Първо СУ"Св.Седмочисленици" гр.Търговище Четвъртък, 2024-04-25, 1:08 PM
Добре дошли Гост | RSS      
Главно меню

Важни връзки
  • Главни учители
  • МОН
  • РУО Търговище
  • MOODLE
  • Електронен дневник
  • Шуменски университет
  • Национална педагогическа мрежа

  • Статистика

    Онлайн: 1
    Гости: 1
    Потребители: 0

    Влизане

    Начало » 2013 » Април » 20 » „Твоята Европа”: равносметка от дистанцията на времето
    6:50 PM
    „Твоята Европа”: равносметка от дистанцията на времето

    Измина повече от месец от края на работната среща по международното партньорство „Твоята Европа: демократично създаване и споделяне”, на която Първо СОУ „Свети Седмочисленици”-гр. Търговище беше домакин, но спомените са все така ярки, емоциите-все така силни, а добрите думи на благодарност от страна на гостите-представители на седем европейски държави, не спират. Няма как да не е така, след като и учители, и ученици дадоха всичко от себе си, за да организират богата, интересна и разнообразна програма на визитата. За пореден път, добрата екипна работа даде отлични резултати, а големият успех на срещата затвърди позициите на търговищката гимназия като водеща в региона по отношение на планирането, организирането и осъществяването на дейности по международни училищни проекти.

    Гостите с интерес се запознаха с нашата история, култура, изкуство и бит, като посетиха и разгледаха етнографския и археологическия музей в нашия град, възрожденските къщи и старата църква в квартал „Вароша”, и участваха в незабравима екскурзия до Велико Търново и Арбанаси. А по време на специално организирания в тяхна чест концерт, нашите европейски партньори бяха изцяло завладяни от магията на българския фолклор, както и от таланта, всеотдайността и ентусиазма на учениците ни. Залата на Младежкия дом беше завладяна от възторг и емоции, а бурните аплодисменти на публиката не спираха.

    Трудно е да бъдат предадени възхищението и благородната завист на гостите по отношение на високотехнологичната среда на обучение, създадена в нашето училище. Представителите на партниращите ни училища споделиха, че биха могли само да мечтаят за такава модерна база и оборудване и че са изключително доволни и горди да си сътрудничат с нашето училище.

    Най-мили и искрени думи гостите изрекоха и изписаха по отношение сърдечността, благоразположението и гостоприемството на своите български домакини, направили престоя им в нашата страна изключително приятен и незабравим.

    Голяма част от проявите бяха насочени изцяло към учениците и предполагаха активно участие от тяхна страна: провеждане на симулация на референдум, участие в различни уъркшопове, уроци по фолклорни танци, караоке, дискотека. Бяха обменени много добри идеи и създадени нови приятелства. Няма съмнение, че контактите ще бъдат дългосрочни и ползотворни.

    След приключилата визита, работата по темите на партньорството продължава. Ученици и учители подготвят участието ни в следващата международна среща, която предстои да се проведе през месец май в Естония.

    Боряна Ботева,

    Координатор на проекта

    Прегледи: 1003 | Добавено от: IСОУ | Рейтинг: 0.0/0
    Всички коментари: 0
    Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
    [ Регистрация | Вход ]
    Търсене

    Календар
    «  Април 2013  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930

    Нашата анкета
    24 май е:
    Всички отговори: 207

    Архив


    Copyright IСОУ"Св.Седмочисленици" © 2024