Първо СУ"Св.Седмочисленици" гр.Търговище Четвъртък, 2024-04-25, 1:25 PM
Добре дошли Гост | RSS      
Главно меню

Важни връзки
  • Главни учители
  • МОН
  • РУО Търговище
  • MOODLE
  • Електронен дневник
  • Шуменски университет
  • Национална педагогическа мрежа

  • Статистика

    Онлайн: 1
    Гости: 1
    Потребители: 0

    Влизане

    Начало » 2013 » Април » 19 » Европа – мечта или реалност за учениците от І СОУ „Свети Седмочисленици”
    9:46 AM
    Европа – мечта или реалност за учениците от І СОУ „Свети Седмочисленици”

    За 14 поредна година Младежки дом гр. Търговище провежда Общински конкурс за творчество „Слово и багра”.

    По традиция, ученици от І СОУ „Свети Седмочисленици” участват и в двата раздела – "Литературно творчество” и „Изобразително изкуство”. И тази година заеха призови места.

    В раздел „Литературно творчество”, участниците донесоха на училището 2 първи и 2 трети награди. Особено горди са с факта, че призът „Най-изявен педагог” е присъден на ръководителя на техния клуб „Слово”, г-жа Керанка Петкова. 

    Марина, спечелила І място, се гордее, че е българка, и живее с надежда:

    Аз се гордея, че съм българка, гордея се и със страната си, …, гордея се и с училището си, защото мога да го нарека европейско… . Вярвам, че всичко ще се оправи и младото общество ще има бъдеще – европейско бъдеще в родината ни и няма да се налага да напускаме България, за да получим образованието, което искаме. Аз вярвам!

    Според Йоанна, спечелила ІІІ място, членството на България в Европейския съюз е било мечта, към която някои са били скептично настроени:

    Но с усърдна работа и упоритост се постигат и най – недостижимите мечти, нали? И ето, че тази наша взаимна мечта за по-добро и успешно развитие на страната ни и на нас самите – нейните граждани, вече е реалност, от която можем само да се възползваме, като черпим знания и ценен опит.

    Дилян, също спечелил с І място, конкретизира: Политиците ни изговориха куп неща за Европа и Европейския съюз. Журналистите написаха куп статии по въпроса. Ние, учениците, непрекъснато слушаме, че за да се превърне Европа за нас в истинска реалност, за да станем естествена част от нея, трябва първо да променим отношението си към хората, особено към различните от нас.

    А запитали ли сме се доколко познаваме различните от нас? Познаваме ли наистина хората до себе си? Дали сме им дали възможност да покажат истинското си аз?  

    И Симона, също класирана на ІІІ място, обобщава:

    Европа е едновременно всичко и нищо. Всичко – за онези, които знаят какво искат и как да го постигнат,… не се страхуват да се опитват и трудят, за онези, които могат да сбъднат мечтите си. Но на тези, които само чакат наготово, които мислят, че всичко става от  само себе си, … Европа не може да даде нищо.

    В раздел „Изобразително изкуство”, категория „Рисунка”, второ и трето място също е спечелено от ученици на училището. С езика на цветовете, Светлана и София от VІІІ клас изпращат своето послание – как нашите деца гледат и виждат Европейския съюз  – мечта или реалност…

    Даниела Стоянова

    Прегледи: 916 | Добавено от: IСОУ | Рейтинг: 0.0/0
    Всички коментари: 0
    Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
    [ Регистрация | Вход ]
    Търсене

    Календар
    «  Април 2013  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930

    Нашата анкета
    Имате ли отношение към 8 март?
    Всички отговори: 144

    Архив


    Copyright IСОУ"Св.Седмочисленици" © 2024