Първо СУ"Св.Седмочисленици" гр.Търговище Петък, 2024-05-03, 11:57 AM
Добре дошли Гост | RSS      
Главно меню

Важни връзки
  • Главни учители
  • МОН
  • РУО Търговище
  • MOODLE
  • Електронен дневник
  • Шуменски университет
  • Национална педагогическа мрежа

  • Статистика

    Онлайн: 1
    Гости: 1
    Потребители: 0

    Влизане

    Начало » Архив на новините
    « 1 2 ... 18 19 20 21 22 ... 36 37 »

    Любими приказни герои  изненадаха  днес всички класове в Първо СОУ „Свети Седмочисленици” гр. Търговище. След като произнесоха любимите си реплики, те бяха разпознати от учениците. Така беше открита Седмицата на четенето в училището, която е част от националната инициатива и една от дейностите в Националния план за изпълнение на  Стратегията на МОН за насърчаване и  повишаване на грамотността.  Вечери „Чета с мама и тати”, състезания, оформяне на класни библиотеки и кътове за чете са част от предвидените през седмицата дейности.

    Прегледи: 934 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-12-07

    Iв клас продължават уверено да работят по проекта "Дар от природата". Като част от него бе и днешната им задача - с природни материали да изработят проект "Моят мини парк". На помощ дойдоха учениците от IIIа клас. Опитвайки се да бъдат по-добри, в контекста на техния проект "Детство без агресия", те с радост се спуснаха в приключението. Нужни им бяха секунди да се сприятелят и вече обсъждаха кое, как и къде... Общите усилия и екипната работа доведоха до много интересни резултати - различни хрумвания и всичко, което детската фантазия може да сътвори. Тази съвместна инициатива постави началото на едно приятно и полезно сътрудничество между два класа, създаващо среда на приятелство, сигурност и добронамереност. ... Още>>

    Прегледи: 953 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-12-03

    Айлин Исмаилова от Хв клас на Първо СОУ „Свети Седмочисленици“ Търговище спечели стипендия в област „Литература“ в конкурса по проект „1000 стипендии" на Фондация „Комунитас“ за 2015/2016 учебна година.Тя ще получи годишна стипендия в размер на 200 лева под формата на кредит за книги, възможност за професионални консултации с видни български учени и специалисти и  достъп до виртуалното пространство на „1000 стипендии” – „Общество 1000с“.

    Айлин учи в биологична паралелка и вижда своето бъдеще, свързано с медицината, но проявява и интерес към литературата. Както тя самата споделя, е написала есето за конкурса почти като на шега, по-скоро да изпита силите си в тази област. Но то се харесва на проверяващите и я класира за следващия кръг &nd ... Още>>

    Прегледи: 1363 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-12-01

    Съвместно с РЗИ в Първо СОУ „Свети Седмочисленици” беше проведен Антиспин час на класа. Ученици от 11 клас изгледаха филма „Като на сън”, който породи много въпроси и мнения. Интерактивно, чрез игрови методи и дискусия, беше представена информация за начините на разпространение на болестта и проблемите на заразените с ХИВ вируса. Акцентът беше поставен върху превенцията на заразяването и личната отговорност на всеки млад човек.

    Прегледи: 801 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-12-01

    Светлана Илчева от 11 „Б” клас се класира в първата седмица на Националния конкурс „Българският път. Потенциал, проблеми, перспективи”. Конкурсът се провежда  по инициатива на Софийски университет и се организира за втора поредна година по повод Деня на философията – 19 ноември. Официалната му част се провежда в аулата на най – старото висше учебно заведение у нас. Журито, съставено от преподаватели от философски факултет, оцени работата на Светлана Илчева със 75 точки от максималните 90.

    С първия си опит в областта на философското есе нашата ученичка показа творчески талант, осмислена ориентация в съвременната социална проблематика и активна гражданска позиция.

    Миналата учебна година училището беше п ... Още>>

    Прегледи: 882 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-11-27

    Първа гимназия, следваща започнатата преди почти десетилетие тенденция на отваряне към по-широки Европейски хоризонти, стартира ново международно партньорство. То е резултат от успешна кандидатура по Програма Еразъм+ и се осъществява с финансовата подкрепа на Европейската Комисия. Одобреният проект е стратегическо партньорство в сферата на училищното образование, ключова дейност „Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики” и е с приблизителен бюджет 190 хил. евро. Търговищкото училище има водеща роля в проекта и ще работи в екип с още осем образователни институции от Германия, Естония, Италия, Испания, Литва, Португалия, Франция и Хърватия. „Активна, атрактивна и интерактивна Европейска е-математика” е темата, по която партньорите ще си сътрудниат до края на месец август 2017 година.

    ... Още>>

    Прегледи: 925 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-11-25

    В световния ден на детето-20.11.2015г., в  семейството на Iв клас на IСОУ "Св.Седмочисленици" имаше празник. Празнувахме заедно - и деца, и родители, и учители - като едно голямо семейство. Празнуваше детската душа с присъщия й плам, неподправеност и ентусиазъм. 

    В забързания ден, в студения свят, всички си дадохме сметка колко силна е детската душа. Как може да разтопи сърцето, да извика доброто

    Попяхме, рецитирахме, бяхме артисти, поиграхме - ЗАЕДНО! 

    А.Радославова - класен ръководител на I в клас

    Прегледи: 840 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-11-24

    Невероятни, забавни и прекрасни мигове прекараха IIIа клас  в компанията на Геомил Георгиев от Art of Lrvrng. В рамките на тридневен курс "Детство без агресия" той ни показа как  да сдържаме гнева си, да помагаме на другите, да правим спонтанно добро, да се забавляваме и да работим на 100% - научихме много неща и сме готови за още! За да постигаме това, ще трябва да развием концентрация, ясен ум, всеотдайност и увереност. Курсът  приключи, но заниманията в тази посока ще продължат,за да постигнем резултати - да станем по-добри и по-успешни.Те ще се разширят, т.е. ще се включат и други класове. защото доброто трябва да се разпръсква навсякъде.

    Първата снимка символизира плочките в играта &q ... Още>>
    Прегледи: 854 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-11-23

    За поредна година учениците от І СОУ „Свети Седмочисленици” завоюваха призови места в математическия турнир „Математика без граници” - „Есен 2015”. В надпреварата взеха участие  14 179 ученици от 25 страни от четири континента (Европа, Африка, Азия и Америка). От тях сто и петнадесет са ученици от втори, трети, четвърти, пети и единадесети  класове от І СОУ „Свети Седмочисленици”. Изключително горди сме с резултатите на нашите деца, които  завоюваха 17 медала от първия кръг на турнира – 1  златен, 3 сребърни и 13 бронзови!

    Златен медал:

                 II клас:  1. Николай Лонг Чан

    Сребърни медали:

     II клас: ... Още>>

    Прегледи: 1178 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-11-23

    Родители на Iб клас с децата си и с класния им ръководител отпразнуваха съвместно празника на Христянското семейство – 21.11.в църквата, а след това продължиха в красивата местност „Борово око”. 

    Прегледи: 971 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-11-21

    Г-жа Мария Атанасова, учител от Първо СОУ „Св. Седмочисленици” участва в 3-седмично интензивно обучение в Ню Йорк, с преподаватели от Център за Технология и Образователна Промяна към престижния Teachers College на Колумбийски университет. Обучението е част от програмата „Обещаващи лидери в образованието”, която заедно с „Академия за училищни лидери” са създадени и спонсорирани от Фондация „Америка за България” с цел подпомагане на развитието и модернизирането на българскaта образователна система. Администрират се от Институт за международно образование в Ню Йорк – организация със 100-годишна история в осъществяването на първокласни програми за образование и културен обмен.

    ... Още>>

    Прегледи: 1197 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-11-19

    С общоградско възпоменание и отдаване на признателност на офицерите и войниците, загинали за България беше отбелязана Архангелова Задушница в Търговище. Признателното събитие се организира за шеста поредна година от Регионалния исторически музей в Търговище на обновения Войнишки паметник. Под звуците на духовата музика, със запалени свещички в ръце, рецитал изнесоха ученици от I б и IV б клас на  I СОУ „Свети Седмочисленици”.
    Хората сведоха глави пред подвига на знайните и незнайни герои, поднесоха венци и цветя в знак на признателност пред Паметника на загиналите за Родината воини от Търговище и околията.
    След което се отправиха към Регионалния исторически музей, където разгледаха изложба, подредена за Сръбско-българската война.

     

    Прегледи: 715 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-11-11

    18 ученици от Първо СОУ „Свети Седмочисленици” участваха в обучение  в рамките на проект  “МИКЦ – Търговище – в подкрепа на младите хора“ на тема "Ролята на младите хора при формиране на местната политика”.  Те обсъждаха проблеми, свързани с настоящия и бъдещия им живот в Търговище, страната и чужбина. Голяма част от тях бяха вече навършили 18 години и вече бяха гласували за първи път на местни избори.  В рамките на обучението те научиха повече за правомощията на кметовете и на общинските съвети при вземането на решения и потърсиха своето място в системата на местното самоуправление като граждани на общината, в която живеят. Разделени на три групи, те разработиха идеи за подобряване на реалностите в три конкретни области – образование, екология и култура.

    ... Още>>

    Прегледи: 1101 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-11-10

    По случай 1 ноември - деня на народните будители, учениците от 4 б клас на I СОУ „Свети Седмочисленици“ се преклониха пред делото на книжовниците, просветителите, борците за национално освобождение, съхранили през вековете ценностите на нацията ни и дали пътеводна светлина на народа ни.
    Разделени в няколко екипа, презентираха пред своите родители и децата от ПГ, снимки и сведения за делата и огромната роля на Паисий Хилендарски, Софроний Врачански, Христо Ботев, Васил Левски, Иван Вазов и още много велики личности, посветили живота и делото си на културното просветление и запазване на българщината.

    Прегледи: 825 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-11-02

    В подготовка на годишнината беше подредена музейната сбирка във входното фоайе на училището, за да може всеки, който влиза, да се срещне с историята  на образователното дело в града ни. Освен интересни уреди, стари книги, учебници, включително оригинал на Рибния буквар, там бяха поставени и запазените стари знамена. Новото знаме на най-старото училище беше тържествено осветено през септември.

    През последните дни в училището се проведе Седмоднев на Седмочислениците, в рамките на който всяка сутрин при влизане всички получаваха флаери с информация за съответния Седмочисленик и за гимназиалната история на училището. През първия учебен час се провеждаха петминутки на Седмочислениците. В електронната платформа на училище ... Още>>

    Прегледи: 1119 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-10-30

    Очаквайте скоро!

    Posted by NRG News on 29 октомври 2015 г.
    Прегледи: 801 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-10-30 | Коментари (0)

    Най-яркият спомен – когато започнах работа в родното училище и моите учители станаха мои колеги…

    Когато моите любими ученици от ХІа клас ми подариха червени рози, за да се извинят, че са „избягали“ от учебен час… толкова много си говорихме после – като равни…..

    Когато същите ученици сътвориха песен с рефрен „Госпожо Попова, простете ни грешките…“

    И колко още неизброими прекрасни спомени!...

                „В началото бе словото“ – така започва най-мъдрата книга в света. Затова Ви пожелавам да носите словото с достойнство и чест! Връщането към началото на д ... Още>>

    Прегледи: 948 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-10-27

    Росица Георгиева и Маргарита Добрева, старши учители по химия и опазване на околната среда, представиха достойно Първо СОУ"Св.Седмочисленици"  на 46-та национална конференция по химия с международно участие на тема „Изграждане на конструктивистка учебна среда и възраждане на химичния експеримент в училище”, проведена от 16 до 18.10.2015 г. в град Созопол.    

    Те представиха презентацията „Химичният експеримент - роля и място в  обучението по химия и ООС в ІСОУ ”Свети Седмочисленици”, гр. Търговище, чрез която популяризираха модерния център по природни науки, новите кабинет и лаборатория по химия, както и иновационните методи, които използват в своята работа. Показаха разнообразното вплитане на химичния експеримент като демонстрация, в ... Още>>

    Прегледи: 1340 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-10-20

    Уважаеми съграждани,

    В началото на настоящата 2015/2016 учебна година учениците и учителите от  Първо СОУ  „Св. Седмочисленици” в гр.Търговище са в особено приповдигнато състояние на духа, защото се навършват 110 години от въвеждането на гимназиалното образование в града.

    Организират се редица инициативи, за да се припомнят паметни дати и събития, да се срещнат и интервюират емблематични личности, свързали живота си с Първа гимназия, да се издирят архивни материали.

    Обръщаме се към цялото гражданство на Търговище, към всички, за които първата в града гимназия е спомен, фактор или съдба, като ги каним да споделят нашите празнични вълнения и да посетят заключителните ни дейности.

     

    ... Още>>

    Прегледи: 1119 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2015-10-16

    Търсене

    Календар
    «  Май 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031

    Нашата анкета
    Имате ли отношение към 8 март?
    Всички отговори: 144

    Архив


    Copyright IСОУ"Св.Седмочисленици" © 2024