Първо СУ"Св.Седмочисленици" гр.Търговище Събота, 2020-01-25, 4:02 PM
Добре дошли Гост | RSS      
Главно меню

Важни връзки
 • Главни учители
 • МОН
 • РУО Търговище
 • MOODLE
 • Електронен дневник
 • Шуменски университет
 • Национална педагогическа мрежа

 • Статистика

  Онлайн: 1
  Гости: 1
  Потребители: 0

  Влизане

  Начало » 2014 » Април » 22 » УЧИТЕЛИ ОТ ПЪРВО СОУ „СВ. СЕДМОЧИСЛЕНЦИ” НА НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦЯ
  5:37 PM
  УЧИТЕЛИ ОТ ПЪРВО СОУ „СВ. СЕДМОЧИСЛЕНЦИ” НА НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦЯ

  От 15 до 17 април в КК „Слънчев ден” край гр. Варна се проведе Втората национална конференция за споделяне на добри практики по проект УСПЕХ. Участие взеха представители от цялата страна.Бяха представени нестандартни форми и подходи, чрез които учителите преследват една основна цел – да осмислят свободното време на младите хора и да направят училището по-привлекателна територия за тях.Област Търговище беше представена от четири извънучилищни форми, две от които са от Първо СОУ „Св. Седмочисленици”. Това са гл. учител Керанка Петкова – преподавател по Български език и литература, и ст. учител Марийка Трифонова – преподавател в начален етап.

  Пред преподаватели от гимназиален етап г-жа К. Петкова представи презентацията си „Нюансите на словото”, за да покаже акцентите в работата си в клуб „Слово” по проект УСПЕХ.Интригуващи се оказаха споделените форми за употреба на словото в различни житейски ситуации, при различен тип общуване – пред ръководството на училището, в магазина при защита правата си на потребители, в съда при произнасяне на пледоария, при описание на природен или исторически обект и. н. Младите хора се запознават с основите на публичната реч, езика на тялото, историята на ораторското изкуство. За участниците в клуба са водещи участията в литературни конкурси, от които имат спечелени награди на национално, областно и общинско ниво.

  Госпожа М. Трифонова участва за втори път на Националната конференция, което е показателно за високото качество на дейностите и техния ефект при формирането на умения и осмислянето на свободното време на децата.Нейната презентация беше на тема „На училище с усмивка”и представи добри практики в клуб „Знайковци в математиката и информатиката”. С особен интерес бяха посрещнати иновациите в работата с различни софтуерни продукти и програми: „Енвижън” – софтуерна програма за работа с „много мишки – един компютър”; „Джъмпидо” – играя и уча (децата учат математика чрез движения); Bee bot – пчела робот, чрез която малките ученици се учат да програмират и да се ориентират в пространството.

  Удовлетворението настъпи, когато и в неформална среда се размениха множество професионални въпроси и отговори, които ще подпомогнат успешното превръщане на училището в привлекателна територия за младите хора.

   

  IСОУ"Св.Седмочисленици"

  Прегледи: 671 | Добавено от: IСОУ | Рейтинг: 0.0/0
  Всички коментари: 0
  Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
  [ Регистрация | Вход ]
  Търсене

  Календар
  «  Април 2014  »
  ПнВтСрЧтПтСбНд
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930

  Нашата анкета
  Случват ли се чудеса по Коледа?
  Всички отговори: 104

  Архив


  Copyright IСОУ"Св.Седмочисленици" © 2020