Първо СУ"Св.Седмочисленици" гр.Търговище Вторник, 2024-04-23, 10:10 PM
Добре дошли Гост | RSS      
Главно меню

Важни връзки
  • Главни учители
  • МОН
  • РУО Търговище
  • MOODLE
  • Електронен дневник
  • Шуменски университет
  • Национална педагогическа мрежа

  • Статистика

    Онлайн: 1
    Гости: 1
    Потребители: 0

    Влизане

    Начало » 2017 » Юни » 5 » Участие в международен конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“ на ученици от I СУ „ Свети Седмочисленици”
    3:44 PM
    Участие в международен конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“ на ученици от I СУ „ Свети Седмочисленици”

    В  конкурсa за детска рисунка „С очите си видях бедата” от I СУ „ Свети Седмочисленици” участваха общо 7 ученици - четири  от V „г” клас, двама ученици от V „в” клас и един  от VIII „б” клас. Конкурсът се провежда в три етапа – общински, областен  и  национален.

    До 10.05.2017 година участниците в конкурса изпратиха своите рисунки до съответната Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ по местоживеене.

    В общинския етап на конкурса участваха ученици от всички възрасти  на трите обявени категории.

    Областният етап на конкурса се проведе на 29.05.2017г. в Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ /РДПБЗН /.

    Първите три места грабнаха участниците на I СУ „Св.Седмочисленици” - във втора възрастова група – за деца от 11 до 13 години, като те продължават участието си в националния етап, който ще се проведе през месец октомври 2017 година в град София.

    Участниците бяха изпълнили най-добре тематично задачата. Познанията на подрастващите, свързани с основни за рисковете от бедствия начини за поведение и действие, първа долекарска помощ, дейностите на Единната спасителна система бяха изобразени на листа.

    Колоритът, техниката на изпълнение както и фигуралната композиция на спасителите и жертвите от бедствията бяха предадени много образно.

    На I място е рисунката на Жанет Галинова Ганева - ученичка от VII „ в” клас. Различна рисунка, отличаваща се от останалите с контраст на цветовете, с интересна техника на изгаряне на самия рисувателен лист, силна като внушаемост, спечели единодушно мнението на журито.

    Рисунката на 2 място е на Симона Стелиянова Владимирова ученичка от V„г” клас, която също се класира за националния конкурс. Единствено тя от всички участници беше изобразила бедствието наводнение и спасителната акция.

    На трето място е рисунката на Ивайло Стойчев Стойчев също от V „г” клас. Той беше изобразил катастрофа и спасителите от бърза помощ.

    Всички участници в конкурса: „ С очите си видях бедата” ще получат специални грамоти от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ /РСПБЗН/.

    С рисунките на победителите в националния конкурс се организира международна изложба и се провежда официална церемония по награждаване на победителите и отличените.

    Прегледи: 1147 | Добавено от: IСОУ | Рейтинг: 5.0/1
    Всички коментари: 0
    Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
    [ Регистрация | Вход ]
    Търсене

    Календар
    «  Юни 2017  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930

    Нашата анкета
    Случват ли се чудеса по Коледа?
    Всички отговори: 107

    Архив


    Copyright IСОУ"Св.Седмочисленици" © 2024