Първо СУ"Св.Седмочисленици" гр.Търговище Събота, 2024-04-20, 11:22 AM
Добре дошли Гост | RSS      
Главно меню

Важни връзки
  • Главни учители
  • МОН
  • РУО Търговище
  • MOODLE
  • Електронен дневник
  • Шуменски университет
  • Национална педагогическа мрежа

  • Статистика

    Онлайн: 1
    Гости: 1
    Потребители: 0

    Влизане

    Начало » 2013 » Февруари » 01

    Първо СОУ „Свети Седмочисленици" в Търговище като базово училище на ШУ „Еп. К. Преславски" бе домакин на съвместен семинар с Методическия съвет на университета на тема „Създаване на високотехнологична учебна среда”.

    Гостите от ШУ наблюдаваха  урок при първокласници с използване на софтуерната система Енвижън. Висок интерес и много въпроси предизвика демонстрацията на възможностите на електронната платформа на училището. Използването на 3D мултимедийна техника в учебния ... Още>>

    Прегледи: 965 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    Част от екипа ученици и учители от Първо СОУ „Свети Седмочисленици”, участващи в дейностите по междуучилщното партньорство на тема „Твоята Европа: демократично създаване и споделяне” , преди броени дни се завърна от участие във втората работна среща, провела се в Атина. За нас това беше пътуване, близко в географски,  далечно в исторически аспект и ключово по отношение тематиката на проекта, отвело ни до Гърция-„люлката на демокрацията”. А поради провежданите по време на престоя ни протестни действия и стачки, станахме неволни свидетели на прояви на гражданското общество и демокрация „в действие”.

    ... Още>>

    Прегледи: 1194 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    На 20.12.2012г. учениците от IIа клас изиграха  пред  малките първокласници , своите родители и учители  от училището,  пиесата „Нощта на чудесата" от Наталия Огнянова. За втори път драматизираха пиеса от издателство „Даниела Убенова".Изнесоха и програма от стихове и песни за Рождество Христово. Така отбелязаха настъпващата Коледа.Гостите ги възнаградиха с горещи аплодисменти.

    Вълнуващи моменти от пиесата се изпратиха до издателството по тяхна молба.
    ... Още>>
    Прегледи: 1060 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    В Първо СОУ „Свети Седмочисленици” набира скорост проектно-базираното обучение по предмети. Целта е изграждане на умения у уче­ниците – интелектуални (за планиране и организиране на дей­ността; анализ и синтез на информация; формулиране на въпроси; търсене на отговори и решения, аргументиране на мнения ), социални (за личностно общуване и представяне, за лична и социална отговорност, за толерантност, за оказване на помощ), практически (за  наблюдаване; кон­струиране и др.)

    Например, учениците от десети клас активн ... Още>>

    Прегледи: 1864 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    Ученици от І СОУ „Свети Седмочисленици” участваха в организирания от МИКЦ – Търговище и Младежки дом – Търговище конкурс за коледна картичка и украса „Коледни чудеса”.

    За достойното представяне на учениците е показателно окончателното класиране – първите три места в раздел „Коледа картичка” са спечелени от възпитаници на училището: І и ІІ място заемат шестокласничките Мария Руменова и Стела Веселинова, а на ІІІ място е класирана картичката на Бетина Бонева, ученичка от V клас. Грамота за цялостната колекция раздел „К ... Още>>

    Прегледи: 1026 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    На 19 януари, събота, Областният информационен център – Търговище (ОИЦ) организира снежен празник на открито под мотото „Спортуваме и информираме!” по случай Световния ден на снега – 22 януари.

    На празника присъстваха  първокласниците от І б клас, ученици от ІІ а и ІV а и б класове, техните родители и класните ръководители - М. Трифонова,  А. Трендафилов ... Още>>

    Прегледи: 910 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    Над 100 ученици и учители от цялата страна, сред които и двама представители от Първо СОУ „Свети Седмочисленици” - Йоанна Цочева от 11-а клас и Росица Станкова – старши учител по история и география, участваха в първия креативен лагер на Джуниър Ачийвмънт България,  проведен неотдавна в Боровец.. В рамките на 3 дни участниците  се учиха да работят в екип, на лидерство и креативно мислене, решаваха разнообразни  казуси. Като допълнителна задача всички участници търсиха решение на въпроси като  „Как да стигнем до луната с колело?, Как да направим скулптура от вятър?, Как да четем невидим текст?" и др.  Фасилитатори на отделните панели бяха бизнес –доброволците Кирилка Ангелова и Димитъ ... Още>>

    Прегледи: 964 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    В истински празник се превърна урока за числата от 0 до 20, на който на първокласници от Първо СОУ „Свети Седмочисленици” бяха поканили своите родители. Гостите с удоволствие присъстваха на  перфектно организирания и проведения от г-жа Марийка Трифонова урок.  Малките математици решаваха интересни и разнообразни задачи и умело работеха с мишките (по системата Енвижън). Математиката се оказа интересна и приятна за всички, а урокът беше още един повод деца,родители и учители да бъдат заедно.

    ... Още>>
    Прегледи: 931 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    Късмети и пожелания раздаваха днес ученици на училищния парламент в I СОУ "Св. Седмочисленици” – гр. Търговище. Учениците от прогимназиален етап изработиха кутия и я напълниха с късмети за ученици, учители и родители. По-големите ученици подготвиха табло на желанията, на което всеки ученик от училището имаше възможност да напише своето желание за Новата 2013 година.

    Празнично настроение и нетърпение за предстоящите празници царяха по коридорите на училището.

    ... Още>>
    Прегледи: 890 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    На 14. 12. 2012 година в Конферентната зала на I СОУ  „Св. Седмочисленици” град Търговище се състоя концерт „Зимна приказка”, изнесен с много радост, щастие и коледно настроение от децата от подготвителната група на училището с учител Кремена Йорданова. С усмивки и блясък в очите те изпълниха „Шаро и първият сняг”, „Коледни камбанки”, „С червените ботушки” и други любими детски песни, посветени на зимата и предстоящите празници. Малките певци бяха бурно аплодирани от техните родители.

    ... Още>>
    Прегледи: 925 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    Седмицата на здравословното хранене беше отбелязана и от най-малките ученици на Първо СОУ „Свети Седмочисленици” град Търговище. Подготвителната група съвместно със здравния кабинет на училището приготвиха сандвичи от полезни за здравето продукти.


    Петък, 21 Декември 2012 12:01
    Прегледи: 863 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    На 08.12 2012г. – събота от 10.00 ч. в град Търговище се проведе Коледно математическо състезание.

    На състезанието премериха сили ученици от всички училища от 1 до 12 клас.

    Общият брой на първокласниците  е 45,  от които 30 бяха възпитаници на І СОУ

    „ Свети Седмочисленици”. А ето и класирането:

    1 място с 58 точки: Ивайла Здравкова Георгиева, Ева  Ангелова Владимирова и Ерай Кенанов Ахмедов;

    2 място с 55 точки – Айсевел Алтънаева Ахмедова

    3 място с 54 точки – Михаил Бориславов Банков и Селиме Хасанова Исмаилова

    Всички те са ученици от първи „б” клас, при  І СОУ „ Свети Седмочисленици” - с класен ръководител М. Трифонова.

    Вторник, 18 Декември 2012 07:51
    Прегледи: 1191 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    Ученици и учители от Първо СОУ „Свети Седмочисленици” се включиха в разнообразни дейности, свързани с отбелязването на Европейската седмица в Търговищка област в периода от трети до седми декември.

    Средношколци от училището получиха специална покана да представят участието си в няколко поредни международни проекти, което училищната общност прие като заслужено признание за европейското измерение на предлаганото в образователната институция обучение. Александра Здравкова и Йоанна Андонова от 10 „б” клас подготвиха презентация на тема „Какво е Европа за мен?”, в която дадоха израз на мислите си за мястото на нашата родина в Обединена Европа, представиха своята гледна точка към Европа, която ги покори и Европа, покорена и „завладяна” от тях при участията им в работни срещи в рамките на междуучилищните партньорства. Презентацията, представена като част от програмата на ... Още>>

    Прегледи: 990 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    В първо СОУ „Свети Седмочисленици” се проведе антиспин кампания под мотото „Животът е безценен”.  Тя беше организирана от клуб „Сексуално и репродуктивно здраве” по проект УСПЕХ с ръководител Живко Зафиров и беше насочена  към предизвикателствата на рисковото сексуално поведение .

    На училищния хепънинг, участниците в  клуба  бяха подготвили информация за ХИВ/СПИН, начините на предаване и средствата за предпазване от  инфекцията. Бяха раздадени презервативи  като особено внимание се обърна на употребата йм  като ефективен и евтин начин за предпазване от ХИВ и други сексуално преносими инфекции. Чрез игри и викторина присъстващите обогатиха знанията си за безрисковото и отговорното сексуално поведение. Филмът  ”Трафик” предизвика дискусия и беше сериозен повод за размисъл по темата. Толерантното  отношение към хората, ж ... Още>>

    Прегледи: 955 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    Стефан Бачев от І СОУ „Свети Седмочисленици” зае първо място  в националното състезанието по предприемачество, организирано от Джуниър Ачийвмът.

    Десетокласникът от Първа гимназия беше единственият представител на област Търговище. Той се учи на предприемачество по програмите на Джуниър Ачийвмът в учебната компания на училището под ръководството на старши учител по география Росица Станкова.

    Шейсетте участници в събитието, проведено през световната седмица на предприемачеството, бяха предварително подбрани въз основа на решение по зададен казус. На състезанието, преминало под формата на интензивен 24 часов уъркшоп за генериране на бизнес идея, отборът, в който беше включен Стефан, работи по темата „Как изглежда идеалното училище”. Младите предприемачи, подпомогнати от бизнес-консултат , генерираха идея, която свързва обучението с приключе ... Още>>

    Прегледи: 1201 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    В края на миналата седмици в София се проведе национален екологичен семинар и конференция  „Стъпвай леко", организирани от фондация „Партньори-България" като заключително събитие по проекта с международно участие Make the Link − Climate exChange.

    Като представители на област Търговище във форума  взеха участие Румяна Радославова – старши учител по  география и икономика, Симона  Иванова и Кристина Маринова- ученици от 12 и 9 клас, всичките от  Първо СОУ"Св. Седмочисленици".  Търговищкото училище беше изключително активно през трите години работа по проекта. Есето на Симона, с което тя спечели наградата Kindle Touch WiFi, отличаващо се с активната позиция и искрена загриженост към обезлесяването, заедно с мненията на други участници, бяха обобщени в декларация, която вече е представена пред Европейския парламент. Евродепутатът ... Още>>

    Прегледи: 1083 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    На 21 ноември в Първо СОУ „Свети Седмочисленици” стартира получаването на плодове и зеленчуци за учениците от подготвителна група и от начален етап по схемата „Училищен плод”. Тя се финансира от Европейския фонд за гарантиране на земеделието, както и от държавния бюджет. В продължения на няколко месеца малчуганите ще хапват два пъти седмично ябълки, круши, моркови и др. пресни плодове и зеленчуци.Целта е  подобряване на хранителните навици на децата и  повишаване на тяхната информираност, както и на техните родители и учители за принципите за здравословно хранене.

    Севдалина Зафирова
    Четвъртък, 22 Ноември 2012 19:16

    Прегледи: 1246 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    Ученици и учители от І СОУ „Свети Седмочисленици” се присъединиха към станалото вече традиционно отбелязване по цял свят на „Седмица за справянето с тормоза”.

    Начало на Седмицата беше поставено в часа на класа с представяне на презентация под мотото „Ние сме по-добре БЕЗ тормоз”.

    На подреденото в училището табло бяха изложени проекти за плакати, слогани, компютърни графични изображения и публикации /брошури и рекламни листовки/, създадени от учениците по време на извънкласни дейности, с които те отричат тормоза като форма на общуване.

    Ден от седмицата – сряда, беше обявен за учениците от начален етап за „Ден на розовото настроение”. В този ден най-малките „розови” госпожици танцуваха под звуците на любими песни. Други предадоха своето послание с изработено от тях Дърво на приятелството. По-големите работиха с природни ма ... Още>>

    Прегледи: 957 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    Кампания „До училище пеша", посветена на пешеходната безопасност на децата, проведоха в Първo СОУ „Свети Семочисленици”. Тя бе организирана по повод обявения месец на пешеходната безопасност от Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата.

    Ред инициативи бяха проведени в търговищкото школо в рамките на кампанията. Служители от „Пътна полиция" се отзоваха за среща с учениците на тема „Как да се опазим на пътя?", проведено бе и практическо занятие за движение по улиците с и без регулировчик. Възпитаниците на училището подготвиха специално радиопредаване, посветено на Световния ден за възпоменание за жертвите от пътно-транспортни произшествия.

    При организирането и провеждането на мероприятията активно бяха привлечени членовете на училищната комисия по БДП и родителската общност. ... Още>>
    Прегледи: 1128 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    Студенти от Шуменски университет „Епископ Константин Преславски” се учиха на педагогическо майсторство от учители на Първо СОУ „Свети Седмочисленици”.    Студентите посетиха часове по различни учебни предмети, в които наблюдаваха как технологичната обезпеченост на учебния процес заедно с творческия и иновативния подход на учителите правят уроците уникални и интересни.

    Те присъстваха и на демонстрации по природни науки, в които умело бяха съчетани възможностите на класическия демонстрационен експеримент и модерната мултимедийна техника, включително 3D видео и приложения със системата Кинект.

    Поредното посещение на студенти в търговищкото училище в изпълнение на подписания договор, по силата на който І СОУ „Свети Седмочисленици” е базово училище на ШУ „Епископ Константин Преславски”.

    Понеделник, 19 Ноември 2012 13:20 ... Още>>
    Прегледи: 929 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    Петдесет дни крачкомери отброяваха всяка стъпка на децата от І б клас в І СОУ„Свети Седмочисленици”. Инициативата е по програма „Global Children’s Challenge 2012” на Световната здравна организация и е насочена срещу обездвижването и наднорменото тегло сред подрастващите. Тя се осъществява под мотото „Накарай света да се движи”.

    На участниците бяха предоставени безплатно крачкомери и книжки („Стъпка по стъпка”). Ежедневно първокласниците носеха крачкомерите и вписваха броя на направените крачки в книжките си. Данните се препращаха към сайта на програмата, където се калкулираха в километри, в зависимост от които класът достигаше до различни дестинации  в забавно виртуално пътешествие.

    На 19 септември първокласниците заедно с класния си ръководител Марийка  Трифонова тръгнаха от Ниагарския водопад в Канада. След това минаха през ... Още>>

    Прегледи: 890 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    С много настроение и чудесни изпълнения на млади таланти – домакини и гости , премина благотворителният концерт на Първо СОУ „Свети Седмочисленици” гр. Търговище за набиране на средства за изграждане на център по природни науки. В залата на драматичния театър присъстваха заместник-областният управител Елка Станчева, кметът на общината Красимир Мирев,  ученици, учители, родители и граждани.

    Директорът на училището Севдалина Зафирова  представи проекта и основните принципи на финансиращата организация – фондация „Америка за България”, един от които е да насърчава благотворителността в нашата страна. Г-жа Зафирова направи връзка с добрите български традиции и посочи ярки възрожденски примери от историята на най-старото търговищко школо  за съпричастността  на гражданите към  образователното дело, за готовността  им  да дават тр ... Още>>

    Прегледи: 1066 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    Дванадесетокласничката Симона Иванова от Първо СОУ „Свети Седмочисленици" спечели първата награда в раздел „Журналистика" на петия национален литературен ученически конкурс „Стоян Михайловски" с есето „Стра6но оби4ам българския е3ик!".

    Повод за размислите си Симона взема от стиховете на Ран Босилек, написани също на „шльокавица": " Родна ре4, омайна, сладка, 6то 3ву4и навред край мен; ре4 на мама и на татка, ре4, 6то мълвим всеки ден."

    „Мълвим... С изключение на моментите, когато не чатим, скайпим или туитваме. Тогава изобщо забравяме за съществуването на българския език, а да не говорим за правописните му или пунктуационни норми. „Най-родната реч" тогава е латиницата, а най-любимите букви „4", „6" и „3". Дали сме happy, или сме sad-нати, няма значение - важното е да си го post-нем на стената", пише в есето си възпитаничката на Първа гимназ ... Още>>

    Прегледи: 1000 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    Урок по метода Граждани се проведе с ученици от 12 – тите класове в І СОУ „Св. Седмочисленици” гр. Търговище с преподавател Светлана Чанкова. Той беше на тема Правата на човека и гражданина и се реализира в рамките на проект на фондация „Пайдея”, по който училището е партньор. Неговата цел бе подрастващите да получат информация за правата си като хора и граждани, да открият и осмислят връзката между тях, да осъзнаят възможностите за практическото им приложение, да развият умения за работа с различни източници на информация и за нейното извличане.

    За успешното постигане на целите, работата по темата бе разделена на етапи. През първия етап учениците се запознаха с възникването на идеята за правата на човека, със съдържанието на понятието „граждански статус”, направиха паралел между социална и либерлна държава.

    През втория етап, с помощта на ... Още>>

    Прегледи: 1159 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    Обръщаме се към всички, за които е важно училището да бъде привлекателна територия за младите хора.

    Всички ние—големи и малки, учители и ученици от Първо СОУ ”Свети Седмочисленици” гр.Търговище, искаме да превърнем своето училище в училище на сбъднатите мечти. За целта вече стартира кампания за набиране на средства, която ще продължи до 20.12.2012г. Готови сме да направим всичко, което е по силите ни. Ще творим, ще пеем, ще танцуваме и рецитираме на нашия благотворителен концерт. В такива важни мигове всеки има нужда от подадена ръка, от приятелско рамо и разбиране.

    Можем да бъдем заедно и да поемем по пътя на мечтите, за да стане училището ни дом на докоснатото бъдеще.

    Благотворителният концерт ще се състои на 31.10.2012г. в Драматичен театър Търговище.

    Билети се продават в училище и на касата на театъра.

    Суми за дарение ще се приемат в канцелар ... Още>>

    Прегледи: 1045 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    В Първо СОУ „Свети Седмочисленици” стартира проект за създаване на център по природоматематически науки с високотехнологична учебна среда. Проектът се финансира от Фондация „Америка за България”, която подкрепя инициативи за подобряване на качеството на преподаване и обучение в българските училища и университети и е на стойност 212 000 лв. Съфинансирането от страна на училището е в размер на 30% от общата сума.

    Целта на проекта е създаване на високотехнологична среда за учебния процес, както и модернизиране на базата по природни науки в посока разширяване на възможностите за интерактивно обучение и експериментални дейности. Предвижда се разширяване на възможностите за електронно обучение за училището като цяло. Целта кореспондира със задачата за повишаване на интереса и мотивацията за учене на учениците.

    За реализиране на целта ще бъде създаден център по природома ... Още>>

    Прегледи: 849 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    Първо СОУ „Св. Седмочисленици” гр. Търговище е сред 9-те училища в страната, кандидатствали и одобрени за работа по проект „Граждани”. Той се реализира по инициатива на фондация „Пайдея” в партньорство с други европейски страни и се финансира по подпрограма Коменски на програмата „Учене през целия живот” на Европейската комисия.. Основната цел на проекта е развитие на гражданските умения на учениците чрез използване на интерактивни методи. Отношението между страните беше закрепено със Споразумение за партньорство.

    По първия модул на споразумението учителите Румяна Радославова и Светлана Чанкова взеха участие в работата на Ателие за гражданско образование /ГО/ и интерактивни методи по модела „Граждани”. Инициативата се проведе на 12 и 13 октомври 2012 г. в гр. София. Участниците представиха и обсъдиха училищни практики и идеи за организиране на практически дейност ... Още>>

    Прегледи: 897 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    В рамките на европейската инициатива „Отново на училище” в Първо СОУ „Свети Седмочисленици” гр. Търговище се проведоха срещи на Станислав Тошков с ученици от девети и десети клас. Станислав Тошков е възпитаник на Първа гимназия, завършил е право в Софийски университет, специализирал е в Швейцария. С европейските структури го свързва работа в делегацията на европейския парламент  в Киргизстан и работа в Брюксел във връзка с проучвания, свързани с АКТА.

    Каква е ролята на делегациите  на Европейския парламент за поддържане на  връзките и обмена на информация с различните парламенти в трети държави, как те  допринасят за  насърчаването в тези държави на ценностите, на които се основава Европейският съюз, а именно принципите на свободата и демокрацията, спазването на правата на човека и основните свободи – това обясни гостът на учениците. Той споде ... Още>>

    Прегледи: 996 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    Денят на Европейските езици – 26 септември, беше отбелязан и в І СОУ „Свети Седмочисленици”.   На този ден учениците от осмите класове, с прием след завършен седми клас, бяха официално приети в групата на засилено изучаващите английски език. Тържеството прерасна в личен празник, когато под „ръководството” на дванадесетокласниците всеки положи клетва – официалната клетва на осмокласника от І СОУ.

    Участниците и гостите на тържеството бяха приветствани от г-жа Севдалина Зафирова – директор на училището, която поздрави младите хора за направения избор и подчерта ролята и значението на владеенето на чужди езици, както и бъдещите възможности, които то им предоставя.

    Осмокласниците бяха запознати с международния проект „Твоята Европа: демократично създаване и споделяне”, в който те ще участват като основна работна група, а за всички, които имат познания за езиците на Европа, беше подготвена занимателна викторин ... Още>>

    Прегледи: 889 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    Преди броени дни главен учител Боряна Ботева, преподавател по английски език в начален етап в Първо СОУ „Свети Седмочисленици”, се завърна от третата си индивидуална квалификационна дейност в чужбина. След обучението в Брайтън, Великобритания през 2005 и в Лимърик, Ирландия през 2008 г., тя взе участие в специализиран курс за учители в Бат Академи в град Бат, Великобритания. Двуседмичното обучение, провело се в края на юни и началото на юли, на тема „ИКТ в чуждоезиковото обучение”, беше финансирано по подпрограма „Коменски-квалификационна дейност за учители и друг персонал в сферата на средното образование” на Програмата за учене през целия живот на Европейската Комисия.

    Освен представителят на училището от нашия град (и единствен от България), в квалификационната дейност взеха участие още учители от Испания, Италия, Гърция, Естония, Унгария, Литва, Франция и Латв ... Още>>

    Прегледи: 995 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    Навсякъде по света младите хора се надигат и изказват позициите си за промените в климата във връзка със стартиралата на 20 юни международна конференция Рио + 20.

    Ученици от училищата-партньори по проекта "Make the LinkClimate exChange на Фондация «Партньори България» участваха в организираното екосъстезание със своите есета и представиха мнението си по темата за промените в климата и защо младежите трябва да участват при взимането на решения по въпросите за промените в килимата.

    Жури в шестчленен състав, независимо един от друг, оценяваха есетата по предварително определени критерии. В журито участваха експерти от МОМН и МОСВ, експерти от информационните офиси на евродепутатите Владимир Уруче ... Още>>

    Прегледи: 778 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    На 18. 05 в I СОУ „Св. Седмочисленици” се проведоха Олимпийски игри за първокласници.

    Учениците бяха запознати с миналото и настоящето на Олимпийските игри и с известни български спортисти взели участие в тях. Официалното откриване включваше вдигане на олимпийското знаме, запалване на Олимпийския огън  и музикална програма. Всички участници получиха грамоти,  а най- добрите - златни и сребърни медали. Под ръководството на учителя по ФВС  Н.Димова и възпитателите Ц.Димитрова и С.Йорданова първокласниците  не само се забавляваха, но игрите се превърнаха  и в тържество на приятелството, разбирателството и взаимопомощта.

    Вторник, 05 Юни 2012 09:26
    Прегледи: 1058 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    Във връзка с 42 години от обявяване на Международния ден на Земята учителите и учениците от І СОУ съвместно изготвихме план за организиране и провеждане на обявената седмица на Земята – 19-29.04.2012 г.

    На 19.04. се осъществи тържествено откриване на Седмицата, като официално бяха обявени предстоящите инициативи. Нашата десетдневка тази година  премина под надслов „Милиард действия в зелено” .Стартирахме отворена зелена книга под надслов „Ако си приятел на Земята, помогни за решаването на проблемите й”. Призовахме всички  да опишат своите инициативи за опазване на Земята,да разкажат за събития, които са осъществили.

    На 19.04.2012год., на еко-събитие по повод Седмицата на Земята ЦМДИ отчете резултатите от обявения конкурс"Еко-фантазии". Участниците трябваше да изработят предмети от рециклирани материали,които да имат естетическа стойност или практическо приложение. Със свои творби се включи и екоклу ... Още>>

    Прегледи: 1180 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    На 10 май 2012 година в Драматичния театър в гр.Търговище се проведе шоу - кастинг за  млади артистични таланти

    в рамките на ХІІІ-я Международен фестивал на спектакъл за деца „Вълшебната завеса 2012”.

    От нашето училище участие взеха деца и от двете възрастови групи и се окичиха с награди.

    Теодор Филипов Маринов от І-а клас, участник в Първа възрастова група от 5 до 7 години, грабна наградата за най-добър костюм в ролята си на дяволчето Фют от пиесата на Ангелина Жекова „Защо угасна слънцето”.

    Благовеста Атанасова Шишкова от ІІІ-б клас, от Втора възрастова група - от 8 до 10 години, представи любим приказен герой - Пепеляшка от едноименната приказка. Тя изигра момента, в който героинята се явява на бала. За доброто й представяне журито й присъди ІІ-ро място в категорията „Артистичен талант” в ... Още>>

    Прегледи: 867 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    За учениците и учителите от Първо СОУ „Свети Седмочисленици” неусетно отлетяха двете години на международното партньорство по подпрограма „Коменски” на Програма „Учене през целия живот”, на което търговищкото училище беше координатор. Темата, по която партньори от девет европейски училища обменяха знания, мисли и идеи, беше „Нашите съкровища” („Нашите талантливи, ангажирани и активни, уверени в силите си, неповторими и отговорни европейски ученици”).

    В заключителната работна среща по проекта, състояла се от 30.04. до 05.05. в Братислава, Словакия, участие взеха двама педагози и двама ученици. През месеца преди срещата, ангажираните в работата по партньорството ученици и преподаватели обсъдиха темата за универсалните житейски ценности, важни за активното европейско гражданство. За срещата в словашката столица учениците подготвиха н ... Още>>

    Прегледи: 1013 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    Съвместна инициатива на І СОУ „Свети Седмочисленици” и Регионален исторически музей гр. Търговище събра две дати в едно.

    В навечерието на 6 май – ден на Българската армия и храбростта, ученици от І „А” клас с класен ръководител Ася Трендафилова, почистиха района около Войнишкия паметник в града, с което се включиха в инициативата „Да изчистим България за един ден”.

    Тоня Любенова от музея разказа на децата историята на паметника, говори за неговото място в историческата памет на Търговище, за необходимостта той да бъде поддържан.

    Г-жа Трифонова насочи вниманието на малките родолюбци към хубавия пролетен празник Гергьовден като ден на Армията и храбростта.

    Всички се преклониха пред паметта на героите от родния край, паднали за свободата на България и поднесоха цветя на признателност.
    < ... Още>>
    Прегледи: 1013 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    Отборите от търговищки училища участваха в традиционното състезание „Млад огнеборец” , което се проведе на 27.04.2012 г.

    Състезанието се проведе  в две дисциплини - бойно разгръщане на състезателна пътека и 400 метра щафетно бягане с препятствия, а идеята е още от малки децата да се запознаят с пожароприложния сбор и да станат бъдещи пожарникари.

    Нашите петокласници, които за първа година взимат участие, спориха в битка за призовото място със сили и умения в прилагането на противопожарни техники. Отборът ни се представи много добре и зае второ място.

    Всички състезатели получиха тениски, медали и  купи за доброто представяне.

    Следващата година сме сигурни, че ние ще грабнем първото място.

    Понеделник, 07 Май 2012 14:19
    Прегледи: 859 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    Поредно признание за активно използване на иновативни подходи в преподавателската работа на учителите в І СОУ ”Св.Седмочисленици” Търговище беше поканата за участие  в проект на Център за образователни инициативи, Изследователски център за социални изследвания към СУ и Фондация за хуманитарни и социални изследвания – София. Сред 20-те учители от цялата страна, в тридневния семинар на тема ”Какво гражданско образование ни е нужно?” взеха участие Светлана Чанкова и Румяна Радославова. В заключителния уъркшоп участниците формулираха и изпратиха до МОМН мотивирани предложения във връзка с новите учебни програми и учебно съдържание по гражданско образование, които се очаква да влязат през 2013 година.


    Сряда, 02 Май 2012 10:37
    Прегледи: 1061 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    В Първо СОУ „Свети Седмочисленици” бе тържествено открита нова интерактивна учебна зала със система за 3D телевизия.

    В тази зала ще се провеждат учебни часове, извънкласни занимания, различни събития и обучения. Идеята за реализирането на този проект се базира на това, че бъдещето принадлежи на новите технологии, а училището трябва винаги да бъде в крак с тях.

    В свежата и уютна обстановка учениците ще имат възможността да се обучават и забавляват, гледайки образователни филми на огромния 3D екран. Кабинетът ще се използва по всички учебни предмети по график.

    Четвъртък, 26 Април 2012 18:44
    Прегледи: 980 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    Повече от 30 дръвчета бяха засадени в двора на Първо СОУ „Свети Седмочисленици” гр. Търговище точно в 11 часа на 21 април. По този начин учениците и педагозите от училището подкрепиха инициативата „Подари дръвче, засади гора” като една от многобройните дейности по кампанията „Участвам и променям” . С тази акция новозасадените дръвчета в двора на училището през тази пролет станаха 50. За тях ще се грижат учениците с помощта на класните ръководители – за да бъде дворът още по-зелен и красив и това да става с участието на всички.



    Събота, 21 Април 2012 17:02
    Прегледи: 936 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    Отличен за  отбора по тенис на маса на I СОУ,,Свети Седмочисленици,, на Световното ученическо първенство  в гр. Каляри Италия.
    Като републикански шампион за 2011 год., отборът по тенис на маса на    Първо СОУ,,Свети Седмочисленици,, 8-10 клас – юноши, придоби право на участие в Световните ученически игри, които се проведоха в гр. Каляри , Италия , в периода        31 март – 6 април 2012 год.  Четиримата наши представители бяха Светозар Стоянов – 10б клас, Валентин Николов – 9в клас, Никола Маринов – 10а клас и  Мариян Ангелов –    9 а клас, треньор на отбора – старши учител по ФКС Мирослав Иванов.

    Световното първенство се проведе в 3 направления: училищни отбори, национални отбори и деца – инвалиди -  общо 450 участници, на 20 маси, в 3 зали на спортния комплекс на Каля ... Още>>

    Прегледи: 1145 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    Вече съм грамотно дете!

    Първокласниците от  I”б” и I „в” класове пътешестваха с влакчето на знанията в  страната „Буквария”.
    Участваха в забавни игри, редиха пъзели от думи, изненадаха своите родители със стихове, песни, скоропоговорки и гатанки. Написаха пожелания за своите учители.
    Родителите споделиха радостта на децата, че вече могат да четат, могат и да пишат. Подариха им книжки с български народни приказки.
    За първокласниците от I „в” клас имаше и „сладка” изненада – торта „Букварче”!


    Петък, 20 Април 2012 14:16

    Прегледи: 958 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    Сътрудничеството между I СОУ ”Св.Седмочисленици” и Шуменския университет вече има своята история. Преподаватели от университета често провеждат квалификационни курсове за учителите. От началото на април обаче, тази традиция доби нов вид и посока. На 05.04.2012г. група студенти посетиха часове на преподаватели от I СОУ с цел наблюдение и обучение. Идеята на двете страни беше да въведат студентите в реална учебна среда и да ги запознаят с новаторски методи на работа в клас. Теорията от университета придоби дълбочина и реални измерения. I СОУ е известно като училище с богата материална база и новаторски дух. Технологичната обезпеченост на учебния процес и творческия подход на учителите прави часовете уникални и интересни, а това от своя страна позволи на бъдещите преподаватели да се докоснат до нови и малко познати за тях методи на преподаване.

    Учителите запознаха ... Още>>

    Прегледи: 948 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    Учениците от І „А” клас заявиха пред своите родители и близки, че вече са грамотни.

    Празникът бе отбелязан с премиера на пиесата  „Защо угасна слънцето” от Ангелина Жекова. Малките артисти бяха убедителни :”всеки истината знае, без наука тъмнина е, а науката огромна почва с тази книга скромна, на децата пръв другар, тя нарича се БУКВАР)

    Проведе се анкета с учениците. На въпроса: „Какво е да си грамотен?”, всички отговориха: „Да мога да чета и пиша, така че другите да ме разбират”.

    А на въпроса – „Защо искам да съм грамотен?”, отговориха: „Защото ще мога по-добре да изразя своите мисли, чувства и всичко, което искам да кажа на другите”.

    „Защото се гордея, че съм българин и затова трябва да мога да пиша грамотно на майчиния си език”.

    „Защото съм взискателен към себ ... Още>>

    Прегледи: 1316 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    На 29.03.2012 г. се състоя тържественото награждаване  на номинираните в XIII Общински конкурс за творчество „Слово и багра” на тема: „Подай ръка, бъди съпричастен!”

    Наградени от Първо СОУ „Свети Седмочисленици”бяха:

    Мария Руменова от 5а кл. – I награда за рисунка

    Станислава Георгиева от 5а клас – II награда за рисунка

    ... Още>>
    Прегледи: 978 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    „Мечо Пух” е любима книга на много поколения. Тя е книга за деца и възрастни, за простичките, но важни неща в живота. А самият герой  Мечо пух е толкова забавен и същевременно мъдър, че всички, и малки и големи, я четем с удоволствие.

    По повод 130 години от рождението на Алън Милн, Регионална библиотека „Петър Стъпов” – гр. Търговище обяви конкурс за  илюстрация по приказния роман „Мечо Пух”.

    В конкурса участваха деца от начална и средна училищна степен.

    ... Още>>
    Прегледи: 978 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    Как да гарантирам сигурността си беше темата на работна среща, проведена в ОД „Полиция” – Търговище с ученици от І СОУ „Св.Седмочисленици”. Тя имаше за цел да запознае младите хора с опасностите, които ги дебнат на улицата, възможностите за избягването им, за самозащита и получаване на помощ, правата и задълженията им като пълнолетни граждани. В открит и прям диалог с районния инспектор на училището и инспектори от детска педагогическа стая, бъдещите абитуриенти получиха компетентна информация и погледнаха под нов ъгъл на проблема за личната сигурност. Бяха създадени условия за формиране на умения, свързани с личната сигурност и реагиране в кризисни ситуации, общуване с органите на реда и др.

    Вторник, 03 Април 2012 07:07
    Прегледи: 891 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    На 17.03.2012 г. се проведе областният кръг на „Европейско кенгуру”- математическо състезание, в което ежегодно участват около 5 000 000 ученици от почти 50 страни в света. Нетрадиционните задачи, изискващи въображение и логическо мислене, са интересни и провокативни за участниците.

    По традиция се включиха и учениците от І СОУ „ Свети Седмочисленици” – гр. Търговище.

    Ванина Стефанова от ІV а клас зае първо място в област Търговище, Яна Стефанова от VІ б е втора от шестокласниците. Николай Бахнев от ІІІ а, Станислав Гроздев от ІV а и Калин Зафиров от VІ а са трети в областта за съответните класове.
    Прегледи: 796 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    Учители от Първо СОУ „Свети Седмочисленици”, които работят активно в електронната образователна платформа на училището, проведоха онлайн консултация с обучителите от Центъра за образователни инициативи. Темата на консултацията беше организирането на виртуална класна стая като дейност в платформата и именно чрез виртуална класна стая беше осъществена връзката на учителите (в ролята на ученици) с Емил Джасим.

    Вероятно в бъдеще този вид обучение на педагогическите кадри ще намери своето място в квалификационната дейност на училището.

    Събота, 17 Март 2012 13:23
    Прегледи: 915 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    Една от четирите награди на националния конкурс „Любовта в нас”, раздел компютърна рисунка, е за Марина Пламенова Георгиева от ІХ „Б” клас. В раздела участваха повече от 400 ученици от цялата страна, което прави наградата още по-ценна.

    Четвъртък, 15 Март 2012 15:52
    Прегледи: 1036 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    В ІV областен конкурс „България в картини и слово” 2012г., организиран от ОДК Търговище в чест на Националния празник на България 3 март, учениците от І СОУ „Свети Седмочисленици” спечелиха много награди в различните направления и възрастови групи. На тържествена церемония на 01.03.2012г. в кукления театър те получиха своите грамоти и предметни награди.


    Направление „Литературно творчество”

    Ирена Пламенова Доманова – ІІ б кл. – поощрителна награда

    Андреана Тодорова Андреева – ІV в кл. – ІІ място

    Надежда Свиленова Стоянова – V а кл. – поощрителна награда

    Йоанна Красимирова Андонова – ІХ б кл. – І място


    Направление – Рисунки

    Елеонора Димитрова Димитрова – І в кл. – І място

    Ирена Пламенова Доманова – ІІ б кл.  – поощрителна награда

    Мухамед Енверов Исмаилов – ІІІ б кл. – ІІ място

    Георги ... Още>>

    Прегледи: 1132 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    На 27.02.2012 г. преподавателите по български език и литература от Първо СОУ наблюдаваха урок обобщение върху романа „Тютюн” от Д. Димов, който беше представен от проф. Радослав Радев, преподавател във ВТУ. Чрез иновативни и нестандартни подходи бяха провокирани както натрупаните знания, така и аналитичните умения на дванадесетокласниците, за да стигнат до естетическите и философските внушения на романа. Откриването на житейски  формули, открояването на опозиции от полюсно до приравняващо положение, наблюдение на различните гледни точки за обясняване на явления и образи са  работни модели, чрез които учениците умело бяха водени от университетския преподавател, така че неусетно да стигнат сами до адекватни изводи и обобщения.
    Урокът беше последван от събесед ... Още>>
    Прегледи: 940 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    След тримесечна работа по темата „Местните съкровища през погледа на учениците”, потеглихме към Олот, Каталония, където представихме пред партньорите резултатите от нашите проучвания и творчески инициативи. Петата, предпоследна работна среща по международното училищно партньорство „Нашите съкровища”, се проведе в столицата на „страната на вулканите”, под каквото име е известен районът в провинция Гароча, от 26-и февруари до 2-ри март. Учениците започнаха дейностите по темата в началото на ноември миналата година с анкета сред своите съученици и учители, родители и близки, представители на местната власт и интелектуалци, като въпросите бяха насочени към мотивите на интервюираните за живот и работа в града ни. Участниците в работата по проекта направиха класификация и изчерпателен списък на „Местните съкровища”: исторически, природни, ... Още>>
    Прегледи: 1081 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    На вниманието на родителите:

    В 1 СОУ се въвежда електронен дневник. Необходимо е всички родители да имат регистриран e-mail, който да предоставят на класния ръководител.
    Прегледи: 1003 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    Внимание, внимание, внимание! Предстои  любовна евакуация. До една минута всички да бъдат на плаца за изпращане на любовно послание. Присъстващите да си намислят желание, а закъснелите няма да са щастливи в любовта!
    Тези думи прозвучаха на 14 февруари по радиоуредбата на Първо СОУ „Свети Седмочисленици”. За кратко време, по правилата за извършване на евакуация, всички ученици и учители бяха на двора. Голямо червено сърце полетя нагоре – сигурен знак, че на всички от Първа гимназия ще им върви в любовта.
    Още по-щастлива на празника на влюбените е  Марина Георгиева от девети клас, която получава една от четирите награди от Националния конкурс „Любовта в нас” в раздел „Компютърна рисунка”.

    Сряда, 15 Февруари 2012 14:51
    Прегледи: 986 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    От 08.02.2012г. до 12.02.2012г. е обявена ваканция в училище. Учебните занятия ще продължат на 13.02.2012г. по същия график (начало от 8:00 часа).
    Прегледи: 896 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    От днес в Първо СОУ "Свети Седмочисленици" стартира електронното обучение на ученици, базирано на платформата Moodle. За повече информация и вход в системата използвайте този линк: http://u4ili6teto.bg/1sou-tg/
    Прегледи: 1432 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    Учениците, които все още не са се записали за участие в извънкласни форми към стартиращия през втори учебен срок проект в училище, имат възможност да си изберат от приложените в таблицата през ваканцията и да го заяват на съответния преподавател още в първия учебен ден от новата година - 09.01.2012.
    Побързайте, местата са ограничени. Cool
    ... Още>>
    Прегледи: 981 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    На Коледа стават чудеса, особено когато има добри вълшебници. В ролята на добрите вълшебници в Първо СОУ „Свети Седмочисленици” се превъплътиха екип от ученици от гимназиален етап и техните ръководители, работещи по европейския проект „Нашите съкровища”. И чудото се случи. С изключителен успех премина Коледната благотворителна кампания, насочена към деца от училището, които са със заболявания или в неравностойно социално положение.

    Празникът започна емоционално с излъчване на видеопослание, подготвено от организаторите на благотворителната проява и представящо техните мотиви за провеждането на кампанията. След това зрителите в препълнената Актова зала на училището възторжено аплодираха ... Още>>

    Прегледи: 968 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    „Химията – полезна, интересна и забавна” – под това мото премина организираното от профилираните с биология и химия паралелки в Първо СОУ „Свети Седмочисленици” събитие, посветено на 2011 - Международна година на химията, обявена от Общото събрание на ООН.

    Разбира се, по достойнство беше отбелязано великото дело на Мария Кюри, свързано с открития за радиоактивността, за което изключителната полякиня, работила заедно със съпруга си Пиер Кюри, станала първата жена-професор в Сорбоната след неговата гибел, получава Нобелова награда. Именно стогодишнината от награждаването й е повод за обявяването на изтичащата 2011 за година на химията.

    ... Още>>
    Прегледи: 1392 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    Сложната плетеница и многопосочността на взаимоотношенията учители - родители, деца - родители, училище – детска градина бяха обект на обсъждане на организирания от Първо СОУ форум с участието на начални и детски учители, родители, директори, експерти от РИО и Община Търговище.

    При откриването на форума г-жа Станянка Петкова от общинската администрация подчерта важността на взаимодействието, необходимостта от диалог между заинтересованите страни в името на детето.

    Девет автори на доклади и съобщения презентираха своята и на институцията, к ... Още>>

    Прегледи: 1261 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    Среща на поколенията между хората от Дневен център „Дар” и учениците от І „а” клас при І СОУ „Свети Седмочисленици”.

    На международния ден на възрастните хора /01.10.11год./ си подадохме ръка като приятели. Поднесохме цветя в саксия, засадени лично от ръцете на децата и техните родители. В часа по Домашен бит и техника, с новите си приятели изработихме от картон „Квартал Приятели” и решихме да засеем в техния двор дърво на приятелството.

    На 03.12.11 год. – международния ден на хората с увреждания, поздравихме новите си приятели със стихове, гатанки, приказка, песни, с красиви картички с цветя, изработ ... Още>>

    Прегледи: 963 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    В изпълнение на програмата на Джуниър Ачийвмънт „Нашата общност” учениците от ІV Б клас по покана на г-н Николай Дяков – зам. Областен управител посетиха Областна администрация. Учениците разгледаха сградата и се запознаха с устройството, функционирането и задълженията на служителите работещи в тази важна държавна институция. Областният управител г-н Митко Стайков ги покани в кабинета си, където отговори интересно и изчерпателно на зададените му въпроси. Впечатление направи посещението в архива на Областна администрация, където се съхраняват изключително важни документи, касаещи собствеността на различните държавни институции. Тъй като Областният управител ръководи областния съвет по сигурност,  г-н Стайков покани четвъртокласниците да разгледат кризисния щаб, където постъпват сигналите на телефон 112 за реагиране в кризисни ситу ... Още>>
    Прегледи: 997 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    Учениците и учителите от Първо СОУ „Свети Седмочисленици” организират Коледен благотворителен бал, който ще се проведе на 19.12.2011 г. от 17.00 часа в Актовата зала на училището. Събраните средства ще бъдат дарени на ученици от училището, намиращи се в неравностойно социално положение.
    Програмата на бала включва Коледен концерт, по време на който възможност за изява ще получат талантливи ученици от училището, както и гостуващи млади артисти и формации. Като част от бала, ще бъде проведен благотворителен  търг, на който за наддаване и покупка ще бъдат предложени произведения на изкуството. Те ще бъдат представени за предварително разглеждане на сайта на училището ... Още>>
    Прегледи: 1054 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    В провелите се през октомври  избори за „кмет” /отговорник на трети „а” клас/ спечелилата Велислава Милева обеща да организира повече забавления в училище за своите съученици, включително и празник на модата. И тъй като обещанията трябва да се спазват, речено-сторено. Разбира се, човек не може да върши добри дела сам, винаги трябва да му помагат съмишленици, каза Велислава пред суъченици, родители и много гости, откривайки обещания празник на 7 декември в кинозалата на читалището.

    В трите тура третокласниците дефилираха на сцената с екооблекла от отпадъчни материали, в костюми на герои от приказките и в тоалети, които са предложение за униформа на класа.

    ... Още>>
    Прегледи: 1008 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    „Работилница за взаимоотношения”  се нарича малкият училищен проект по здравно образование, по който работят ученици и учители от Първо СОУ Свети Седмочисленици” гр. Търговище през тази учебна година.

    Той е в рамките на Общинската програма и на училищната стратегия за СРЗ на младите хора. Основната цел на проекта е изграждане на житейски умения за  установяване на взаимоотношения между половете, които не водят до рискови за живота и здравето ситуации.

    По повод 1 декември, световния ден за борба срещу СПИН, в училището се реализираха поредица от дейности и инициативи. Кръжокът по здравно обра ... Още>>

    Прегледи: 978 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    Седмицата на здравословното хранене беше отбелязана от най-малките ученици на Първо СОУ „Свети Седмочисленици”.

    „За да стана голям, трябва здравословно да ям” – това беше надсловът на дейностите, в които се включиха децата от подготвителната група. По интерсен и интерактивен начин учителката Светла Христова, подпомогната от медицинските лица в училище, запозна своите възпитаници с правилата и нормите за здравословно хранене. Финалът на седмицата беше кулинарна изложба на сандвичи, приготвени от децата – красиво аранжирани със зеленчуци, вкусни и полезни.


    ... Още>>
    Прегледи: 900 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    На 19 ноември кръжокът по здравно образование в шести клас на Първо СОУ „Свети Седмочисленици” проведе занятие на открито.

    По темата „Как се запознаваме”, (част от раздела общуване и взаимоотношения между половете) учениците дискутираха не къде да е , а сред разкопките на Мисионис. Ръководителят на кръжока, г-н Зафиров, подпомогнат от г-жа Зафирова, организира работа по групи, дискусия, игра за положителна оценка и самооценка на личността. В заключителната фаза на занятието шестокласниците сами достигнаха до важни изводи, свързани с взаимоотношенията между момичета и момчета. По ... Още>>

    Прегледи: 1113 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    В рамките на две работни сесии, на 4 и 5 ноември 2011 г., в Първо СОУ „Свети Седмочисленици” гр. Търговище се проведе семинар-практикум на тема Принципи и критерии за създаване и разпознаване на работещи тестове. ... Още>>
    Прегледи: 1010 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    С разнообразни дейности в Първо СОУ „Свети Седмочисленици” беше отбелязан световния ден на възпоменание за жертвите от пътнотранспортните произшествия :

          1. Начален етап:

    ... Още>>
    Прегледи: 1606 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    Избори за „кмет” на трети а клас се състояха в Първо СОУ „Свети Седмочисленици”.

    Темата е по програмата „Джуниър Ачийвмънт” и кореспондира с гражданското образование и възпитание в училище. Вече трета година възпитаниците на г-жа Снежана Митева се обучават по програмата, която цели изграждане на бизнес умения и подготвя учениците за житейските реалности. В дейностите задължително участват и възрастни - доброволци.  Това са родителите и представители на местната общност.

    ... Още>>

    Прегледи: 975 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    От работна среща в Суонзи, Уелс се завърна група от четирима ученици и трима педагози от Първо СОУ „Свети Седмочисленици”.  Вече втора година търговищкото училище координира дейностите от международното училищно партньорство „Нашите съкровища” по програма „Коменски”.

    На перфектен английски език учениците от Първа гимназия представиха дейността си по темата за социалното включване, изработената от тях училищна стратегия за превенция на отпадането, говориха за предимствата на образователната ни система. Ученици и учители заедно участваха в уъркшопове, посветени на Европейския ден на езиците и актив ... Още>>

    Прегледи: 961 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    В началото на учебната година в Първо СОУ „Свети Седмочисленици” стартира  училище за родителите на първокласниците.

    Инициативата дойде в резултат на осъзнаване на необходимостта от  изграждането на взаимодейстието с родителите на качествено ново ниво.

    ... Още>>
    Прегледи: 1008 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    На 26 септември  в Първа гимназия беше отбелязан Европейският ден на езиците.

    Събитието беше и повод деветокласниците от паралелките с интензивно изучаване на английски език  да предадат „щафетата” на осмокласниците и се превърна в своеобразно „уелкъм парти” за учениците, които през тази година ще изучават 18 часа седмично английси език.

    ... Още>>
    Прегледи: 1004 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    От 15 септември крачкомери отчитат подвижността на учениците от четвърти а клас от Първо СОУ „Свети Седмочисленици” гр. Търговище.През лятото класната им ръководителка Елеонора Панайотова е регистрирала класа в Световната здравна програма -GCC (Global Children’s Challenge ).

    В  продължение на 50 дни децата ще ... Още>>

    Прегледи: 1166 | Добавено от: IСОУ | Дата: 2013-02-01

    Търсене

    Календар
    «  Февруари 2013  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728

    Нашата анкета
    За или против ядрената енергетика сте?
    Всички отговори: 159

    Архив


    Copyright IСОУ"Св.Седмочисленици" © 2024