Първо СУ"Св.Седмочисленици" гр.Търговище Събота, 2024-04-20, 2:12 PM
Добре дошли Гост | RSS      
Главно меню

Важни връзки
  • Главни учители
  • МОН
  • РУО Търговище
  • MOODLE
  • Електронен дневник
  • Шуменски университет
  • Национална педагогическа мрежа

  • Статистика

    Онлайн: 1
    Гости: 1
    Потребители: 0

    Влизане

    Начало » 2013 » Февруари » 1 » Първо СОУ „Свети Седмочисленици”: С български чар, на езика на Шекспир, в страната на Гауди и Дали
    1:15 PM
    Първо СОУ „Свети Седмочисленици”: С български чар, на езика на Шекспир, в страната на Гауди и Дали
    След тримесечна работа по темата „Местните съкровища през погледа на учениците”, потеглихме към Олот, Каталония, където представихме пред партньорите резултатите от нашите проучвания и творчески инициативи. Петата, предпоследна работна среща по международното училищно партньорство „Нашите съкровища”, се проведе в столицата на „страната на вулканите”, под каквото име е известен районът в провинция Гароча, от 26-и февруари до 2-ри март. Учениците започнаха дейностите по темата в началото на ноември миналата година с анкета сред своите съученици и учители, родители и близки, представители на местната власт и интелектуалци, като въпросите бяха насочени към мотивите на интервюираните за живот и работа в града ни. Участниците в работата по проекта направиха класификация и изчерпателен списък на „Местните съкровища”: исторически, природни, архитектурни, известни наши съграждани. Най-интересните факти, обекти и личности бяха включени във финалната презентация и представени пред  партньорите в училището в Олот.
    Градът-домакин на срещата, уникален по своето местоположение между кратерите на три вулкана, се намира само на час и половина път от Барселона, в северозападна посока.
    Домакините се постараха да направят нашия престой в Каталония незабравим, като ни показаха много интересни и уникални местни забележителности. Без съмнение, най-голямата от тях беше театърът-музей на Салвадор Дали в родния му град Фигерес, намиращ се в близост до Олот.
    Имахме изключителното удоволствие и шанс да разгледаме и столицата на Каталония – Барселона. Не пропуснахме да посетим задължителните за туристите дестинации, като катедралата "Саграда Фамилия", парка „Гюел”, най-известните централни улици „Ла Рамбла” и „Пасей де Грасия”, пристанището и крайбрежната зона. Домакините се бяха погрижили да качат градуса на настроението ни, като ни изненадаха с организирано посещение на митичния и сакрален за всички футболни фенове „Камп Ноу”-официалния стадион на ФК „Барселона”.
    С чар, интелект, чувство за хумор и отлични комуникативни умения на английски език, нашите ученици станаха всеобщи любимци и „душата” на всяка компания. Започнаха много нови приятелства, заваляха покани за гостувания, даже започна планирането на извънредна, седма среща по проекта, която да бъде проведена през идното лято на нашето Черноморие. Дни след края на срещата в Олот, контактите в социалните мрежи не спират.
    С нови сили и заредени с емоции, започваме работа по последните две теми на партньорството и подготовка за заключителната работна среща по проекта, която ще се проведе в началото на месец май в Братислава – столицата на Словакия.

    Сряда, 07 Март 2012 19:10
    Прегледи: 1083 | Добавено от: IСОУ | Рейтинг: 0.0/0
    Всички коментари: 0
    Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
    [ Регистрация | Вход ]
    Търсене

    Календар
    «  Февруари 2013  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728

    Нашата анкета
    24 май е:
    Всички отговори: 207

    Архив


    Copyright IСОУ"Св.Седмочисленици" © 2024