Първо СУ"Св.Седмочисленици" гр.Търговище Четвъртък, 2024-03-28, 8:14 PM
Добре дошли Гост | RSS      
Главно меню

Важни връзки
  • Главни учители
  • МОН
  • РУО Търговище
  • MOODLE
  • Електронен дневник
  • Шуменски университет
  • Национална педагогическа мрежа

  • Статистика

    Онлайн: 1
    Гости: 1
    Потребители: 0

    Влизане

    Начало » 2013 » Февруари » 1 » Идея за училище на бъдещето донесе златен медал на търговищки ученик
    2:58 PM
    Идея за училище на бъдещето донесе златен медал на търговищки ученик

    Стефан Бачев от І СОУ „Свети Седмочисленици” зае първо място  в националното състезанието по предприемачество, организирано от Джуниър Ачийвмът.

    Десетокласникът от Първа гимназия беше единственият представител на област Търговище. Той се учи на предприемачество по програмите на Джуниър Ачийвмът в учебната компания на училището под ръководството на старши учител по география Росица Станкова.

    Шейсетте участници в събитието, проведено през световната седмица на предприемачеството, бяха предварително подбрани въз основа на решение по зададен казус. На състезанието, преминало под формата на интензивен 24 часов уъркшоп за генериране на бизнес идея, отборът, в който беше включен Стефан, работи по темата „Как изглежда идеалното училище”. Младите предприемачи, подпомогнати от бизнес-консултат , генерираха идея, която свързва обучението с приключението, защото и двете трябва да продължат през целия живот.   Тяхното училище ще е във формата  на числото 8 -  символ на безкрайността. Стените на уникалната сграда ще са от стъкло, за да се вижда всичко отвън и отвътре. В сектор Алфа ще има ледена площадка, защото всички обичат спорта /особено нетрадиционния/, а в сектор Бета ще има зоологическа градина, терариум и ботаническа градина. Учениците сами ще се грижат за растенията и животните, което ще ги успокоява и така на практика ще научават повече по биология, химия, география и други предмети. Класните стаи ще са модерни, светли, пъстри. Ще се използва модерна техника при преподаване и регистриране на знанията. Екипът разработи и финансов план, според който училището ще се финансира от държавата, Еврофондове и загрижени за образованието родители.

    Стефан и съотборниците му получиха грамоти, златни медали, таблети и нов импулс за следващи предприемачески приключения.

    Представянето на Стефан безспорен успех за Първо СОУ, което първо в областта въведе програмите на Джуниър Ачийвмънт във всички образователни степени и от години работи за изграждане на бизнес умения на младите хора.

    Севдалина Зафирова, директор на Първо СОУ Търговище
    Сряда, 05 Декември 2012 20:35

    Прегледи: 1198 | Добавено от: IСОУ | Рейтинг: 0.0/0
    Всички коментари: 0
    Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
    [ Регистрация | Вход ]
    Търсене

    Календар
    «  Февруари 2013  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728

    Нашата анкета
    24 май е:
    Всички отговори: 207

    Архив


    Copyright IСОУ"Св.Седмочисленици" © 2024