Първо СУ"Св.Седмочисленици" гр.Търговище Петък, 2024-04-19, 7:35 AM
Добре дошли Гост | RSS      
Главно меню

Важни връзки
  • Главни учители
  • МОН
  • РУО Търговище
  • MOODLE
  • Електронен дневник
  • Шуменски университет
  • Национална педагогическа мрежа

  • Статистика

    Онлайн: 1
    Гости: 1
    Потребители: 0

    Влизане

    Начало » 2017 » Юни » 19 » Финална конференция по проект „Активна, атрактивна и интерактивна европейска е-математика”
    1:36 PM
    Финална конференция по проект „Активна, атрактивна и интерактивна европейска е-математика”

    На 17 и 18 юни във вилно селище „Пирин” на СОК „Камчия” Първо СУ „Свети Седмочисленици”гр. Търговище проведе конференция за представяне на своето международно партньорство по Ключова дейност 2 „Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики“ на европейската програма Еразъм+.  В събитието участие взеха 40 представители от 16 образователни институции от Търговищка, Шуменска и Разградска област. Гости и участници от РУО-Търговище бяха Кремелита Бонева – началник отдел „Инспектиране и организационно-методическа дейност” и Маргарита Гаджовска – старши експерт по математика.Представители на ШУ “Епископ Константин Преславски” бяха проф. д-р Светлозар Вацов от катедра „Педагогика и управление на образованието” на Педагогическия факултет, гл. ас д-р Красимир Харизанов от катедра „Методика на обучението по математика и информатика”  и гл. ас. д-р Мирослав Христов от катедра „Математически анализ” на Факултета по математика и информатика.

    Програмата на конференцията включи общо представяне на партньорството и резултатите от него, представяне на интелектуалните продукти (планове на уроци по математика; електронна образователна платформа за обучение по математика; методическо ръководство за иновативна математика; изводи и препоръки към учителите за организиране на обучение, гарантиращо активна, атрактивна и интерактивна училищна математика), оценка и въздействие на партньорството върху участващите в него осем училища от България (координатор на проекта), Германия, Италия, Испания, Португалия, Естония, Литва и Хърватия.

    Участниците в конференцията бяха включени и в два уъркшопа по темите „Работа в електронна образователна платформа MOODLE” и „Симетрията в математиката”.

    Ръководството, под формата на книга (електронна и печатна), се основава на някои резултати от проекта и е тясно свързано с другите интелектуални продукти – урочните планове и платформата за електронно обучение, създадени от учителите по математика, участващи в дейностите по проекта. Ръководството би представлявало интерес за учители по математика, бъдещи учители, експерти, обучители на учители и други, заинтересовани в сферата страни. Представените в Ръководството дейности описват главно методи и подходи на преподаване, в които учениците играят активна роля, взаимодействат помежду си, сътрудничат си, проучват различни източници на информация, обекти, процеси и явления и в резултат на това генерират знания, формират или развиват умения и компетентности. Акцентът е поставен върху уеб базираното обучение, игри и състезания с използване на компютърни приложения за генериране на различни типове тестови задачи и въпроси, интердисциплинарния подход и проектно базираното обучение, образователни игри, дискусии, забавни математически дейности, задачи с практическа насоченост.

    Платформата за електронно обучение (като основен интелектуален резултат от партньорството) и иновативните методи за преподаване и учене, част от които са представени в Ръководството, дават един иновативен подход към преподаване на математика и могат да направят обучението значително по-интересно, мотивиращо и ефективно.

    Първо СУ „Свети Седмочисленици”

    Прегледи: 1124 | Добавено от: IСОУ | Рейтинг: 5.0/2
    Всички коментари: 0
    Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
    [ Регистрация | Вход ]
    Търсене

    Календар
    «  Юни 2017  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930

    Нашата анкета
    Случват ли се чудеса по Коледа?
    Всички отговори: 107

    Архив


    Copyright IСОУ"Св.Седмочисленици" © 2024