Първо СУ"Св.Седмочисленици" гр.Търговище Вторник, 2019-07-16, 3:20 PM
Добре дошли Гост | RSS      
Главно меню

Важни връзки
 • Главни учители
 • МОН
 • РУО Търговище
 • MOODLE
 • Електронен дневник
 • Шуменски университет
 • Национална педагогическа мрежа

 • Статистика

  Онлайн: 1
  Гости: 1
  Потребители: 0

  Влизане

  Начало » 2013 » Февруари » 1 » Център по природоматематически науки в Първо СОУ „Свети Седмочисленици”
  2:35 PM
  Център по природоматематически науки в Първо СОУ „Свети Седмочисленици”

  В Първо СОУ „Свети Седмочисленици” стартира проект за създаване на център по природоматематически науки с високотехнологична учебна среда. Проектът се финансира от Фондация „Америка за България”, която подкрепя инициативи за подобряване на качеството на преподаване и обучение в българските училища и университети и е на стойност 212 000 лв. Съфинансирането от страна на училището е в размер на 30% от общата сума.

  Целта на проекта е създаване на високотехнологична среда за учебния процес, както и модернизиране на базата по природни науки в посока разширяване на възможностите за интерактивно обучение и експериментални дейности. Предвижда се разширяване на възможностите за електронно обучение за училището като цяло. Целта кореспондира със задачата за повишаване на интереса и мотивацията за учене на учениците.

  За реализиране на целта ще бъде създаден център по природоматематически науки, разположен на трети и четвърти етаж, да бъдат основно ремонтирани, обзаведени и оборудвани 8 стаи, две фоайета и частта от стълбището между трети и четвърти етаж, свързваща двете фоайета. Центърът ще е  отделен с две летящи портални врати от останалата част от училището.

  Два подвижни интерактивни кабинета, всеки с 16 преносими РС в специална количка за съхранение, пренасяне и зареждане, ще дадат възможност в часовете всички или част от учениците да изпълняват различни задачи, включително и дейности в електронната образователна платформа (онлайн решаване на тестове и др.). Виртуални лаборатории, които ще допълнят вече съществуващата техника ще  създадат нови възможности за учене чрез практически опит по природни науки. Тези иновативни идеи на ръководството на училището за по-широко прилагане на ИКТ в обучението бяха важни за одобряване на проектното предложение, защото фондацията заделя част от годишния бюджет в полза на проекти с иновационен компонент.

  Предвижда се фоайетата и коридорите да бъдат превърнати в привлекателни зони за отдих и социални контакти, да бъдат обзаведени с дивани и фотьойли, де има възможност за достъп до Интернет чрез киоск-системи.

  В рамките на проекта ще бъдат допълнително обучени 30 учители за работа в електронната образователна платформа и да се разшири обхвата на учениците, използващи ресурсите и изпълняващи различни дейности в образователната платформа.

  За изпълнение на проекта се планира полагане на доброволен труд от педагогическия и непедагогическия персонал за ръководство и администриране . За съфинансиране  са планирани средства от училищния бюджет, а също и  включване на училищен екип и родители в ремонтните дейности по демонтаж на ламперия, шкафове и др. Предстои  провеждане на благотворителна акция и концерт за набиране на средства. Първо СОУ пое този ангажимент в синхрон с един от водещите принципи на Фондация „Америка за България’ - да насърчава развитието на благотворителността в България посредством примера си и с конкретни инициативи.

  Четвъртък, 18 Октомври 2012 14:58
  Прегледи: 475 | Добавено от: IСОУ | Рейтинг: 0.0/0
  Всички коментари: 0
  Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
  [ Регистрация | Вход ]
  Търсене

  Календар
  «  Февруари 2013  »
  ПнВтСрЧтПтСбНд
      123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728

  Нашата анкета
  Имате ли отношение към 8 март?
  Всички отговори: 139

  Архив


  Copyright IСОУ"Св.Седмочисленици" © 2019