Първо СУ"Св.Седмочисленици" гр.Търговище Петък, 2024-04-19, 8:52 AM
Добре дошли Гост | RSS      
Главно меню

Важни връзки
  • Главни учители
  • МОН
  • РУО Търговище
  • MOODLE
  • Електронен дневник
  • Шуменски университет
  • Национална педагогическа мрежа

  • Статистика

    Онлайн: 1
    Гости: 1
    Потребители: 0

    Влизане

    Начало » 2014 » Април » 22 » УЧИТЕЛИ ОТ ПЪРВО СОУ „СВ. СЕДМОЧИСЛЕНЦИ” НА НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦЯ
    5:37 PM
    УЧИТЕЛИ ОТ ПЪРВО СОУ „СВ. СЕДМОЧИСЛЕНЦИ” НА НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦЯ

    От 15 до 17 април в КК „Слънчев ден” край гр. Варна се проведе Втората национална конференция за споделяне на добри практики по проект УСПЕХ. Участие взеха представители от цялата страна.Бяха представени нестандартни форми и подходи, чрез които учителите преследват една основна цел – да осмислят свободното време на младите хора и да направят училището по-привлекателна територия за тях.Област Търговище беше представена от четири извънучилищни форми, две от които са от Първо СОУ „Св. Седмочисленици”. Това са гл. учител Керанка Петкова – преподавател по Български език и литература, и ст. учител Марийка Трифонова – преподавател в начален етап.

    Пред преподаватели от гимназиален етап г-жа К. Петкова представи презентацията си „Нюансите на словото”, за да покаже акцентите в работата си в клуб „Слово” по проект УСПЕХ.Интригуващи се оказаха споделените форми за употреба на словото в различни житейски ситуации, при различен тип общуване – пред ръководството на училището, в магазина при защита правата си на потребители, в съда при произнасяне на пледоария, при описание на природен или исторически обект и. н. Младите хора се запознават с основите на публичната реч, езика на тялото, историята на ораторското изкуство. За участниците в клуба са водещи участията в литературни конкурси, от които имат спечелени награди на национално, областно и общинско ниво.

    Госпожа М. Трифонова участва за втори път на Националната конференция, което е показателно за високото качество на дейностите и техния ефект при формирането на умения и осмислянето на свободното време на децата.Нейната презентация беше на тема „На училище с усмивка”и представи добри практики в клуб „Знайковци в математиката и информатиката”. С особен интерес бяха посрещнати иновациите в работата с различни софтуерни продукти и програми: „Енвижън” – софтуерна програма за работа с „много мишки – един компютър”; „Джъмпидо” – играя и уча (децата учат математика чрез движения); Bee bot – пчела робот, чрез която малките ученици се учат да програмират и да се ориентират в пространството.

    Удовлетворението настъпи, когато и в неформална среда се размениха множество професионални въпроси и отговори, които ще подпомогнат успешното превръщане на училището в привлекателна територия за младите хора.

     

    IСОУ"Св.Седмочисленици"

    Прегледи: 1022 | Добавено от: IСОУ | Рейтинг: 0.0/0
    Всички коментари: 0
    Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
    [ Регистрация | Вход ]
    Търсене

    Календар
    «  Април 2014  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    282930

    Нашата анкета
    За или против ядрената енергетика сте?
    Всички отговори: 159

    Архив


    Copyright IСОУ"Св.Седмочисленици" © 2024