Първо СУ"Св.Седмочисленици" гр.Търговище Петък, 2020-01-17, 7:26 PM
Добре дошли Гост | RSS      
Главно меню

Важни връзки
 • Главни учители
 • МОН
 • РУО Търговище
 • MOODLE
 • Електронен дневник
 • Шуменски университет
 • Национална педагогическа мрежа

 • Статистика

  Онлайн: 1
  Гости: 1
  Потребители: 0

  Влизане

  Начало » 2017 » Юни » 7 » ЕРАЗЪМ+, КД1: ОБУЧЕНИЕ НА УЧИТЕЛИ ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК В ETI-МАЛТА
  11:30 AM
  ЕРАЗЪМ+, КД1: ОБУЧЕНИЕ НА УЧИТЕЛИ ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК В ETI-МАЛТА

  Учителите по английски език Ивелина Суккария, Мария Атанасова и Севда Михайлова преминаха двуседмично обучение в ETI-Малта. След началото на учебната година те стартираха серия от работни ателиета, в които представиха пред всички заинтересовани колеги знанията си по следните теми: „Използване на интерактивна бяла дъска“, „Хуморът и забавните елементи в урока“, „Разнообразие от форми за уеб-базирано обучение“, „Проектно-базирано обучение“, „Методи и похвати за ангажиране и активно включване на ученика в урока“, „Работа в платформа Edmodo”.

  Бяха проведени открити уроци с учители по програма „Заедно в час“, със студенти от ШУ „Епископ Константин Преславски“ (М. Атанасова), „Технологиите в образованието“ (Р. Петрова, в сътрудничество с Ф. Рушудова); вътрешноучилищни квалификационни форми по темите „Работа с презентационни програми” (И. Суккариа) „Работа с образователни приложения” (С. Михайлова), „Офис 365 – облачни технологии”, семинар „Проектно-ориентирано и проектно-базирано обучение" (И. Суккариа), обучение за работа в платформа Moodle на новопостъпили колеги, уъркшоп „Създаване на електронна облачна библиотека /база данни с методически материали за съвместно ползване в МО по ЧЕ/-М. Атанасова.

  На национално ниво резултатите от преминатите обучения по Еразъм+, КД1 бяха споделени от С. Михайлова и М. Атанасова с колеги-преподаватели по английски език на работни срещи и семинари, организирани от Фондация „Америка за България“ и „Spelling Bee”. M. Атанасова подготви и представи пред колегите си презентация на тема „Пръчиците на Кюизинер“.

  В резултат от усвоеното по време на обучението в Малта и благодарение на осъществените контакти с учители от други държави, в сътрудничество с учителя по ИТ от Първо СУ „Свети Седмочисленици“ Фирдес Рушудова (също осъществила мобилност по КД1), беше реализиран съвместен проект с училища от гр. Приевидза, Словакия и Гданск, Полша. Целта на проекта бе осъществяване на контакти помежду ученици от 7. клас и онлайн комуникацията между тях на английски език. За целта беше създаден клас в образователната платформа Edmodo. Крайните продукти на проекта са презентации, представящи забележителностите на нашия град и на България, и като втори етап, поздравителни коледни картички на английски език. Презентациите бяха обменени с партньорите.

  Прегледи: 635 | Добавено от: IСОУ | Рейтинг: 0.0/0
  Всички коментари: 0
  Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
  [ Регистрация | Вход ]
  Търсене

  Календар
  «  Юни 2017  »
  ПнВтСрЧтПтСбНд
     1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930

  Нашата анкета
  24 май е:
  Всички отговори: 200

  Архив


  Copyright IСОУ"Св.Седмочисленици" © 2020