Първо СУ"Св.Седмочисленици" гр.Търговище Сряда, 2024-04-24, 3:54 AM
Добре дошли Гост | RSS      
Главно меню

Важни връзки
  • Главни учители
  • МОН
  • РУО Търговище
  • MOODLE
  • Електронен дневник
  • Шуменски университет
  • Национална педагогическа мрежа

  • Статистика

    Онлайн: 1
    Гости: 1
    Потребители: 0

    Влизане

    Начало » 2016 » Октомври » 19 » „Защо те вълнува тази книга?”
    8:20 PM
    „Защо те вълнува тази книга?”

    В няколко поредни часа по български език и литература се проведе дейност, посветена на Седмицата на четенето. Учениците от VІІІа клас от І СУ „Свети Седмочисленици“ гр. Търговище участваха активно и се представиха отлично. Имаше разнообразни, едновременно и интересни гледни точки за това какво значи четенето. Всеки представи по различен начин книгата, която харесва –някои чрез цитати от нея, други чрез резюме, но въпросът към всички беше един и същ:

    „Защо те вълнува тази книга?”

    Думата имаха първо рождениците Венги и Мертол. Те ни представиха съответно книгите ”Ян Бибиян” от Елин Пелин и „Лабиринтът - невъзможно бягство”от Джеймс Дашнър. Венги изрази мнението си ”Беше ми забавно”. Заяви, че харесва приятелството на Ян Бибиян и дяволчето Фют, изпълнено с различни приключения. Най-важното е, че е извела посланието: ”Доброто се възнаграждава с добро”. Мертол ни представи съдържанието и след това ни прочете първа глава от книгата. Посланието, което е извел е: „Въпреки всичко трябва да оцеляваш”. Препоръча на всеки да я прочете. Следващата беше Ванеса с баснята ”Лисицата и гроздето” от Езоп. Тук Г-жа Стоянова даде информация за съдбата на автора и всички бяха доста заинтересувани. След това Светослав представи книгата ”Изкуството да бъдеш мързелив”от Емил Конрад. Той сподели, че съдържанието в нея съответства до известна степен на неговата личност. Повечето ученици бяха изненадани от този негов избор. Думата взе Даяна. Тя показа книгата ”Сподели” също от Емил Конрад, даде информация на съучениците си за автора и за самата книга. Нихал ни представи ”Алена кралица”,чийто автор е Виктория Айвярд. Тя ни запозна със съдържанието и ни съобщи любопитни факти  относно автора и историята на написването. Нихал заяви: ”Избрах тази книга, защото от нея си взех трайна поука и поради това, че случките в нея ме карат да се позамисля за света около мен”. Елис ни прочете резюме на книгата „Вината в нашите звезди” от Джон Грийн и представи мнението си за случващото се в нея. Александра Господинова също представи своята книга. Часът приключи с Мерве. Тя ни представи „Крадецът на книги”от Маркъс Зюсак и така стана своеобразно заключение.

     Тази дейност беше интересна за всички. Даде възможност всеки от нас да чуе различни заглавия на книги, но в същото време ни осигури на всички възможността да се запознаем с различни гледни точки  към света.

    Нихал Ниазиева – ученичка от VІІІа клас

    Прегледи: 950 | Добавено от: IСОУ | Рейтинг: 0.0/0
    Всички коментари: 0
    Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
    [ Регистрация | Вход ]
    Търсене

    Календар
    «  Октомври 2016  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31

    Нашата анкета
    Случват ли се чудеса по Коледа?
    Всички отговори: 107

    Архив


    Copyright IСОУ"Св.Седмочисленици" © 2024