо СОУ „Свети Седмочисленици” с класен ръководител Ивалина Суккариа създадоха истинска работилница на Дядо Коледа и в рамките на две седмици купуваха и подготвяха подаръци за деца в неравностойно положение от цялата страна. Участието на тийнейджърите в инициативата на Националната асоциация на приемните родители в България „Подари усмивка в коледна кутия“ привлече много единомишленици от цялото училище. Призивът за „усмивка“ беше посрещнат радушно и от много преподаватели в училището. Инициативата на класа няма да бъде последната, а ще е просто едно добро начало, което ще бъде последвано от доброволческа работа в сътрудничество с асоциацията на приемните родители. „Нека не забравяме, че тези деца съществуват през цялата година, а не само на Коледа или на Великден!“ казват учениците от I ... Още>>

    Прегледи: 1030 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-12-12

    Седмицата на четенето учениците от 10 б клас на Първо СОУ „Св. Седмочисленици” отбелязаха като донесоха в училище свои любими детски книжки, които да дарят на по-малките ученици. На 11декември каките и батковците от 10б клас посетиха учениците от 3а клас и им подариха събраните книжки. Третокласниците разказаха кои са техните любими книги и герои, а по-големите ученици споделиха, че обичат да четат, защото книгите ни разкриват различни светове. Десетокласниците пожелаха на малките си приятели  новите книжки в класната им библиотека да им бъдат много полезни и забавни.  

    Прегледи: 893 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-12-12

    На 10.12.2015г. ученици от 9б и 10б клас проведоха състезание по български език и литература. Отборите показаха добри познания за езиковите норми, безпогрешно разпознаваха литературни образи и цитати.Инициативата се проведе във връзка с настоящата Седмица на четенето  и е израз на желанието на учениците да докажат необходимостта от езикова грамотност при реализацията на всеки млад човек.

    Прегледи: 876 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-12-12

    В седмицата на четенето учениците от шести клас на Първо СОУ „Св.Седмочисленици” се срещнаха с  Неда Антонова. Учениците очакваха с интерес писателката.Тя им говори за чудния свят на книгите, а след това им разказа приказка за едно самотно момче, което намира делва с жълтици.Попита ги какво биха направили те на негово място, за какво биха изхарчили парите.Децата с въодушевление започнаха да търсят различни варианти.Получи се интересен разговор за важните неща в живота, за ценностите и удоволствията.В края на срещата г-жа Антонова обеща на учениците, че ще при следващата среща ще им разкаже как се създава една книга.

     

    Прегледи: 1003 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-12-12

    Във връзка с Националната инициатива за насърчаване на четенето сред подрастващите, седмицата от 07 до 11.12.2015 г. във ІІг клас започна в понеделник с посещението на приказните герои, представени от ученици от ІІІ и ІV клас.

    На 09 декември от 17:00 часа в класната стая се проведе литературно четене под надслов „Чета с мама и тате, с баба и дядо”. Присъстваха родителите на учениците. С голям интерес и в задушевна обстановка децата четоха откъси от своите любими книжки. Някои родители продължиха да четат от същите произведения, други прочетоха откъси от харесвани от тях книги за възрастни, а майките на Йоана и Симона показаха и почетоха част от своите любими детски книги.

    ... Още>>

    Прегледи: 935 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-12-11

    Търсене

    Календар
    «  Май 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031

    Нашата анкета
    Имате ли отношение към 8 март?
    Всички отговори: 144

    Архив


    Copyright IСОУ"Св.Седмочисленици" © 2024