Първо СУ"Св.Седмочисленици" гр.Търговище Събота, 2024-04-20, 0:03 AM
Добре дошли Гост | RSS      
Главно меню

Важни връзки
  • Главни учители
  • МОН
  • РУО Търговище
  • MOODLE
  • Електронен дневник
  • Шуменски университет
  • Национална педагогическа мрежа

  • Статистика

    Онлайн: 1
    Гости: 1
    Потребители: 0

    Влизане

    Начало » 2015 » Ноември » 25 » „Активна, атрактивна и интерактивна Европейска е-математика” в Първа гимназия
    4:00 PM
    „Активна, атрактивна и интерактивна Европейска е-математика” в Първа гимназия

    Първа гимназия, следваща започнатата преди почти десетилетие тенденция на отваряне към по-широки Европейски хоризонти, стартира ново международно партньорство. То е резултат от успешна кандидатура по Програма Еразъм+ и се осъществява с финансовата подкрепа на Европейската Комисия. Одобреният проект е стратегическо партньорство в сферата на училищното образование, ключова дейност „Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики” и е с приблизителен бюджет 190 хил. евро. Търговищкото училище има водеща роля в проекта и ще работи в екип с още осем образователни институции от Германия, Естония, Италия, Испания, Литва, Португалия, Франция и Хърватия. „Активна, атрактивна и интерактивна Европейска е-математика” е темата, по която партньорите ще си сътрудниат до края на месец август 2017 година.

    Вече започнаха дейностите както на местно, така и на Европейско ниво. Беше проведена първата транснационална среща по проекта, на която присъстваха представители от партниращите училища, а домакин беше търговищкото училище. Партньорите се запознаха с договорните ангажименти, обсъдиха и планираха в детайли работната програма за първата проектна година, разпределиха задачите и отговорностите на всяка една от сътрудничещите си образователни институции. Акцент в програмата на срещата беше работна сесия, на която участниците представиха обучението по математика в своите училища, иновации в методиката на преподаване, уеб-базирано обучение и софтуер, използван от учителите за създаване на електронно учебно съдържание. Обменът на информация по тези теми е от огромна значимост за успеха на партньорството, тъй като основният краен продукт на проекта ще бъде електронна образователна платформа за обучение по математика, насочена към нуждите на ученици на възраст от 13 до 19 години.

    Лидерската роля в новото партньорство на представители на педагогическия екип на Първа гимназия е както отговорност и предизвикателство, така и залог за високото качество на реализиране  на проекта.

    Тази публикация отразява само личните виждания на нейния автор и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в нея информация.

    Б.Ботева - координатор на проекта

    Прегледи: 921 | Добавено от: IСОУ | Рейтинг: 5.0/2
    Всички коментари: 0
    Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
    [ Регистрация | Вход ]
    Търсене

    Календар
    «  Ноември 2015  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30

    Нашата анкета
    Имате ли отношение към 8 март?
    Всички отговори: 144

    Архив


    Copyright IСОУ"Св.Седмочисленици" © 2024