Първо СУ"Св.Седмочисленици" гр.Търговище Петък, 2024-03-29, 2:12 PM
Добре дошли Гост | RSS      
Главно меню

Важни връзки
  • Главни учители
  • МОН
  • РУО Търговище
  • MOODLE
  • Електронен дневник
  • Шуменски университет
  • Национална педагогическа мрежа

  • Статистика

    Онлайн: 1
    Гости: 1
    Потребители: 0

    Влизане

    Начало » 2015 » Октомври » 30 » С впечатляващ флашмоб Първа Гимназия финализира честването на 110 години гимназиално образование
    6:10 PM
    С впечатляващ флашмоб Първа Гимназия финализира честването на 110 години гимназиално образование

    В подготовка на годишнината беше подредена музейната сбирка във входното фоайе на училището, за да може всеки, който влиза, да се срещне с историята  на образователното дело в града ни. Освен интересни уреди, стари книги, учебници, включително оригинал на Рибния буквар, там бяха поставени и запазените стари знамена. Новото знаме на най-старото училище беше тържествено осветено през септември.

    През последните дни в училището се проведе Седмоднев на Седмочислениците, в рамките на който всяка сутрин при влизане всички получаваха флаери с информация за съответния Седмочисленик и за гимназиалната история на училището. През първия учебен час се провеждаха петминутки на Седмочислениците. В електронната платформа на училището беше отворен тест, верните отговори на чиито въпроси се намират във флаерите. С имената на всички отговорили вярно на въпросите ще бъде организирана томбола с награди.

    Във видео формат бяха записани спомени на емблематични личности, свързали живота си с Първа гимназия. Клиповете са в YоuТube портала училището, а споделянето им в социалните мрежи направи съпричастни много по-широк кръг хора. Със спомените и пожеланията, получени на хартиен носител, ще бъде издаден сборник. Такива са поместени и във празничния брой на училищния вестник Искри.

    Бяха издирени архивни материали за историята на училището и на образователното дело в града ни. Ученици подготвиха историческа възстановка на заседанието на Общински съвет от 15 април 1905 г., на което се взема решение за откриване на първите гимназиални класове.

    На 29 октомври в  училището се проведе ден на отворените врати, превърнал се в незабравима среща на личности, за които първата в града гимназия е спомен, фактор или съдба. Беше изчетено и заключено в „капсулата на времето”, намираща се във входното фоайе, послание към бъдещите поколения. Там на диск и флаш памет ще бъдат съхранени и всички материали от честването.

    В навечерието на Деня на будителите, на 30 октомври,  на централния площад се проведе флашмоб, на който учениците и учителите от Първа гимназия шумно, но с гордост и основание заявиха своето ярко присъствие в образователната структура на Търговище, своето уважение към историята и дръзки мечти за бъдещето. А на представената историческа възстановка на заседанието на Общинския съвет от април 1905 г., всички присъстващи гласуваха „за” гимназиалното образование и казаха „Нека бъде гимназия”. Наситеното с много емоция събитие започна с масово изпяване на химна на училището и завърши с „Моя страна, моя България”.

    Прегледи: 1112 | Добавено от: IСОУ | Рейтинг: 5.0/1
    Всички коментари: 0
    Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
    [ Регистрация | Вход ]
    Търсене

    Календар
    «  Октомври 2015  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031

    Нашата анкета
    За или против ядрената енергетика сте?
    Всички отговори: 159

    Архив


    Copyright IСОУ"Св.Седмочисленици" © 2024