Първо СУ"Св.Седмочисленици" гр.Търговище Вторник, 2024-04-16, 3:46 PM
Добре дошли Гост | RSS      
Главно меню

Важни връзки
  • Главни учители
  • МОН
  • РУО Търговище
  • MOODLE
  • Електронен дневник
  • Шуменски университет
  • Национална педагогическа мрежа

  • Статистика

    Онлайн: 1
    Гости: 1
    Потребители: 0

    Влизане

    Начало » 2013 » Февруари » 1 » Отличен
    2:00 PM
    Отличен
    Отличен за  отбора по тенис на маса на I СОУ,,Свети Седмочисленици,, на Световното ученическо първенство  в гр. Каляри Италия.
    Като републикански шампион за 2011 год., отборът по тенис на маса на    Първо СОУ,,Свети Седмочисленици,, 8-10 клас – юноши, придоби право на участие в Световните ученически игри, които се проведоха в гр. Каляри , Италия , в периода        31 март – 6 април 2012 год.  Четиримата наши представители бяха Светозар Стоянов – 10б клас, Валентин Николов – 9в клас, Никола Маринов – 10а клас и  Мариян Ангелов –    9 а клас, треньор на отбора – старши учител по ФКС Мирослав Иванов.

    Световното първенство се проведе в 3 направления: училищни отбори, национални отбори и деца – инвалиди -  общо 450 участници, на 20 маси, в 3 зали на спортния комплекс на Каляри.

    Отборите бяха разделени след жребий в 3 групи по 5. Нашите попаднаха в група ,,С,, заедно с отборите на Китай, Турция , Люксенбург и Ирландия. След 3 загуби и една победа, отборът зае 4-то място в предварителната група, което му даде право да участва в директен двубой с отбора на Израел , за разпределение на местата от 9-то до 15-то място. След убедителната победа с 4:0, в следващия двубой, нашият отбор се изправи срещу Гърция и отново победи със същия резултат.  Така в спор за 9-10 място загубихме драматично от отбора на Белгия с 4:3.

    С резултатите, които постигнаха, нашите момчета показаха, че са равностойни на своите връстници. Трябва да отбележим, че останалите представители бяха от спортно ориентирани училища. Крайното класиране в отборното първенство придоби следния вид :

    1място – Китай

    2 място – Китайско Тайпе

    3-4 място – Германия и Полша

    В индивидуалния турнир участваха всички състезатели от училищните и националните отбори – 200 юноши. Изключителен резултат постигна Светозар Стоянов, който в своя поток след 2 победи над представители на Германия и Ирландия, загуби много оспорвано с 3:2 от състезателя на Китайско Тайпе. Това му отреди 17 място в крайното класиране.

    Интересна система беше приложена в турнира по двойки. Всички момчета и момичета, отпаднали в 1-ви и 2-ри кръг на индивидуалния турнир, с личните си номера, бяха събрани в обща урна. Компютър,  на случаен принцип, определи двойките, които да се състезават до финала. Нашите момчета Никола Маринов и Валентин Николов , и двамата, след 2 победи и една загуба заеха 9-тите места.

    Турнирът продължи 6 дни, с един почивен, в който бяха разгледани забележителностите на гр. Каляри – изключително красивата старинна крепост и древен замък. Тогава беше организирана и ,,Вечер на нациите,,, където  бяхме представени с мултимедийна презентация. Интерес предизвикаха също и  българския фолклор и традиционните, специфични, нашенски деликатеси и напитки.

    Момчетата се запознаха с много свои връстници, с които освен че сравниха уменията си в тениса на маса, създадоха нови приятелства, което и целта на спорта – да сближава хората и нациите. Така спортното състезание се превърна в един незабравим празник за всички !

    Горди сме с вашите успехи , момчета !!!

    А ето мнението и на капитана на отбора Светозар Стоянов : ,, Мисля , че 10-тото място в отборното класиране на такъв висок форум е много достойно. Срещнахме силни съперници и живяхме в атмосферата на голям тенис на маса. Като цяло съм доволен от начина, по който играх и спечеленото 3-то място в моя поток. А и всички момчета показаха максимума от себе си. Сега сме изпълнени с много положителни емоции и безкрайно мотивирани да постигнем по-високи резултати в бъдеще.

    Треньорът на отбора Мирослав Иванов, от свое име и от името на момчетата, изказва своята голяма благодарност на община Търговище и лично на кмета д-р Мирев, на цялото ръководство и колегите от I СОУ и лично на директора г-жа Зафирова, като и на СКТМ ,,Пътинженерингстрой-Т-,,Светкавица,, гр. Търговище, за оказаната финансова помощ и морална подкрепа.


    Петък, 20 Април 2012 16:05
    Прегледи: 1144 | Добавено от: IСОУ | Рейтинг: 0.0/0
    Всички коментари: 0
    Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
    [ Регистрация | Вход ]
    Търсене

    Календар
    «  Февруари 2013  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728

    Нашата анкета
    Случват ли се чудеса по Коледа?
    Всички отговори: 107

    Архив


    Copyright IСОУ"Св.Седмочисленици" © 2024